söndag 29 augusti 2010

SSK-Luleå noterat LIVE


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Är på plats i Ishuset i Tumba och har precis mumsat en grillad hamburgare. Ser ganska fullt ut här. Jag sitter lite dumt till för att ta foton men jag ska försöka smita ut och ta någon bild.

Laguppställning har jag inte hitta någon men här har ni ungefär hur kedjorna ser ut:

SSK
Målvakt: Pontus Sjögren står, Riku Helenius backup
Kedjor av det jag har hunnit se.
Ryan Lasch-Jocke Eriksson-Mattias Carlsson
Thom Flodqvist-Jonas Almtorp -Linus Videll
Patrik Carlsson-Robban Carlsson -Pekka Saarenheimo
Julian Jakobsen- Fredrik Andersson- Alexander Lagerström

Backar: Känns som att SSK kör med sju backar, jag har inte hunnit kolla helt men ungfär så här:
Timo Seppänen-Lukas Kilström
Tim Heed- Mikko Kalteva
Stefan Bemström-Blaz Gregorc
Seikkola-


Luleå:
Målvakt: Anders Nilsson står, David Rautio backup

Kedjor ungefär så här:
Cam Abbot - Chris Abbot - Simon Hjalmarsson
Pär Arlbrandt -Mats Lavander-Joonas Vikho
Sebastian Meijer -Sebastian Enterfeldt -Kim Karlsson
Karl Fabricius-Anders Burström- Thomas Raffl

Backar
Robin Jonsson, Pierre Johnsson
Filip Kemi Elias Fälth
Lars Lökken Östli, Fredrik Styrman

Jag har ingen riktigt laguppställning än, lägger in den sedan för nu börjar matchen.


Noterat....
.... bra fart matchens första tre minuter. Stefan Bemström hade just en puck som gick på utsidan av nätet och nu hade Mats Lavander ett bra läge men inga mål så här långt.

..matchens första utvisning gick till Luleå för för många spelare, den satt Joonas Vihko av. Robban Carlsson tog första utvisningen för SSK men än så länge (7.25) är det mållöst.

... ny SSK utvisning nu på Lagerström efter cirka tio minuter Jag försöker få ordning på femmorna men det blir lite meckigt här på hörnet så jag struntar i det för nu.

... bra press av Luleå i pp, Simon Hjalmarsson försökte böka in pucken men mötte en röd mur.

... hockeyn i första kan väl bäst beskrivas hawaii. Eller böljande om man vill vara lite snällare.

...första målet signerades Carlsson gånger två.

... 1-0 (15.14) Patrik Carlsson (Robert Carlsson). Robban stod bakom Luleåmålet och la elegant in pucken till Patrik som stod i slottet och lyfte in pucken.

... kvällens indianare: kom från Luleås Elias Fälth som i tekningscirkeln vid eget mål drällde med pucken till SSK:s Alexander Lagerström som fick ett fint läge men inte kunde få in pucken.

Skott i första 8-7 nu paus!


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)


Andra i gång! (Nu har jag pillat ihop kedjor och backpar så vi har någon typ av ungefärlig lagsuppställning.

... Styrman från Luleå nöter lite utvisningsbänk efter cirka två minuter men SSK får inte till någon jättepress direkt.

... skummaste målet: kom 6.23 i andra, av SSK.

... 2-0 (6.23) Mattias Carlsson (Joakim Eriksson) Såg ut som om Lukas Kilström borde ha en assist också, tror han sköt från blå först (ser lite dåligt härifrån, sorry) sedan styrs pucken in hur som helst. Det såg ut som om Anders Nilsson hade pucken mellan benen, sedan lättade han någon millimeter på ihopknipningen av skydden och då ramlade pucken emellan coh in. Såg det ut härifrån i alla fall.

... dags för kvällens första dubbelutvisning efter cirka 9.30. På Robban Carlsson och en av Abbotbrorsorna. Men inga mål.

