söndag 1 augusti 2010

Silly season AIK: Laraque blir politiker. UPPDATERAD

Oj. Det här känns som en lite oväntad vändning men i går = natten till idag svensk tid, presenterade The Green Party of Canada, det vill säga miljöpartiet i Kanada ett nytt vicespråkrör/ vice partiledare - nämligen George Laraque!

Miljöpartiet har där, som här, delat partiledarskap och enligt ett pressmeddelande från partiet blir nu Laraque en av två vice partiledare och delar jobbet med Adrianne Carr.

Laraque ska enligt pressmeddelandet bland annat jobba med att få kanadensarna att vara mer fysiskt aktiva och vara aktiv i hälsofrågor som till exempel fetma.

- Efter att ha jobbat länge med frågor om djur och skyddet av dem och för att förbättra livet för människor i Haiti så är jag glad att nu ha blivit del av ett politiskt parti som verkligen bryr sig om hälsa och ett rättvist samhälle, säger Laraque bland annat i pressmeddelandet och fortsätter:


- Jag tror att världen blir ett bättre ställe genom att var och en gör vad de kan för att bidra och tycker att alla människor måste göra vad de kan för att göra skillnad, säger han också.

Bland annat. Den som vill läsa hela pressmeddelandet med alla Laraques kommentarer kan läsa det här på the Green Partys hemsida.

Det står ingenting om detta nu innebär att han lägger grillorna på hyllan men det låter ju lite meckigt att spela här och vara vice partiledare där... Jag har sökt AIK:s sportchef Anders Gozzi men inte fått tag på honom än och får återkomma till vad det innebär för Gnagets del.

Nu är ju VICE partiledare som han blir inte lika närvarokrävande som partiledare men ändå. Jag antar att han ska vara en del av partiledningen. Låter tricky att vistas i Sverige då men vem vet?? Kanske funkar.

Gozzi har för övrigt inte nämnt detta med ett ord när jag har ställt frågor om Laraque så frågan är ju om han ens känt till vad som var på gång. Känns inte så. Men jag ska som sagt göra nya försök att få tag på honom så får vi se.

EDIT: Det finns en intervju som Kanadas motsvarighet till TT, Canadien press har gjort med Laraque. Läser man den så ser det ut som han lagt ner hockeyn nu. Där säger han bland annat att "Jag tycker om att engagera mig i viktiga frågor. Det är det jag är född till, att ändra världen".

I artikeln står det också att "he said saturday his hockeydays were behind him", det vill säga att han lägger ner hockeyn. Och säger så här till Canadien press:
- När du slutar spela, vem bryr sig då egentligen om hur många Stanley Cup du har vunnit eller hur mycket pengar du har tjänat. "

Jag har fortfarandet inte fått tag på Gozzi (söndag em) men det känns rätt kört med Big G nu måste jag säga.

4 kommentarer:

Erika sa...

haha men oj då... de var en väldigt oväntad vändning :O

Marie Hallman sa...

Erika: Jo men mycket hade jag väntat mig men inte att han skulle bli vice partiledare?! Och han sa så sent som för en vecka sedan till AIK att han ville fortsätta lira ett par år till så det känns verkligen som ooops vad hände här?!

Anonym sa...

Det var en oväntad vändning, från hockey till politik. Nu kan man väl vänta sig att Mackan inte får något NHL kontrakt och istället blir MP:s nya språkrör ihop med Fridolin:)

Men jag tror att han struntade i vad AIK skulle tro och hoppas. 13 matcher för 6 år sedan och AIK hoppas att han ska flytta hem? jag tror att Gozzi bara försökte sälja säsongskort genom att säga Laraque är aktuell.

Marie Hallman sa...

Anonym: ha ha det vore något! Hoppas verkligen att det inte är som du tror med Gozzi, verkar som han inte visste något, se intervju längre upp.