måndag 16 augusti 2010

Peter Larsson " Ska bli ruggigt kul att få utmana dem"

Jag har pratat lite med SSK:s assisterande tränare Peter Larsson också. Han säger så här om tisdagskvällens motstånd:


– Det ska bli spännande! Och hyfsat tufft. Det är ett av KHL:s bästa lag så det ska bli ruggigt kul att få utmana dem.


Det är ju träningsmatch samtidigt, vad vill du se från dina spelare?

– Att vi står emot bra och gör bra ifrån oss. Vi vill vinna alla matcher vi ställer upp i sedan vill man ju även se sånt som vi tränar på nu, försvarsspel, anfallsspel med mera, se att det börjar klicka, att de nya spelarna har kommit in i det. Sedan är det alltid kul att möta ett bra lag. Då måste man vara bra själv och var på tårna annars blir man straffad direkt.


Ni mötte division ett-laget Visby Roma senast det blir en jäkla skillnad att möta de här?

– Ja visst blir det så men då hade vi ju bara varit på is en två, tre gånger så det var mycket en svetsa ihop oss resa också. Då fick vi se många av de unga som klev fram där. Det var bra. Nu är det ju fortfarande tidigt på säsongen, vi har bara varit på is i två veckor och precis börjat den tredje men nu ska väl det mesta börja sitta. Det är inte så långt kvar nu! Bara en månad ju (till premiären).


Ni gav mycket speltid åt juniorer och nya speltider under matcherna på Gotland, kommer ni att köra så mot Salavat också eller blir det mer formationer som de ska se ut sedan?

– Det blir lite både ock. Vi kommer att köra lite med block men sedan vill vi även se vad de unga killarna går för. Det är viktigt att se de in action och det är viktigt att ge dem en ärlig chans, säger Peter Larsson och fortsätter


– Nu var (Linus) Videll sjuk i morse. Vi får se i morgon om han lirar. Sedan som det är nu så har vi egentligen nio backar men det är bara åtta som kan spela. Laatikainen kom (till Södertälje) i dag (måndag) men han kommer inte att börja matcha förrän i september på grund av rehaben av sina ljumskar. Han kommer att köra på is med oss på träningarna men inte spela matcher. De äldre spelarna vet vi ju var vi har fast vi vill så klart se de lira också och i morgon ska vi ha 22 ombytta så vi kommer att köra med 13 forwards och sju backar så får en back sitta vid sidan av. Men vem det blir får vi se efter träningen i morgon.


Den här träningsveckan som ni precis har haft. Vad har ni lagt tyngdpunkten på där?

– Det har varit alltifrån försvarsspel till anfallsspel, spelvändningar, lite pp och boxplay. Vi försöker hinna med basen i allt så att grabbarna har ett hum om vad vi vill göra i alla moment. Sedan får man gå tillbaka och upprepa allt tills det sitter.


Om du jämför nu med samma tid förra säsongen, ligger ni på samma ställe eller längre fram då?

– Ja jag tycker nog att vi ligger längre fram. Vi har börjat tidigare med vissa saker som kom lite senare förra året. Så det känns som vi ligger ett steg framåt jämfört med då. Förra året var jag och Poppe inte på det klara med hur vi ville ha det vid den här tiden, utan det växte fram sedan under säsongens gång. Nu vet vi hur vi vill ha det, då kan man trycka på den spelidén direkt.


Ni har haft Filip Björk på provspel under en vecka, vad händer där?

– Vi har ingen plats för honom just nu så vi ska hjälpa honom att hitta en klubb och sedan hålla kontakt under året. Han har sett bra ut faktiskt men vi måste ge de som har kontrakt chansen att visa upp sig nu. Och som det ser ut så blir det inget spel för honom hos oss den här säsongen. Men vi har känt på honom nu och han har fått känna på oss. Spelar han bra i allsvenskan och vi har ögonen på honom så kan det bli något mer med honom nästa säsong kanske, avslutar Larsson.

copyright: www.hockeymedmariehallman.se

7 kommentarer:

Higginz sa...

Bra intervju. Det verkar onekligen som om allt känns aaaaningens mer proffsigt den här säsongen. P&P var ju "rookies" i ES som tränare då. Nu verkar dom veta vad dom vill. Jocke Eriksson kommer bli grymt viktig för hela laget. Det var länge sedan SSK hade en så bra lagkapten.
Jag hoppas på en jämn och bra match utan skador på SSK-spelare.

Anonym sa...

När jag såg ditt twitter inlägg trodde jag det handla om Daniel Larsson inför den stundande premiären mot Djurgården. Lite smått besviken blev man när det handla om nåt helt annat..

Men annars så är det en utmärkt blogg skulle vara kul om du twittrade lite mer också. Om tex dina tankar som kanske inte fyller upp ett helt blogginlägg.

Marie Hallman sa...

Higginz: TAck :) jo det känns ju betryggande att man har en färdig ide och inte behöver treva sig fram som förra året men det är ju också bonusen med att behålla tränarna och många i laget plus att PoP börjar få mer erfarenhet!

Anonym: Sorry! Jag försöket klämma in peter före larsson men då fick inte länken plats. Däremot så tänker jag ringa både danne och linkan antingen inför premiären eller efter, kanske delar på det, vi får se :) Har funderat på att twittra mer faktiskt, eller ha en sida som skulle heta "off side" som är lite små korta grejer i livet runt bloggen/hockeyn. såna smågrejer som inte håller för ett helt inlägg. Får se hur det blir jag trevar mig lite fram inför säsongen, är oklart med så mycket men ska bestämma mig inför premiären :)

Benny sa...

"Ett av KHL:s bästa lag". Jojo... Gnaget kommer ju att möta KHL:s allra bästa lag de senaste säsongerna innan säsongen är över. Komiskt att de gläds åt det lilla sen när säsongen börjar lär de inte ha mycket att glädjas åt.

Niklason sa...

Benny> Passa på och njut under försäsongen, sen gäller det något när ni spelar hockey.
Årets Rögle i alla kategorier!

angeldust sa...

Filip Björk verkar grym! Enligt sskbloggen som såg honom en del. Skulle komma intervju med Filip också. Lite roligt

Marie Hallman sa...

Benny: nu förstår jag inte riktigt vad du menar?!

angeldust: Jag har inte sett honom spela så jag kan inte bedöma honom alls. Men nu blir det ju inget med SSK den här sässen i alla fall.