lördag 14 augusti 2010

Boumedienne: " Siffrorna (5-0) speglar matchen"


(Nyförvärvet Mario Kempe nätade direkt i Lützendimman. Foto:Andreas Grandin)

Djurgården var sist ut av de tre 08-lagen i elitserien att börja träningsmatcha och DIF fick precis som SSK och AIK en bra start.

Nu är det som sagt träningsmatch men det är klart att en vinst med 5-0 mot Linköping sitter klart bättre än 1-8-torsk som Frölunda råkade ut för häromdagen.

Lite kul var det ju att nyförvärven var inblandade i samtliga mål.

1-0 Marie Kempe (Tim Eriksson, Nichlas Falk).
2-0 Josef Boumedienne (Stefan Lassen/Marcus Krüger) Ett slagskott från blå.
3-0 Jimmie Ölvestad (Nisse Ekman, Kim Lennhammer) En kontring och friläge.
4-0 Tim Eriksson (Kim Lenhammer, Mario Kempe). På retur
5-0 Mathias Tjärnqvist (Josef Boumedienne, Marcus Krüger) Styrning på ett handledsskott från blå.


(Nisse Ekman tillbaka i DIFbåset. Foto: Andreas Grandin)

Nisse Ekman fick 2+2+10 på slutet också då ett rapp från Johan Andersson tände Djurgårdsforwarden som släppte en handske (eller två).

Jag var inte där (pga jobb på DN.se) men har sett bilderna, några ser ni här, tusen tack jättesnälla och superduktiga Andreas Grandin! Att det var 2 994 personer (= halva Hovet fyllt) var kul, tror det är dubbelt så mycket folk som i ”publikbästa” försäsongsmatchen förra året. Var en aning Lützendimma som ni kan se på bilderna också.


(Josef Boumedienne gjorde 1+1- Foto: Andreas Grandin)

Jag jobbade som sagt med annat i går men hann med en kort intervju med Josef Boumedienne efter hans första match i klubben. En insats som han gav betyget:
–Det var väl okej, ha, ha.

Vinst med 5-0, var ni så överlägsna som det låter?
– Ja det tycker jag. Siffrorna speglar matchen och det var en bra match för att vara första matchen tycker jag.

Inte mer än så?
–Nja, vi spelar hyfsad hockey för att vara första matchen och försökte spela så som vi vill spela med aktiv skridskoåkning och visst. För att vara första matchen var det bra, hade det varit SM-slutspel så hade det inte varit så bra.

Jasså, vad var inte bra då?
–Ingenting egentligen, ha, ha. Nä men det är klart att man är lite kantig och inte lika snabb i situationerna, och inte lika snabb på att läsa av dem. Men så är det ju för alla i de första matcherna. Det var inget fel på spelet i sig annars.

Nisse Ekman hamnade i fajt?
–Ja, Nisse fick väl in en bra smäll där. Jag tror att de åkte ihop i mitten men det är ju perfekt! Det är ju hockey! Jag tycker man borde hetsa upp sig mer om det inte hände såna grejer än att man hetsar upp sig när det händer.


(Stefan Ridderwall inledde säsongen med att hålla nollan. Foto: Andreas Grandin)

Stefan Ridderwall höll nollan och fick 28 skott på sig. Ditt betyg på honom?
–Han var stabil och spelade jättebra, släppte få returer och de han släppte la han bra.

Nu saknade LHC artistspelarna Hlavac, Hlinka och Melichar bland andra men det gör de å andra sidan i matcherna en bit in i oktober också. Så vad ska man dra för växlar på den här 5-0 segern tycker du?
–Inga alls! Jag tycker inte man ska dra några växlar i början, de drar vi i april, ha, ha. Nämen andra får spekulera i det, vi spelare, vi i laget är inte intresserade av att dra några växlar. Det här är en väldigt liten del i det stora hela. Vi har förhoppningsvis runt 80 matcher kvar (inklusive slutspelet) att spela och ska man dra växlar av den här matchen så får man dra växlar av varje match.

Vad tyckte du om publikinsatsen första matchen?
– Det var runt 3 000 där, halva Hovet var fullsatt – de hade bara satt folk på sidan bakom båsen men det var kul. Riktigt bra. Det är svårt att få en riktig uppfattning från isen men min brorsa var där och tittade och han tyckte det var bra drag och en väldigt kul match för att vara en träningsmatch, avslutar Josef Boumedienne.

Djurgården spelar ny match i dag lördag, mot Färjestad ute i bushen. Men den matchen går att ta hem antingen via Viasat hockey (om man har abonnemang) eller som PPV via viasatondemand.se

Mark Owuya ska stå i mål uppger Djurgårdens hemsida. Intressant.

Jag jobbar i dag med men ska försöka hålla koll bland fotboll, simning och annat.

8 kommentarer:

Anonym sa...

halva Hovet var fullsatt......

Anonym sa...

Kollar på Fbk-DIF nu.
Och det syns att DIF har matchen i lhc i huvet och kropp.

Marie Hallman sa...

Anonym 2: håller med. Första var bedrövlig men sedan tycker jag de spelade upp sig.

Anonym sa...

Ja, i och med att man hade stängt av den ena halvan och tryckt ihop allt folk på den andra, så är det inte helt galet att säga att halva Hovet var fullsatt. D.v.s. den halva som fanns tillgänglig. Personligen tycker jag för övrigt att 3.000 är en fullt godkänd siffra för en match av den här karaktären. Jag överväger att boka in mig på den 25:e också faktiskt.

Anonym sa...

Vet nån varför man stängde av hälften av Hovet? Tror att man lätt kunde ha sålt en 1000 biljetter till..

Marie Hallman sa...

Aonym: Precis så!

anonym 2: de släppte väl in alla som ville men styrde platserna så att det blev alla på en sida. Blev ju mäktigare så än om alla suttit utspridda över hela arenan. så antar jag att de tänkte.

Anonym sa...

Jag gillar för övrigt Boumedienne. Skönt att ha en riktig tuffing i laget. :)

Marie Hallman sa...

Anonym: jo, och han är framför allt enormt lojal gentemot laget. Sätter alltid, alltid laget främst.