torsdag 19 augusti 2010

SSK-AIK: Noterat live...

Är efter lite felkörningar (tack ni som pekade ut vägen, särskilt damen på parkeringen som hjälpte mig att styra åt rätt håll och så mannen med sniglarna som var den som äntligen pekade ut helt rätt väg!)


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Är rätt packat med folk här i Åkers Ishall. Det är ett stort nät i vägen på kortsidan där jag är så jag får se hur det blir med bilder. Om man får klämma sig ner mot plexit där det redan är fullt så blir det bättre bilder men jag vill ju inte tränga fram som värsta buffeln så som sagt. Blir kanske.

SSK har ett ganska ordinarie lag men saknar Pakaslahti, Laatikainen och Lasch som alla kör rehab samt Linus Videll som haft feber.

AIK saknar däremot en hel drös folk, tyvärr. Hade varit kul att se Bång, Sandberg och Gynge men alla har varit alternativt är sjuka, skadade. Gynge har börjat köra lite försiktigt. Alla ska förhoppningsvis vara tillbaka snart. Dick Tärnström saknas också liksom Oscar Steen, Daniel Rudslätt (som dock börjat träna) och så Dahlström som väntas tillbaka i oktober.


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Så de som är med får köra desto mer. AIK har med sig en junior också, som heter Mattias Janmark Nylén. Han är 17 år fyller 18 i december.


(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Nu snart nedsläpp.
Pontus Sjögren vaktar SSK:s mål, Christopher Heino Lindberg vaktar AIK målet.
Det går att följa minut för minut på SSK:s hemsida (www.sodertaljesk.se) och via twitter.com/AIKishockey

Jag kommer också köra live men lite mer i min egen stil, dvs lite smått gott som är noterat och det kör vi gång med nu :D

(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)


Hallen är proppfull med folk det är skohorn in. Mestadels SSK-fans som det verkar från där jag sitter i ena hörnet av kortsidan men jag är inte helt säker på den. Är ju bara 158 cm och ska nu ställa mig på en stol för att se något...

Kvällens....

...domare: Sören Persson. Om han nu har samma nummer på ryggen som förra året, dvs nummer sex.

... första chans: går till Alexander Lagerström, SSK som sånär vevar in pucken bakom Heino i en tilltrasslad situation vid AIK- målet.

.... andra chans: AIK:s Peter Nolander kommer fri men inget mål.

... första? fajt.: Heta känslor efter bara 2.20 nere vid AIK målet med handskar i fejjan både hit och dit.

...på hugget: Lagerström i SSK som hade ännu en fin chans efter cirka 4.20. Fortsätter han så här så är det snart mål där. Fin räddning av AIK Heino.

... första utvisning: Lukas Kilström åkte ut 5.34 för interference. 5 mot 4 för AIK nu alltså. Gnaget gjorde ett bra pp i en dryg minut, med bland annat bra skott av Stefan Johansson, backen, på mål. Den andra halvan av detta pp lämnade dock en del att önska.

... första mål: 0-1 till AIK efter 9.56 i första. Junioren Joakim Nordström tryckte in pucken i en rörig situation med mycket folk framför målet. Assist av Tobias Ericsson. Såg - från min kortsida som är väldigt långt bort från SSK-målet ut som om Joakim Eriksson i SSK också var på pucken när han var där för att rensa men det var svårt att se, får kolla det senare.

....sex man på planen:
AIK var först ut där, efter dryga elva minuter av första perioden Oscar Ahlström fick sitta av straffet.

... första (?) kvittering.
SSK utnyttjar AIKs blunderutvisning och kvitterar till 1-1 efter 12.43 och då alltså i spel 5 mot 4. Blaz Gregorc gör målet, assist av Jonas Almtorp och Martin Chabada. Jag såg tyvärr inte målet riktigt var någon tvåmeter framför i just den vinkeln...