... kvällens arbetsmyra: Luleås Sebastian Enterfeldt är provspelare i Luleå. Det syns för han sliter som fan för att få vara kvar. Spelar fysiskt och är sticker in näsan mest överallt.

.... kvällens look a like: Oj vad Ryan Lasch är lik Linus Klasen. I alla fall sett bakifrån när han kryper ihop och sprintar över isen och vickar några kroppsfinter när han rusar på mål. Var lite dejavu där ett tag.

... värsta vurpan: var en av de nya Carlssons, tror det var Mattias som vägrade ge vika i en närkamp med Luleås juniorback Filip Kemi och gjorde någon slags halvsträckt volt framåt över axeln på Kemi. Vi ger väl 10.00 på den!

Skott i andra 9-6

Tredje igång och jag var ner och fotade lite vid sargen, då hann det givetvis bli en 2+2 för Timo Seppänen som däckade Thomas Raffl tillfälligt.

... kvällens ribbträff: Och där (efter fyra minuter) kom ett skott från Mats Lavander i Luleå i ribban som Pontus Sjögren hade lite tur med att det inte gick in.


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)


Tror jag håller mig här uppe nu så ni får ursäkta sen att det är ett nät i bilderna. Luleå lyckades för övrigt inte utnyttja sitt fyra minuter långa överläge.

... kvällens hög:
blev det när Julian Jacobsen fullföljde ett anfall och välte både sig själv och Robin Jonsson över Luleåkeepern Anders Nilsson. Luleås Karl Fabricius och SSK:s Jonas Almtorp ville också vara med men det blev inget större gruff av det.

.. nio minuter kvar...
och två väldigt anfallsglada lag på isen. Jag tycker överlag att det offensiva spelet ser bättre ut än det defensiva, därav den lilla hawaiikänslan.

... bra Luleåpress:
Gästerna har legat på rejält här nu på slutet och har haft några bra lägen, fast precis nu är det SSK som trycker på mot Luleåmålet. 3.30 kvar nu.

....kvällens man i vägen...
domaren stod som en sån betonggris i vägen när Arlbrandt vände om och skulle åka men körde pannan rätt in i magen på domaren.

... slutspurt:
Tim Heed åker ut och nu rycker Luleå målvakten.

... ja! eller neeeej!
Cam Abbot hade öppet mål, sköt och hann med en halv målgest innan han insåg att han skjutit pucken i utsidan av nätet.

... spiken i kistan
kom i anfallet därpå.

... 3-0 (19.15) Markus Seikola
lägger pucken i tom kasse .


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Matchen slut, intervju kommer senare i kväll.

6 kommentarer:

André sa...

Vem i Luleå slarvade vid SSKs mål?

Marie Hallman sa...

ANdré vid vilket av målen menar du?

Marie Hallman sa...

André: om du menar den som tappade pucken vid första så var det Simon Hjalmarsson

Tobbe sa...

Utan att ha stenkoll på backparen så såg det ut som att de spelade på sju backar, varav Kalteva - Seikola och Seppänen - Gregorc spelade i par och Bemström spelade med Heed/Kilström om vartannat. Kan inte svära på att det var så, men det är vad jag såg i första iaf. Sen la jag ingen tid på den detaljen.

Sven sa...

Hej Marie! Kan du inte kolla biljett temperaturen på dom tre sthlm's lagen. Hur många säsongskort, klack och premiärbiljetter är sålda idagsläget? En intressant fråga nu när stockholmshockeyn glöder.

Marie Hallman sa...

Tobbe: jo så var det nog. Jag kollade inte så noga men det kändes som att Bemström var inne med alla möjliga :D

Hej Sven! Bra idé där, beror lite på vad jag hinner, har ett gäng intervjuer liggande (Jhonas Enroth, Linus Klasen och Robin Figren) plus lite annat på gång. Kan tänka mig att de stora tidningarna har just samma grej på gång också. Men bra idé, har tänkt på det själv också, får se va jag hinner!! :)