måndag 9 augusti 2010

Missa inte! Niklas Kronwalls NHL-gäng i Järfälla på fredag


(Niklas Kronwall är laddad inför fredagens träningsmatch. Den första för säsongen. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Jag skrev om det här i början på sommaren men snart är det dags för Niklas Kronwalls NHL-gäng att möta Järfällas A-lag i just Järfälla ishall. Matchen spelas nu på fredag, den 13 augusti, klockan 18.30.

Så här ser Kronwalls lag ut i skrivande stund (måndag 9 augusti) i lite osorterad ordning:

Niklas Kronwall (Detroit), Staffan Kronwall (Calgary), Niclas Bergfors (Atlanta), Oscar Möller (LA Kings), Johnny Oduya (Atlanta), Douglas Murray (San José), Jonas Andersson (Nashville), Patric Hörnqvist (Nashville), Jonathan Ericsson (Detroit) samt ex NHL-spelaren Mattias Norström (avslutade i Dallas) och lite otippat kanske Rikard Franzén (AIK) (fast Frasse har varit med förr).

Målvakt var inte helt klar än... var lite tanken att Micke Tellqvist skulle stå men nu har han dragit till Ryssland så det lutar åt Daniel Ångman som kör med North Stars i trean och är en kompis till Niklas storebror Mattias.

- En grymt bra keeper. Han har stått på huvudet förr, så att vi inte har förlorat, säger Niklas Kronwall med ett stort leende.

Ingen av oss har exakt koll när den här traditionen med Niklas Kronwalls NHL-gäng vs Järfälla A-lag inleddes men vi enades om att det nog är fem sex år sedan.

Edit: Fick lite info från grundaren av det hela, Uffe Rustas, stort tack för det. Han berättar att
" Allstar matchen hette från första början "Reunion game". Den gick av stapeln 1:a gången sommaren 2000 som en avslutningsmatch på sommarhockeyskolan.
Ide´n kom upp då JHC var den i föreningen i Elitserien som hade flest spelare från samma moderklubb (Niklas Kronvall, Staffan Kronvall, Micke Tellqvist, Patrik Nilson, Daniel Rudslätt). Utöver det fanns Marcus Nilson i NHL.
Dessa spelare ringdes in och samtliga tackade ja. För att få ihop lag ringdes en hel del före detta spelare in Peter Wallin (coachade), Michael Jagusch, Kai Nurmi. Dessutom flera spelare som tidigare spelat i JHC med bland annat äldsta brodern Mattias Kronvall i spetsen.


Och ni som behöver en anledning för att komma skulle bara se Niklas min när han pratar om den här matchen. Det är en match som ligger honom enormt varmt runt hjärtat, dels för att intäkterna går till hans moderklubb Järfälla som han gärna vill stötta. Men också för att han tycker det är en så himla rolig match att spela.

När jag frågade vad han trodde på i publiksiffror så blev svaret:
- MÅNGA hoppas jag.

Höjdpunkterna i matchen?
- Det brukar vara att få lira inför en jättebra publik, att få lira lite tillsammans med det här gänget, att få träffa varandra bara. Det ska bli skit kul! Jag hoppas publiken tycker detsamma, he, he säger han med glitter i ögonen.

Matchen börjar 18.30. Klockan 17.00 är det autografskrivning som står på programmet och det kommer också bli lite spel på skoj mellan knattarna i Björnligan och NHL- proffsen bland annat.

Niklas och Staffan kommer föresten vara med en sväng på just Järfällas hockeyskola och det är också en höjdare för båda som gillar att se nya förmågor testa och köra på med sporten.

Vill ni veta mer kan ni gå in på Järfällas hemsida som ni hittar här. Jag sitter tyvärr klistrad vid en dator på DN när matchen spelas men ska försöka hinna med att ge en kort rapport hur det gick... och hade åkt dit om jag inte hade jobbat så gör det ni andra som kan!

5 kommentarer:

Axel sa...

Ajajaj, den hade varit rolig att se. Men att se DIF spela European Trophy får gå före :)

Eric sa...

Att Järfälla haft flera av dess "stjärnor" spelat emot a-laget har pågått längre än 5-6 år. Men vet inte hur länge niklas varit inblandad.

Marie Hallman sa...

Axel: Förstår det men jag hoppas också det kommer mycket folk, bra för Järfälla att få in stålars!

Eric: Så är det nog. Niklas pratade om tio år och jag sa fem men när det gäller Niklas så är det nog 5-6 år sedan har de som du säger kört det innan också.

Rustas sa...

Allstar matchen hette från första början "Reunion game". Den gick av stapeln 1:a gången sommaren 2000 som en avslutningsmatch på sommarhockeyskolan. Ide´n kom upp då JHC var den i föreningen i Elitserien som hade flest spelare från samma moderklubb (Niklas Kronvall, Staffan Kronvall, Micke Tellqvist, Patrik Nilson, Daniel Rudslätt). Utöver det fanns Marcus Nilson i NHL. Dessa spelare ringdes in och samtliga tackade ja. För att få ihop lag ringdes en hel del före detta spelare in Peter Wallin (coachade), Michael Jagusch, Kai Nurmi. Dessutom flera spelare som tidigare spelat i JHC med bland annat äldsta brodern Mattias Kronvall i spetsen.
Det är härligt att traditionen håller i och att den idag verkligen har nått stjärnstatus.

Hoppas att det pågår i många år till.

Hälsar
Uffe Rustas
Initiativtagare och dåvarande Sportchef i JHC

Marie Hallman sa...

Rustas: Kanon! Tack för info. Jag ska lägga till i inlägget! :)