lördag 14 augusti 2010

Seg start fällde Djurgården


(Josef Boumedienne och Marius Holtet tar sig en brottningsmatch. Foto Andreas Grandin)

Om det var klang och jubel efter premiären i går, fredag, så var det desto mindre muntra miner i dag lördag på Djurgårdsspelarna.

Jag jobbar och såg matchen med ett öga men hann notera att:

* Första tio såg ... inte bra ut. Det såg ut som om Djurgården inte ens hade klivit på bussen utan var kvar hemma i Stockholm. Det var virrigt i försvaret och Mark Owuya såg tidvis ut att röra sig i slowmotion i målet.

* Någon måste ha sagt något i paus. Eller så kände var och en att det var dags att börja köra för från period två och framöver spelade samtliga upp sig och sedan var det helt okej spel för att vara match två. Behövdes uppenbarligen en väckarklocka. Och det var positivt att se att hela laget tog sig i kragen och gick in för att vända och vinna även om de inte lyckades med det.

* Josef Boumediennes fajt med Holtet blev en studie i brottning. Djurgårdsbacken kopplade ett grepp som ställde och låste Färjestadsspelaren helt och det tog ett tag innan Holtet kom loss trots att Boumedienne satt ner på isen. Såg riktigt kul ut faktiskt. (se bilden av Andreas Grandin längst upp.)

Färjestad sätter sig på söndagen på bussen ner mot Tjeckien, Djurgården åker hem och tränar innan det bär av mot Tyskland. Båda spelar match på onsdag igen mot Sparta Prag respektive Adler Mannheim.

Ber om ursäkt för lite kortfattad bevakning av denna (och gårdagens) match men jag måste jobba och få in lite pengar. Ska försöka få till det bättre framöver.

14 kommentarer:

Jerker sa...

Kanske du ska skriva att matchen slutade 2-1 efter att Mark in da Park varit en katastrof i den första perioden. Jag förstår inte hur de kunde ta tillbaka honom efter den miserabla säsong han hade senast.
Han verkar bara leva på sitt namn - att han var med i idol och berättade att han var med i Djurgården. Han spelar ju lika illa som han sjunger. De borde lånat ut honom till Sundsvall i stället för Sandberg.

Anonym sa...

Att skylla det hela på Owuya är jäkligt lågt. Hela laget Djurgården var dåligt i första perioden.

Marie Hallman sa...

Jerker och Anonym: HÅller med Anonym här. Mark var inte bra i första men det var det ingen som var. Sedan tyckte jag alla lyfte sig, även Mark.

Niklas Persson sa...

Mark va inte så dålig.

Målen är inte supertavlor, en missad pass och sen skott i första krysset, sen ett skott som han tror han och då sitter still (som han ska) för att blokera. Men tyvärr tappar pucken.

Marks spel bygger ju extremt mycket på att täcka, att vara ivägen. Då kan det bli en hel del returer. Men två insläppta är godkänt och han räddar även om det ibland ser skakigt ut, och det är i slutändan det enda som är viktigt att en målvakt är i vägen för pucken...

Tycker ju dock Mark ska bli litte bättre på skridskorna. Men dom har ju Thomas Magnusson nu, så han kommer styra upp Mark!

/Niklas

Anonym sa...

Det första målet var ju bara ren otur från Marks sida, Prestberg försöker lira en pass rakt över målgården, men passen tar på Printz skridsko och studsar rätt tillbaka till Prestberg. Då Mark redan var påväg över för att täcka upp den andra sidan så kunde Prestberg enkelt smacka upp 1-0. Och på mål nr 2 så gjorde han vad han skulle, bara uselt backjobb som gjorde det. Gillade verkligen inte att Deiler och Printz fick spela tillsammans, vet att Printz ofta blir en hackkyckling, och att Deiler inte har så mycket erfarenhet, men idag var det verkligen inte bra. Tur då att det är försäsong bara, så att man kan slipa på dessa grejer. En back till vore ju suveränt, typ Staffan Kronwall;)

Anonym sa...

Jag får lov att hålla med flera av er. Dels tycker jag att Owuya skötte sig alldeles strålande. I vissa situationer ser det inte helt stabilt ut, det håller jag med om, men sen var det å andra sidan hans första match för säsongen. Vidare är han inte van att spela på den här nivån, så han behöver nog ett par matcher för att komma in i det ordentligt.

Dessutom tycker jag inte att Deilert höll. Printz gjorde det helt okej däremot. Holmqvist står inte att känna igen ännu, han bör kunna spela på en högre nivå. Eklund gjorde helt okej ifrån sig, medan Lassen och Boumedienne återigen stod för en bra insats. Kempe och Eriksson fortsatte också att imponera.

Tycker att man borde testa FBK-matchens bästa forwards ihop nästa match, d.v.s. Kempe-Norman-Eriksson. Det tror jag skulle kunna funka riktigt bra.

Marie Hallman sa...

Niklas och Anonym: Tack för bra analyser, intressant läsning tycker jag :D Två mål i baken var okej för Mark som bara har en (om jag nu minns rätt) elitserieperiod på cv:et sedan tidigare och nu mötte ett av de tippade topplagen. Jag tycker han måste bli bättre på att anpassa sig efter situationerna men insatsen i dag var okej i period två och tre. men så var det ju för hela laget.

Marie Hallman sa...

Anonym två: det jag skrev nyss gällde din kommentar med :) den hann komma medanjag skrev min. Jag uppskattar att läsa era tankar så mer sånt :)

Jerker sa...

Kolla dif-spelarnas damasker på bilden. Utan att säga för mycket så är det ändå en föraning om vad som komma skall när det gäller nya dräkter ;-)

Man kan skymta den i bakgrunden på denna video också...
http://www.difhockey.se/diftv.php?news=7235

Marie Hallman sa...

Jerker: Jag har snackat med Johan Engdahl om det där. Han hävdar att det är samma tröjor som förra året, det vill säga de man ser nu men sedan med reklam på (får inte vara reklam i ET). Han kanske mörkar, vet inte men han hävdar att det inte blir någon skillnad jämfört med frra sässsen eller ny tröja.

Anonym sa...

Dom får gärna behålla stilen från den förra säsongen på tröjorna, alldeles lagom! Förstår inte varför man ska ändra hela tiden;)

Marie Hallman sa...

Anonym: nä enligt johan så var det just så, att man inte ville ändra varje säsong men vi får väl se då om Jerker har rätt sedan eller inte ;)

Niklas Persson sa...

Marie: Just att anpassa sig efter situationen är väl lite av Marks svaga sida. Han har ett grundspel som han är bra på, men att det blir lite väl enformigt. Mycket täcka, täcka och täcka och det funkar ju inte alltid...

Men som sagt, Magnusson kommer jobba med honom så det ser bra ut! :-)

Marie Hallman sa...

Niklas: Håller med dig helt där.