...frågetecken?
Ser inte ut som att Mattias Carlsson spelar. Verkar som om junioren Jonas Engström har den platsen i stället.

... andra SSK-utvisning.
Denna gång Pierre Hedin, hakning efter 16.34 i första.

....första fem mot tre:
SSK är sex man på isen och efter 17.31 i första får AIK spela fem mot tre i 1.03. Och det gick allt annat än bra. Såg väldigt förvirrat ut. Något de här spelarna garanterat inte tränat ihop sig på (med tanke på vilka som är borta). Gick bättre för AIK i fem mot fyra, där man hade en fin dubbelchans men Pontus Sjögren var med bra i SSK målet.

... kvällens finbesök:
Mats Sundin är på plats och kollar matchen. Han får sitta i en av de två små inglasade hytter som finns och är här tillsammans med sin (om jag förstått rätt) kompis Per Nygårds som ju är sportchef i SSK.

Dags för andra nu...

... raggarhockey:
har båda lagen plockat fram nu i andra. Det är mycket full fart framåt men inte så värst mycket håll tätt bakåt... rätt kul att titta på för publiken även om det knappast är det här nu ganska så ostrukturerade spelet från båda sidor som tränarna vill se.

... första närkontakt:
Har varit en rätt snäll match förutom några handskar i fejjan där i början. Men AIKs Patric Blomdahl försökte i alla fall trycka upp SSK:s Markus Seikola mot planket. Gick sådär.

... finaste friläge:
har AIK-junioren Mattias Janmark Nylén haft. Kom helt ensam med Pontus Sjögren som knep pucken i armvecket. Mest applåder så här långt för de två insatserna.

... frisyr, klämmer vi in här i raggarhockeyn...
den finns på en herre med två (!) tuppkammar. En gul och en svart. Antar att han håller på Gnaget...

... roligast att se i SSK så här långt:
Blaz Gregorc hade en fin genomskärare nyss, har haft någon målchans, gjorde SSK:s första mål (glömde jag skriva först) och ser allmänt stabil ut. Robban Carlsson ser lika pigg ut som i Uppsala senast, plus för det. Sjögren har varit bra i målet.

...roligast att se i AIK så här långt:
junioren Mattias Janmark Nylén kör på som fan. Kul. Haft ett par fina chanser också. Tobias Ericsson är het också liksom bland andra Heino i målet.

... första charging.
Tog Martin Chabada i SSK efter 17.11 av mittperioden. Fin chans direkt av AIK:s Peter Nolander i det pp:et. Följt av bra skott från Liwing där Sjögren gör en riktigt fin räddning. Blev dock inget mål i det överläget.

... Pakaslahti:
Hittade jag i korvkön i dag. Han åker med på matcherna, det är rätt inställning tycker jag. Vi pratade lite mer om rehaben men jag blev inget klokare på det. Inte han heller. Jobbigt med en sån mjukdelsskada som ljumskar, är inte något att ta på.

Nu dags för tredje!
...info:
OM matchen slutar oavgjort vid full tid så blir det straffar.

.... tredje mål görs av AIK. 1-2 (2.21)
i tredje perioden. Målskytt: Johannes Salmonsson (som speakern döpte om till Salomonsen). Assist: Jonas Liwing coh Johan Andersson. Nu var det mål i den kasse som står så där jobbigt långt bort igen men såg ut som ett slagskott som gick via någons klubba, möjligen Pontus klubbskaft och in.

...återbesök i utvisningsbåset:
Martin Chabada hakning efter 5.57.

...washout:
AIK försökte trycka in pucken direkt efter utvisningen på Chabada men det var nog lite för mycket spelare på fel ställe (givetvis det målet som är längst bort och svårast att se bakom högen av spelare) men domaren gjorde en klar och tydlig washout där.

... nära nära en andra kvittering
av Lukas Kilström 12.50 in i tredje. En av de bästa chanserna för SSK i kväll, framspelad av Mattias Carlsson som alltså är med i spelet igen.

