tisdag 24 augusti 2010

SSK Jocke Eriksson "Lasch gör nog premiär i morgon"

SSK åker som sagt till Gnesta där man möter Skellefteå. Jag fick inte tag på någon av tränarna i laget men lagkaptenen Jocke Eriksson hade koll och var vänlig att svara mitt i vardagsbestyren.


Och han konstaterade att:

– I morgon gör nog Ryan Lasch premiär! Sedan de som är borta i övrigt är Laatikainen och Pakaslahti. Linus Videll är frisk också, så vi har bara två borta.


Vad kan du säga om matchen i morgon:

– Jag tycker att det är bra motståndare för oss, det är ett stabilt lag som om de inte har en massa folk borta utan har sitt bästa lag på plats. Och så här sent in på försäsongen så börjar man få ett bättre spelkvitto efter matcherna, det brukar bli bättre matcher, lite mer likt elitserien så det ska bli kul.


Vad har ni tränat på i veckan som du och tränarna vill se mer av?

– Vi har ett grundspel som vi håller på och nöter in, som vi sakteliga blir bättre på. Mot AIK var vi mycket det spelförande laget. I morgon blir det jämnare spel kanske, då får vi chansen att träna på spelvändningar och sånt.


Blaz Gregorc sa efter matchen mot AIK att era tränare tyckte att ni hade hamnat för mycket ute i hörnen och kört för mycket cirklar i offensiv zon?

– Jo, i den matchen hade vi den tendensen och man pratar ju alltid om att man vill ha ett rakt anfallsspel. Då mötte vi ett defensivt lag som tryckte ut oss i hörnorna, i morgon möter vi ett lag som kanske har pucken lika mycket som vi. Och möter man inte ett lite organiserat försvar då kan vi köra på med vårt anfallsspel och få mer spelvändningar. Jag hoppas vi ser en förändring då, avslutar Jocke Eriksson.

10 kommentarer:

dragan sa...

Men Hallman... Jocke tycker dom va spelförande men det tyckte inte du läste jag. Lägger min röst på herr Eriksson även denna gång.
Du glömde fråga om hans hårda angrepp på Brynäs som blev en sån snackis?
Eller va den så obetydlig som många av oss tyckte? Hahahahaha

B. sa...

"Spelförande"?? AIK vann skotten, hade 40 på mål, och vann rätt komfortabelt mot finnpajsarna. Den halvtimme som finns på video visar en böljande match där man byter anfall och ssk verkligen inte är "spelförande". Trots 8 man borta i AIK...

Marie Hallman sa...

Dragan: Man kan ju tycka olika. Jag tycker lika fortfarande och han tycker lika fortfarande. Var och en står för sin åsikt. Tack för din!
Jag glömde fråga! Ska försöka komma ihåg nästa gång. Jag är mest nyfiken på om han verkligen sa sådär, det är därför jag har tänkt fråga.

B: Som sagt, man kan se saker på olika sätt :D

bigge sa...

Haha, vilken tur att AIK hade 5-8 spelare borta mot SSK (det blir bara fler och fler för varje gång man läser om det i kommentarer). Det kommer alla AIK:are leva på hela vägen till kvalserien. "Men vi vann i alla fall mot SSK i en träningsmatch två veckor in på försäsongen, och då var ändå 11 spelare borta!"

Tomas sa...

Bigge: 8 spelare ur A-truppen var borta. Att det ibland angetts 7 spelare beror på att man då inte räknat Josh MacNevin, som ännu inte anlänt till Sverige. "5 spelare borta" är det bara hånfulla ssk:are som bluddrat om på forumen...

Marie Hallman sa...

Bigge och tomas: det var åtta om man räknar med Josh men vad spelar det för roll vem som vann/förlorade. egentligen? Det är ju hur spelet funkar som är det intressanta nu. Sedan har ju AIK och SSK en träningsmatch till, denna gång på Hovet före säsongstart. Ska bli kul att se vad som ändrat sig då i spelet och hur man har fått i hop lagen då.

Tomas sa...

Marie:det spelar inte den minsta roll, men det var glädjande att se att lagets "sämre hälft" prestera bättre än ett långt mer ordinarie ssk. Märkligt dock att inte bara ssk-fans utan även officiella ssk-företrädare tog sá hårt pá förlusten att man sprider stingsliga uttalanden omkring sig...

Marie Hallman sa...

tomas. Ja det var kul att se att de klev fram! Blir intressant att se vad som händer nu när alla är tillbaka :D

bigge sa...

Tomas: Vet inte riktigt vilka stingsliga kommentarer du har läst, så det kan jag inte uttala mig om. Jag uppfattade personligen snarare att det var många AIK:are som la väldigt stor vikt vid både resultat och frånvarande AIK:are. Att SSK också saknade fyra mer eller mindre förväntade nyckelspelare talades det tyst om. Är nog mer det som många SSK:are skrattar lite åt.

För min del är dock resultatet mot AIK i tredje omgången det första som betyder något överhuvudtaget. Ska bli kul med matcherna mot AIK i år, finns ju trots allt lite rivalitet lagen emellan vilket alltid är roligt.

Tomas sa...

iaf 6 av 8 tillbaka i AIK ikväll, av dem går fyra rakt in i förstafemman och två i andra.