lördag 21 augusti 2010

Josef Boumedienne: "De var snäppet bättre än oss i dag"(Två mål så här långt av Boumedienne. Foto: Andreas Grandin)

Det blev ännu en tysk torsk (2-4) för Djurgården i European Trophy i dag, lördag.

Och det trots 2-1 ledning inför sista perioden efter ett snabbt Djurgårdsmål i andra.

Jag ringde 2-1 skytten Josef Boumedienne som konstaterar att:


– Vi har spelat bra men de är bättre just nu. Vi spelar skitbra i dag men de är mer effektiva och snäppet bättre som lag och som spelare.


Djurgården har gjort nio mål på de fem första matcherna och då kom fem av de målen i första matchen, mot Linköping.


(Jimmie Ölvestad gjorde ett av två mål mot Eisbären. Och det på en straff. Foto:Andreas Grandin)


Boumedienne är efter dagens mål i delad ledning i den interna skytteligan som ser ut så här:

2 mål: Jimmie Ölvestad (varav en straff) och Josef Boumedienne.

1 mål: Mario Kempe, Tim Eriksson, Mathias Tjärnqvist, Kristofer Ottosson, Daniel Widing (på straff).


Att den nye DIF-backen skulle vara i topp där var väl inte riktigt vad han hade väntat sig:


– Nej, he, he fast det är inget jag har reflekterat över heller och det är ju bara tillfälligt! Men vi har ju inte gjort så många mål. Det är inte så bra att vi bara gör ett spel mål här nere på tre matcher, så det måste bli bättre.


(Boumedienne i gårdagens match, mot Sparta Prag. Foto Andreas Grandin)Det känns lite otippat att ni förlorar de två matcher som har spelats mot just tyska lag?

– Nja men de har mycket kanadensare i lagen, har många duktiga hockeyspelare och så är de framför allt jävligt bra i pp och tekniskt skickliga. Spelar i hög fart, där var de ett snäpp bättre än oss i dag.


Bara åka hem och träna på det då?

–Jo, men vi har tränat bra och det är ju inte de vi ska spela mot sedan när den här turneringen är slut, det är ju svenska lag och där känns det som att vi ligger bra till. Vi gjorde ju en kanonmatch mot Linköping och spelade jämt med Färjestad så där ligger vi bra till, säger Josef Boumedienne.


(Widing i vitt mot Eisbären. I går avgjorde straffläggningen med ett slagskott. Foto: Andreas Grandin)


Efter gårdagens seger stod det i onlinerapporteringen att Daniel Widing hade avgjort straffläggningen med ett ”golfskott” . Det tyckte Boumedienne var kul. Och jag med. För det var ju:


– Ett slagskott. Stod det verkligen golfskott? Ha, ha. Nä han åkte fram och hängde dit den med ett slagskott.


Var tycker du annars att ni står som lag just nu, Det här är ju ändå försäsongsmatcher?

–Jo men just det är svårt att svara på. Jag tycker att vi tränar på bra. Isträningarna är i högt tempo, vi försöker spela det spel vi vill spela under matcherna också. Som i går (fredag mot Sparta Prag), då spelade vi jättebra. Sedan måste vi givetvis få bättre utdelning på skyttet. Men det är svårt att jobba på att göra mål för det gör man ju varje dag. Däremot så måste vi bli skickligare som spelare. Vi är lite steget efter just nu när vi möter internationellt motstånd, men det har ju svensk hockey varit i tio år nu, så vi måste bli bättre hockeyspelare allihop.


(Tim Eriksson i Berlin. Foto:Andreas Grandin.)Och ni slog ju faktiskt det tjeckiska laget i går?

Ja och med bra spel! Så vi har spelat jättebra hockey, det är inget snack om den saken men vi måste bara vässa det några snäpp till.


Mark Owuya höll nollan i går mot Sparta, hur såg han ut sett från din horisont?

–Han var kanonbra. Och var grym mot Färjestad också. Både han och Riddarn (som stod i dag och i onsdags) har varit kanon. I dag gick ju dessutom ett mål i tom kasse och ett var en studspuck som styrdes upp i krysset, den var otagbar. Så jag tycker de skött sig jättebra, säger Boumedienne.


Djurgården har nu närmast tre hemmamatcher på Hovet mot IFK, Vålerenga och Jokerit på schemat kommande vecka (onsdag, fredag, lördag)

Och ska laget ta sig till slutspel i turneringen så krävs förmodligen tre raka segrar.


Fixar ni det?

– Vi ska försöka! Men det ser lite svårt ut. Vålerengen känner jag inte till så bra men sedan är det två finska lag och de är bra så vi har en del att göra.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Bra intervju, trevlig läsning.

Dock vet jag inte om jag verkligen vill hålla med honom om att man var sämre. Man var snabbare på rören, man vann fler närkamper, man förde spelet, man skapade chanser, man spelade bra försvarsspel, etc. Så spelmässigt tycker jag inte alls att det fanns mycket att klaga på. Möjligen att man gick ner sig lite i början på tredje, vilket bäddade för ett (förvisso turligt) kvitteringsmål för Berlin. I övrigt känns det mest som att man hade otur.

En sak som slår mig däremot är precis det Wikegård har talat om de senaste åren. D.v.s. att svenska lag spelar alldeles för omständligt, för mycket ute i sarghörnen, och att man skjuter för lite. Flera gånger ser man hur Djurgårdarna väljer att åka på utsidan av sina motståndare, istället för att gå in på mål. På samma sätt ser man ofta hur spelare åker in i slottet för att sedan vända om igen och söka passning, istället för att skjuta. Varför?! Har man ett någorlunda bra läge bör man skjuta - det är så man gör mål. Titta bara på Jonas Andersson under VM i våras. Han skjöt och trots att han gjorde det ur halvdåliga lägen och att skotten i sig inte var vidare speciella, så gjorde han mål...

Med andra ord: Fler puckar på mål, tack!

Anonym sa...

Känns som Widing tycker elitserien är dålig. Jag har ingen koll på Tyska ligan men tycker det känns konstigt att den skulle vara mycket bättre än den svenska.

Peter sa...

Det var en bra artikel! :)

Marie Hallman sa...

Anonym 1: Jag såg inte matchen så jag vet inte men han är rätt så självkritisk i bland Josef. Men han är det med tanke på att han vet att de kan och vill bättre, man får se det så tror jag :D

Håller med dig och Wikegård om att gå rakt på mål men det känns som allt fler lag insett att det måste till en ändring, bland andra DIF. Kanon ju!

Anonym 2: josef boumedienne menar du? nja, det är väl inte så att han tycker elitserien är dålig, är mer så att han tycker att andra ligor är bättre än många tror. Han har ju varit lite här och där så han har en del att jämföra med. Tyska ligan är väl tex sämre totalt sett som liga me där finns lag och spelare som var och en för sig är minst lika bra som elitserielagen/spelarna och ibland bättre.

Peter: Tack !! Det värmer :D