torsdag 5 augusti 2010

Hur dum får man bli? Uppdaterad, snack med Loob

Robin Rahm dopad.
Jaha.

Tog anabola för att hans rehab av en opererad höft skulle gå snabbare.
Eh okej.

Och det skulle ingen märka då?

Klart de gjorde.

Färjestadsmålvakten åkte såklart dit på en dopingkoll, är nu avstängd från all träning och tävling och lär när domen från RF kommer få sparken.

Och detta fast Färjestad sagt åt honom att han var en långsiktig satsning. Att rehaben fick ta den tid den tar och att det inte var någon brådska.

Sanslöst korkat ju.

Sitter på DN.se och har gjort en intervju med Håkan Loob, klubbdirektör i Färjestad. Han är i chock och tycker Rahms agerande är obegripligt då klubben sa åt Rahm att låta rehaben ta den tid som krävdes och även på andra sätt visade tydligt att man ville satsa på Rahm när han väl var frisk.

Ni kan läsa texten på den här länken.

Nu har TT gjort en intervju med Rahm. Den kan ni läsa på DN.se på den här länken.

21 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är Färjestadare djupt in i hjärtat.

Hur dumt det än må ha varit så är i alla fall mitt hjärta stort nog att kunna förlåta Robin. Alla gör misstag, även fast detta var ett av de mindre lyckade.

Att han tar preparaten för att bli fit for fight och inte för att slipa själva spelet i sig ser jag som en MYCKET förmildrande omständighet i sammanhanget.

Jag hoppas att Robin kommer tillbaka när tiden för det är kommen!

// Sean Avery

Eric sa...

Anonym: och hur i helsike vet du inte att han bara säger så för att de ska låta bättre? Nej, fan stäng av han i 5 år!

Anonym sa...

Hur mycket man än vill förlåta är doping sånt jävla fusk att man gjort sitt inom elitidrotten. Finns bara ett straff då man medvetet använt anabola preparat, livstids avstängning. Bye, bye, Rahm. Hoppas dom testar resten av FBK: s trupp så inte fusket var utbrett.

Marie Hallman sa...

Anonym 1: Jag förstår hur du tänker men i hans kontrakt står att en fällande dom är = avsked. Och han lär bli avstängd även från träning och spel i andra klubbar för lång tid. Lär blir tufft att komma tillbaka, då måste han orka kämpa på. Om han pallar vet bara han själv men med tanke på att det var bristande tålamod som gav det här så undrar man ju. Men, man får väl hoppas att han har lärt sig något och kämpar på på naturlig väg i såfall.

Eric oh anonym 2: Det finns ju en förlåtande tanke i regelverket då straffet är tidsbestämt och tanken är att man ska kunna börja om, på ärligt sätt, efteråt. Sedan kan man tycka vad man vill om det men jag är mest chockad över att man är så dum! Färjestad var beredda att vänta in honom, oavsett rehabtid och så gör han så här?! Jag säger som Loob. Obegripligt.

Jonas sa...

Tyvärr så kommer straffet bli lindrigare än det borde gissar jag på eftersom Svensk hockey är i stort behov av bra spelare. Och FBK skulle aldrig satsa på Rahm om han inte vore en framtidsmålvakt.

Marie Hallman sa...

Jonas: Han kan ju alltid dra till AHL, dit når inte RF:s avstängning och regler.

Anonym sa...

Tråkigt för svensk hockey i allmänhet och kaffebönorna i synnerhet. Hoppas att han får en kännbar avstängning, helst så pass lång att det blir svårt att komma tillbaka på elitnivå.

Anonym

"Att han tar preparaten för att bli fit for fight och inte för att slipa själva spelet i sig ser jag som en MYCKET förmildrande omständighet i sammanhanget". Är det inte sådant han passar på att säga då han råkar vara skadad då han åker dit, för att det ska låta bra?

Berra
Berra

Jonas sa...

Men det är hål i huvudet också på Loob och Rundqvist och övriga i Färjestads ledning som inte river kontraktet med Rahm och därmed tar ställning för att doping inte hör hemma inom idrotten. När de nu agerar som de gör visar de att doping är acceptabelt och att det är bara att dopa sig, för klubben slätar ändå över allting.
Nej sparka ut FUSKAREN på gatan, låt honom stå sitt kast och ta konsekvenserna. Visa lite stake Färjestad. Våga agera och ta avstånd och inte bara snacka om att ni gör det. Gör det på riktigt.

Rahm anar nog inte hur mycket han skadat Färjestad. Precis som Jan Huokko skadade Leksand, där både spelare och supportrar anklagades för att vara bögar och gillade att få dildos upptryckta i röven.
Färjestad lär för en lång tid framåt hela tiden få höra: "Hur mycket har ni dopat målvakten den här gången då".

Och Erik Granqvist som höjts till skyarna som demonmålvaktstränare. Hela hans verksamhet kommer ju att ifrågasättas nu också när en av hans adepter åkt dit för doping. För man blir ju direkt att fundera på: Hade Rahm bara otur att han åkte dit? Är det här något systematiskt som Färjestad har hållit på med när det gäller målvakterna i allmänhet och skadade spelare i synnerhet?

Nej, Färjestad bör tvätta sin byk, lägga upp en webb-tv-film på deras hemsida där man ser att de river Rahms kontrakt tydligt och därmed markerar att killen är körd i klubben och att klubben inte vill befatta sig med den här verksamheten. Ju längre de behåller honom i föreningen, desto mer stinker hela historien.

Marie Hallman sa...