...publiksiffra:
990 personer. Känns som ännu fler. Var föresten härligt att se AIK:are och SSK:are stå tätt ihoppackade sida, vid sida utan minsta tillstymmelse till bråk. Inte en vakt i sikte heller, bara skönt stöd från sköna fans. Det gillar jag!

... näste man i båset:
Nu Mikko Kaltevas tur att sitta i utvisad för hakning efter 15.06 av tredje. Dags för nytt pp för AIK alltså. Får se om det här går bättre än de tidigare.

... ppmål av AIK.
1-3 (17.02) Målskytt: Victor Ahlström Assist: Oscar Ahlström och Fredrik Carlsson. Oj. Det gick ju. Måste säga att spelet i pp var bedrövligt men på något konstigt sätt går ett skott långt utifrån kanten in. Måste varit någon styrning, ursäkta risig info men jag hann inte med där, visslade bara till. Alla såg lika förvånade ut.

... timeout:
följd av plockad målvakt tas av SSK med 17.44 i tredje på matchuret.

...reducering: 2-3 (19.29) Målskytt: Pierre Hedin. Assist Joakim Eriksson. I spel 6 mot 5. O
ch jag såg bara ryggar framför mig tyvärr. Men mål blev det.

... slutresultat: blev just 2-3.

Finns två intervjuer nu, en från vardera laget här ovanför. Skotten blev totalt 35 för SSK, 40 för AIK (och inte tvärtom som jag råkade skriva först. Sorry för det. Men nu ska det väl vara rätt hoppas jag)


copyright: www.hockeymedmariehallman.se

28 kommentarer:

puss sa...

Matte Carlsson gick idag efter träningen med ett stort ispaket på ena låret, kanske därför han inte spelar

Jonas sa...

Säker på att det är Ponta som står? Enligt AIK:s twitter är det Helenius. Vad stämmer?

Jonas sa...

Förresten hur är statusen med de gnagare som är borta? Jag trodde alla som var borta bara var sjuka, förutom skadade Dahlström. Eller är det fler skadade? Vore kul att få det utrett...

Marie Hallman sa...

Puss: Tack för den infon! Men nu är Matte med igen.

Jonas;: Han sitter här bredvid, killen som twittrar. Han hörde fel och har nu ändrat till Pontus. Det är han som har stått hela tiden.

Jonas: Oki, ska kolla. Sandberg har någon sträckning på överkroppen, Dick vet jag inte varför han vilar men resten har precis varit eller är sjuka enligt den info jag har fått

Anonym sa...

Skott 40-35? det var väl tvärtom, i AIKs favör?

De anrika sa...

SSK körde över AIK i 80% av matchen men fick inte in pucken.. SSK saknar många tongivande spelare men borde vinna över AIK 6 av 7 gånger.. Sören en aning enögd enligt både Gnagare på plats och SSK:are .. släpper hakningar, fasthållningar och checking from behind, men tar benhårt för 6 spelare.. Konstig nivå!!!!
Kvällens utropstecken i alla kategorier: Bulldozern Timo Seppänen.. hur kan du missa det?
Blaz mål va hockeygodis.. smyger ner från backplats på bortre stolpen, får en crosspassning och sätter i tom kasse!

Sten-Ove sa...

SSK saknade två tongivande spelare + två komplementspelare. AIK saknade sitt bästa backpar och sina två toppkedjor, 7 av sina allra bästa. Ändå är AIK starkare. SSK:arna jag var på matchen med ojade sig över att ett så reservbetonat AIK såg klart fysiskt starkare ut i sista perioden.

Men sen har AIK också en klasstränare. SSK:s fall blir att de har en outbildad egen produkt i båset, till skillnad från Melin skulle han ju aldrig kunna få jobb i nån annan ES-klubb.

Felix Blom sa...

