tisdag 3 augusti 2010

Silly season DIF: Järlefelt om Nilson och läget


(Kontraktslöse Marcus Nilson får vara med - om det finns plats. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/ARKIVbild)

Det var ju det här med Marcus Nilson också.

Jag tog ett snack med DIF:s sportchef Janne Järlefelt om "Mackan" när Järlefelt stod och kikade på ispremiären, i går måndag.


Järlefelt kallade artikeln i en kvällstidning om att Nilson var portad för ”helt felaktigt. Finns ingenting som stämmer där”.


Nilson hade såklart läst artikeln och stannade, enligt Järlefelt, upp lite på skoj vid tröskeln när han kom till Hovet på måndagen.


Satte upp ena foten i luften och frågade något i stil med: Törs man gå in här?


Sedan hade alla skrattat och Nilson knallat in och suttit i omklädningsrummet och snackat med övriga i laget.


Och så här är läget enligt Järlefelt.


Marcus Nilson har kört och får liksom Andreas Engqvist, Gustaf Wesslau, Niklas Kronwall med flera fortsätta köra på Djurgårdens gym på Hovet.


De får också vara med på isträningarna – de dagar då det finns platser över.


– Vi vill köra på fyra kedjor och matcha in spelarna som ska vara kvar. Tar vi in ännu fler blir det fem kedjor och det blir inte bra. Men självklart får de här killarna (se ovan) vara med om vi har luckor som behöver fyllas för att få ihop fyra kedjor, säger Järlefelt.


Ungefär som övriga klubbar gör med ickekontraktsbundna spelare alltså.


Stockholmsspelarna som vill/ska till klubbar utanför Sverige har ju även den fördelen att de kan köra med Puddinglägret, alltså det läger som Tre Kronors materialförvaltare Pudding kör i gång nästa vecka.


När det gäller värvningar så har Djurgården, enligt Järlefelt, "pratat med några spelare men det blev inget mer än så".


Det är inga förhandlingar på gång än. Jag frågade om bland andra Nolan Pratt som det har ryktats om men det viftade Järlefelt mest bort med orden "det ryktas så mycket" så den kommentaren får ni ta som ni vill.


Jag frågade även Järlefelt om han visste vad Nilson väntar på och tydligen ska han åka på en NHL-camp - ingen utom Nilson och agenten, verkar veta vilken och "Mackan" vill inte avslöja namnet på klubben - och testa. Tar han en plats så blir han kvar, tar han inte plats vill han gärna komma hem.


Men det blir ju omöjligt för Djurgården att hålla en plats i väntan på ett svar så läget nu är fortsatt så att Djurgården letar vidare men skulle det finnas en lucka och Nilson inte blir kvar i NHL så tar parterna så klart ett nytt snack.


Jag försökte leta upp Marcus Nilson på väg ut från ispremiären men då hade han tyvärr redan gått. Sorry för det.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Känns sådär att inga förhandlingar med ersättare för vare sig Ragge eller Mackan har påbörjats ännu..

Johannes sa...

Pinsam artikel av Henrik Lundgren och aftonbladet. Misslyckat scoop minst sagt.

Marie Hallman sa...

Anonym: Jo men läget är lika för alla som går och väntar på att marknaden ska komma igång. Finns många spelare men de väntar och väntar på NHL. Å andra sidan... OM inte DIF hittar någon och Mackan inte tar en plats och vill hem i september så löser åtminstone det sig på ett bra sätt ju...

Johannes: ja det blev lite paj där som det verkar. Något missförstånd kanske? Jag vet inte.

Anonym sa...

Killen är 32 och har spelat i NHL under 10 säsonger och nu ska han åka på camp...

NHL lagen borde väl vid det här laget veta vem han är och vad han går för, vore de riktigt sugna så hade de väl redan huggit?

Tyvärr så lär det här sluta med att DIF värvar en ersättare och sedan blir Mackan ledig och vill hem. Då får vi göra en tvärtom lönespiral gentemot vad NHL gör för att smita under lönetaket, taskigt betalt första året och sedan stora stålar nästa :)Berra

Marie Hallman sa...

Berra ha ha ja jo kanske. Han har sin dröm det får man väl respektera men jag tycker också det är lite synd att han inte tar DIF. Skulle han å andra sidan bli intresserad och luckan är fylld så kanske... min spekulation bara men kanske går det att lösa ändå. Man vet aldrig.

Joppe sa...

Ville bara tacka för de bra intervjuerna. Tacksam för att du lägger ner sån tid och verkar ha sån bra kontakt med de ansvariga i de olika lagen.

Skriver inte så mkt kommentarer men kände nu att du måste få veta att det även finns läsare som inte gör sig hörda speciellt mkt men som verkligen uppskattar det jobb du lägger ned!

Grymt bra jobb Marie!

Marie Hallman sa...

Joppe: Jo jag vet. Det är ni som gör att jag orkar. Är enormt tacksam för all peppe jag får. Det är ju ändå mest så. Tack för snälla ord och för att du läser. :D

Marie Hallman sa...

pepp skulle det stå och inget annat ;)