torsdag 26 augusti 2010

Från TV4 till PPV (och Csports)

Hockeyligan har hittat en ersättningsmatch för den flyttade premiärmatchen mellan AIK och Linköping. Det blir istället Timrå-Frölunda som kommer att flyttas från torsdag 16 september till fredag 17:e och visas i TV 4 med början kl 21.

Jag har försökt klura ut om det fortfarande kommer att gå att se AIK:s premiärmatch på tv och i så fall var men ingen verkar ha sådär benkoll varken på hockeyligan eller hos tv-bolagen.

Men, det verkar (jag lägger in en brasklapp här som ni märker) att det inte blir någon gratissänd match i tv 4 på onsdagen utan det blir mest troligt Canal Plus hockey som sänder AIK:matchen.

Det blir dock ingen studiosändning (är det besked jag fått än så länge) utan en renodlad pay per view-match.

EDIT: Enligt Nicke som skrivit i kommentatorsfältet så går matchen att se gratis på datorn via CSPORTS. Bra det.

Så verkar läget vara nu, jag återkommer om jag får annan info senare.

Apropå AIK... så spelar de match i dag igen. Efter 0-3 torsken mot Timrå i går väntar Brynäs i dag i Läkerol arena i Gävle. Jag tänkte ratta dit och om allt funkar tekniskt köra lite livenoterat från matchen.

Utöver det ska det gå att följa matchen på www.twitter.com/AIKishockey samt för er med Brynäsögon via gd.se på den här länken

6 kommentarer:

Nicke sa...

Tjena Marie!

Tror man kan se matchen på csports gratis.

"För att fira att säsongen äntligen drar igång kan du se första matchen, mötet mellan AIK - Linköping på hovet, helt gratis här på csports!"

Ha det gott!

//Nicke

Anonym sa...

Hockeyligan börjar nu få samma tomtestatus som Lagrell och SvFF. Herre Jesus! Det går utför med idrottssverige...

Anonym sa...

Lundström i mål idag.

Heino har feber och Fasth får vila då han spelade igår.

Anders sa...

Skulle inte "nya" Canal + visa träningsmatcher ? Verkar lite trögt med det när man söker på kommande matcher på deras sida, det har verkligen gått utför med den kanalen sen fyran kom med i bilden, men förhoppningsvis visas väl alla matcher även i vinter för har dom tummat på det också så ryker abonnemanget

Marie Hallman sa...

NIcke: Tack för info! Har nu även fått besked av canal plus att matchen så klart visas i canal plus hockey också för de som har det abbonemmanget.

anonym 1: förstår i ofs, är svårt för fyran att bara kasta in något annat som tar upp lika mycket tablåtid en fredag så därför tog de en annan match. Svårt att röja utrymme en onsdadg kl 19 av samma tablåskäl med så kort tid kvar. Men om de bara hade gjort rätt från början!!! så hade det nog gått att lösa.

anonym 2: precis, tack för info!

anders: jag vet! Jag frågade faktiskt de som är ansvariga och de hänvisade till att viasat sänder European Trophy tex men jag har också i minnet att det nämndes träningsmatcher i reklamen! Dåligt att det inte varit så.
Dock kan du räkna med att de sänder ALLA matcher i canal plus hockey från och med premiären AIK-LHC onsdag 15:e. Det har de lovat återigen när jag kollade nu och det har de inte råd att missa på.

Anders sa...

Så här skriver Canal + på sin hemsida


Dessutom visas träningsmatcher, förturneringar, magasinsprogram, sammandrag och klubb-TV.

Men informationen från deras sida verkar ha dött någon gång i början på Juli för den senaste informationen jag hittar där är daterad 5/7 men vore intresant att veta vilka turneringar dom hade planerat att visa. I dag startar deras nya kanaler också men Canal + hockey får i alla fall jag inte in trots att jag haft rubbet från dom i flera år och när jag ringer min leverantör (Canal Digital) är alla som fågelholkar och ingen verkar ens veta att dom börjat sända på Canal + hockey kl 15.00 i dag