Hej Marie,

Skulle du kunna intervjua de spelare i AIK som man inte fått någon som helst bild av? Som t.ex. Peter Nolander, Oscar Steen etc.

Tack för en bra blogg annars, läser här så ofta jag kan och behöver ta in information om AIK inför denna säsong.

Eric sa...

Roligt ni som påstår att domaren var för AIK. Båda lagen fick för 6 man på plan eller hur? Och de andra utvisningarna var fair and square!

CiprY sa...

ja nu vinner gnaget sm guld va? enligt alla aik:are så är fallet så.
samma sak som att Västerås har KHL klass?

Jerker sa...

De anrika sa: Som vanligt skylls det på domaren efter en förlust. Varför inte skaffa tillräckligt bra spelare som kan vinna en match i stället? Och är det något lag som den svenska domarkåren hatar och motarbetar, så är det AIK. Tack och lov har de största AIK-hatarna Peter Andersson, Lars-Johan Ryhed och Robert Lahti slutat men de två förstnämnda är ju pampar på förbundet nu och lär nog göra sitt bästa att tuta i domarna att blåsa mot AIK, precis som de själva alltid gjorde under sin aktiva tid.

Och det är rätt lustigt att se bortförklaringarna hos ssk:arna efter att de torskat mot ett lag som hade SJU ordinarie spelare borta. SJU! Nej, varför inte bara inse verkligheten att ni inte har ett lag som kan nå något annat än kvalserien? Ni har för dålig tränare, för dålig målvakt, för dåliga backar och för dåliga målgörare.
Ibland är sanningen svår att uthärda.
Och enligt vad jag hörde av folk på plats var Tobias Ericsson isens bäste. Seppänen??? who????

PROZAC sa...

3 - 1 målet var en mycket vacker styrning...

Stod bakom målet på "rätt" sida där målen ramlade in. Alternativ matchrapport finns för er som vill det...

Se länk.

Tack Marie för bra rapport !!!

Anonym sa...

Hahahahaha Gnagare, vilket satans pack..
Tälje hade sin andre målis mellan stolparna, saknade 5 spelare bitvis.
Arto Laatikainen, Petri Pakaslahti, Ryan Lasch, Linus Videll och Matte Carlsson.
1 av dessa är en "komplements" spelare.. Dessutom går det en förkylning i truppen, det är fakta och ingen ursäkt.
Vad jag hörde saknade AIK endast 5 i kvällens match.. spelar ingen roll! Med alla satans målchanser SSK hade där Heino var på läktaren ska det va mål!!!
Den som tycker AIK's spel övertygade är antingen blind eller var inte på matchen.

Japp tog för 6 spelare i båda lagen, vem så något annat?
Han hittade solklara utvisningar på SSK, finns inget att säga om dem. Dock släppte han ett gäng där han stog bredvid.. men, sån är hockey! Vi skulle ha vunnit med 5-1 om vi satt våra och Råttorna inte haft hjälp framför mål med styrningar av de rödklädda. En på Jockes klubba och en på Pontus..

Sten-Ove sa...

Varför inte bara kolla fakta istället, "anonym"? AIK hade 8 spelare borta varav 7 går rakt in i första- och andrafemman... Bång, Sandberg, Gynge, Dick, Steen, Rudslätt, MacNevin.

Järnkamin sa...

Grå-Sten--) Spelar dom i eran 1a och 2a kedja? Hahaha ja dör.. Allsvenskan med en fd.NHL back.. Strykgäng är bara förnamnet!

Grå-Sten sa...

Järnkamin: Och vad skiljer Tärnström från er gamle Ragge? Spelade också i Allsvenskan säsongen innan vi gick upp, och var sämre än Dick då… I rest my case.

Marie Hallman sa...

Anonym 1. Du har rätt om skotten jag hörde lite fel där ute, har ändrat det, bra att du säger till!

De anrika: Bulldozer vet jag väl inte om han var... jag tittade mer på SSK:s spel. De måste in framför mål nu!