Jonas: Jomen visst agerar Färjestad. De har redan stängt av honom från träning och matcher och slutat betala lön till honom. De kan inte säga upp anställningen förrän domen kommer men när den kommer så kommer de ju att riva kontraktet.
Det finns regler för hur det där ska skötas och nog tycker jag att de agerar kraftfullt och tar avstånd både i tal och i agerande. Att de sedan vill låta Rahm få hjälp av en psykolog tycker jag ändå är okej. Han är ju människa ingen robot och verkar vara i total chock när han nu insett vidden av sitt korkade agerande.
Så ingen skugga över Färjestad tycker jag.

CiprY sa...

vadå ingen skygga över Färjestad? tänk om man har som jonas säger, "

Och Erik Granqvist som höjts till skyarna som demonmålvaktstränare. Hela hans verksamhet kommer ju att ifrågasättas nu också när en av hans adepter åkt dit för doping. För man blir ju direkt att fundera på: Hade Rahm bara otur att han åkte dit? Är det här något systematiskt som Färjestad har hållit på med när det gäller målvakterna i allmänhet och skadade spelare i synnerhet?" äcklig fusk klubb!

Anonym sa...

Håller med. Tänk om detta är systematiskt genomfört av Färjestad och det är ren o skär otur att smutsen når dagens ljus. Finns så mycket som är konstigt i den här historien. Med så många proffs runt omkring sig som Rahm har i FBK i form av läkare målvaktstränare mfl agerar detta unga målvaktslöfte på egen hand o letar upp ett förbjudet anabolt läkemedel. Detta låter jävligt märkligt. Finns många frågetecken i detta som bör granskas. Rahm kanske inte är den största syndaren.Vem hjälpte honom med det olovliga preparatet för att komma tillbaka snabbare. Janne Josefsson på med bandspelaren o börja granska. Är så less på denna dopingsmörja som förstör unga människor som vill nå framgång på kemisk väg.

Marie Hallman sa...

Cipry och anonym: Det är klart att Färjestad inte har någon systematisk dopning på gång. Och börja inte kasta anklagelser på människor helt random. Om nu Rahm är så korkad att han gör en sån här grej på egen hand så är det han och inte övriga i föreningen som ska få skit för det.

CiprY sa...

och hur vet du det? jag säger inte att dom har gjort det, men TÄNKT om!? skulle verkligen INTE förvåna mig.

Marie Hallman sa...

Cipry: Jag har väldigt svårt att tro det. Och jag vill inte att det ska kastas misstankar, skit och framför allt inte allvarliga anklagelser mot folk utan att det finns underbyggda fakta i frågan. Såna kommentarer vill jag inte ha på min blogg. Fortsätter det så ryker de kommentarerna. Det finns tillräckligt mycket skitkastning på nätet ändå känner jag.

Erixon sa...

Han är 23 år och hade en fin karriär framför, klart han mår mycket mycket dåligt. Det han har gjort kommer han straffas för (med rätta) men det är schysst att hjälpa killen lite och inte sparka ut han på gatan på en gång.

Tragiskt, på många sätt.

Anonym sa...

Tråkigt att det händer men tycker det fått väl stora proportioner i media. Tycker inte en ung kille som dopar sig för att komma ifatt är konstigare än en ung student som fuskar på en tenta. Försvarar inte på något sett hans agerande men att unga människor gör dumma saker är väl inget nytt. Klart han ska stängas av men han hängs ut som om han vore satan, och sedan smutskastas hela FBKs organisation (som jag normalt som inbiten Djurgårdare gärna smutskastar själv :), men tycker i detta fall att det hela gått helt överstyr.
/M

Marie Hallman sa...

Erixon: Det håller jag med om.

M: Håller inte riktigt med dig om proportionerna då detta är ett väldigt ovanligt fall och ett för jävla korkat agerande. Sedan går ju kvällstidningarna ofta överstyr men det är ju en annan diskussion. Däremot håller jag med om att det blir sjukt när Färjestad får ta en massa skit. Det är ju inte dem utan en enskild person som har gjort fel. Att organisationen skulle varit inblandad i hans dumma misstag på något sätt tror inte jag heller.

bigge sa...

Oj, vilka konspirationsteorier! Jag är inte färjestadssupporter på något sätt, men det var en del rejält icke underbyggda anklagelser här måste jag säga.

Att Rahm tagit medlen har han erkänt och får stå sitt kast för det. Men att börja anklaga hela Färjestads organisation för att vara fuskare tycker jag är lite väl magstarkt. Och nej, att säga "jag säger inte att det är så, men TÄNK OM" är inget bra förkläde för att dölja sina anklagelser. Lite som att säga "jag är inte rasist, men visst har Sverige blivit sämre och sämre i takt med att invandringen har ökat".

Marie Hallman sa...

Bigge: instämmer helt.

Niklas Persson sa...

Att Rahm gjort bort sig är ju solklart, samt att han har en lång avstägning att vänta att han dopat sig för att komma tillbaka efter en skada är ju inte en tillräcklig ursäkt.

Dock så blir han ju INTE en bättre målvakt av att dopa sig, då stora muskler INTE är en fördel som målvakt eller gör dig bättre...

Sen att detta skulle kasta en skugga över Erik Granqvist är bara löjligt. Att som sagt tro att målvakter skulle bli bättre av att dopa sig är ju bara löjligt!

Erik Granqvist är en av Sveriges tre bästa MV-Tränare ihop med Stefan ladhe och Tomas Magnusson.

Titta bara på dom adapter dom haft så förstår ni att dom dels är bäst samt att doping inte är något som gör en målvakt bättre, då deras adepter inte direkt är muskelberg...

Tommy Söderström, Rolf Ridderwall, Petter Rönnqvist, Martin Gerber, Jonas Gustavsson, Joakim Ericsson för att nämna några.

Så jag tror honom att han gjorde det för att återhämta sig då han inte blir bättre målvakt av att få stora svällande muskler...

/Niklas

Marie Hallman sa...

Niklas: Jag håller med helt.