söndag 15 augusti 2010

Owuya: " Det handlar bara om att prestera "


(Mark Owuya tränar på Hovet. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild).

Jag hann aldrig göra någon intervju efter Djurgårdens match i går men nu så har jag ringt Mark. Och inledde med påståendet att både han och hela laget såg rätt borta ut i första perioden.


Och Mark höll med:


– Ja, ha, ha det var väl typ så. Vi var fan lite sega, he, he. Men jag vet inte varför. Kanske för att det är tidigt på säsongen och en lång bussresa... men äh nej det kan man ju inte skylla på heller. Men det måste vara det, fast egentligen vill man inte skylla på något.


Det blev ju en klar uppryckning till andra perioden och både bättre spel och inställning under resten av matchen från samtliga. Vad sa ni i pausen egentligen?

– Det var väl samma gamla vanliga. Och det viktiga med en träningsmatch är ju inte främst resultatet kanske utan att man får spelet att funkar och att man visar at man är där och vill vara med. Så det var mest det vi ville fokusera på och det räckte tror jag.


Matchen var Marks andra match från start mot ett elitserielag. Tidigare har han spelat en och en halv period i en elitseriematch mot Brynäs och förra sommaren blev det en match från start mot Frölunda.


– Man var väl lite nervös. faktiskt. Inte för att det var Färjestad men för att träningsmatcherna är sjukt viktiga för mig, att jag kommer in och spelar bra. Jag ska ju försöka fylla Wesslans plats också och det är inte lätt. Och så möter man bra lag, det vet man att de är men det var skitkul. Kul som fan ju!


Stor skillnad för dig som mest är van vid allsvenska lag?

– Alltså det är egentligen ingen skillnad. Det sitter mer i huvudet. Eller det är kanske lite skillnad men det ska inte vara någon skillnad för mig. Det tempot som vi är på träning ska ju vara samma som på match. Men det var skönt att ha en match avklarad även om det blev torsk, säger Mark Owuya.


Nu är ju inte två mål i baken mot Färjestad något att skämmas för, tvärtom. Och Mark spelade upp sig efter första pausen när han kom in mer i spelet.


De två mål han släppte in beskriver han så här:


– Vid det första så hade de 5 mot 3 överläge. Där hade jag kanske minst chans at göra något åt det men det skulle vara en passning från dem egentligen och jag var med på den och såg passningen men den bröts precis på någons skridsko så jag hann precis tillbaka men ändå inte riktigt. Så drog han (Pelle Prestberg) till direkt. Det blev som en retur på hans egen passning och så satte han den. Det var ganska oturligt på det sättet. Hade jag haft en riktigt bra dag så kanske jag hade fått en kroppsdel på den eller så kanske skytten inte hade fått till ett bra skott. Men det var ju Prestberg som hängde den, det förklarar en hel del. Någon annan hade säkert inte fått in ett mål i ett sånt trängt läge.


Och det andra?

– Då tog jag två returer innan det tredje (skottet) gick in. Det var vi som slarvade lite framför kassen och tappade pucken. Jag klarade första skottet, sedan drog Wallin på så att jag fick den på skridskon på andra (skottet), sedan fick han ändå in den på tredje returen. Hade man haft lite flit och hållit första skottet bättre eller fått ut returen mer rakt fram (och då stått bättre placerad i det läget) så kanske det hade gått att ta den. Och det blev så plötsligt, vi slog ett felpass eller tappade pucken där och att jag räddar skottet i förstaläget är bra, säger Mark Owuya.


Som ju gjorde några riktigt bra räddningar under matchen också, bland annat några på slutet:


– Ja i sista ja! Det var någon där i slottet, det var skönt att ta de och så hade de ett friläge som var jävligt bra som jag tog. Men det jag är allra mest nöjd med är att jag spelade på. När man får en sån tuff start som det blev så blir det lät att man tappar hela matchen men det gjorde jag inte, jag släppte inte fler efter de två första målen trots att de hade en del bra lägen och även en del i pp på slutet. Så det är jag nog mest nöjd med.


Djurgården åker kommande vecka ner till kontinenten för en liten roadtrip och bortamatcher mot tyska och tjeckiska lag onsdag, fredag och lördag. Vem som ska stå då vet inte Mark Owuya nu men Djurgården lär lägga flest matcher på förstaspaden, det vill säga Stefan Ridderwall under försäsongen även om Mark också måste få spela.


Och Djurgårdskeepern gillar konkurrensen:


– Det handlar bara om att prestera. Det viktigaste är att han spelar bra (både träning och match) för ju bättre han spelar desto bättre måste jag spela och tvärtom. Det gör att vi båda kommer att utvecklas och ju mer han utvecklas så måste jag utvecklas och så vidare så det är bara bra.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas att Mark får några chanser nu i ET att visa upp sig och bevisa att han är en riktigt bra andramålis, så att man slipper oroa sig över den biten..

Anonym sa...

Du brukar vara duktig att luska fram skador Marie. Vore skönt att få en hint om att Lassens skada i matchen mot FBK inte är av allvarlig art. Vore tungt med ännu en back borta på obestämd tid.
Tack på förhand...

Jonas sa...

returmaskinen mark in da park har talat...

Marie Hallman sa...

Anonym 1: Tror inte han får visa upp sig så mycket, antar att Hardy gör som förra året och lägger mest matcher på en keeper men förhoppningsvis kan Magnussons träning få till det ;)

ANonym 2: Ah, tack, jag hann inte idag. Jobbar och har haft lite för mycket simning och fotboll att göra men jag ska kolla i veckan.