Felix: Tack du! Och fråga där. Jo det kommer nog att komma snack med dem två så småningom. Står inte överst på listan men det lär komma förr eller senare :D

Sten Ove: Bra att du nämnde mcnevin honom glömde jag...

Prozac: Tack sjlv, jag kollade din blogg, du stod bra mycket bättre än jag :D jag behövde stå där det fanns el och så är jag ju rätt kort vilket ställer till det ibland ;)

Jag noterar föresten att resultatet väckt känslor men så märkligt är det inte att AIK vinner. Det lär komma fler vinster i vinter även om det förmodligen mestadels kommer handla mycket om att hålla sig kvar i es för AIK.
Sedan är detta en träningsmatch där båda lagen testar spelare, formationer, saker man tränat på. Det är ju de som är intressant nu tycker jag i alla fall. Fanns en hel del för båda lagen att jobba på kan man väl konstatera.

Sedan vill jag återigen påminna om språkbruket. Blir det för mycket av "pack" "tattare" och andra tillmälen så kommer de inläggen att raderas framöver. Jag vill inte ha sånt språkbruk här. Visa respekt mot varandra och spelarna även om ni avskyr andra lag än erat eget.

bigge sa...

Kul att så många lägger så stor vikt vid en träningsmatch. Kan inte säga att jag läser in för mycket i dessa försäsongsresultat, men det höjer onekligen stämningen ytterligare inför säsongsstarten att andra gör det!

Se bara till att hålla er till gliringar med glimten i ögat och lämna knogjärnen hemma! Man kan vara vänner även om man håller på olika lag.

Marie Hallman sa...

Bigge: Håller med helt där. Gliringar är en sak men det ska vara med glimten i ögat och med respekt för varandra. Helt enkelt så att man bemöter andra som man vill bli bemött själv! Det var ju härligt att se blandningen av fans igår, stod folk från båda lagen huller om buller och alla verkade trivas (utom möjligen med resultatet då ;) )

Grå-Sten sa...

Det är ju inte precis så att vi gnagare jublar över en träningsvinst mot ssk. Det vi jublar över är att vi gör detta resultat med inte bara halva laget borta — utan dessutom den bästa halvan… det är dock patetiskt men rätt talande att både gårdare och ssk:are genast känner sig tvungna att gå in här med hånaktiga och helt meningslösa kommentarer.

Justus sa...

Grå-sten: Det är svårt att göra störst, bäst och mätkigast. Av någon anledning har andra svårt att acceptera att AIK är det och det är helt tydligt att det är en klubb som BERÖR mest människor. Vissa är lite större och mäktigare än andra. Så är det överallt i samhället och det är bara för ssk och dif att acceptera. De är och förblir småklubbar jämfört med AIK.

bigge sa...

Justus: Vilken härlig avsaknad av självinsikt :)

Järnkamin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Marie Hallman sa...

Järnkamin: jag tog bort ditt inlägg eftersom det var fullt av just såna öknamn och tillmälen riktade mot andra än ditt lags fans, just sånt som jag har bett er att avstå från att skriva här. Kom igen nu och bemöt andra som du vill bli bemött själv.

Järnkamin sa...

Herregud Hallman!!!! Du förvånar mig.. va det inlägget värre än det du behållt på bloggen menar du? Vilket djävla trams.. nu blev ja grymt förbannad och besviken på dig.
Ironi och sarkasm är ok men inre raka puckar.. Bra då känner vi Mari Hallman boys

Myran sa...

Hallå där,
Det va ju bara 990 så visst fanns det plats ;)
Tycker att SSK hade på kontroll men det va mycket slarv i 2:a. Sen i sista perioden släppte man in AIK och det blev bara jobbigt att titta.
SSK saknade som någon sa rätt tongivande spelare i Laatikainen, Videll och Lasch. (Grym på träning)
Att AIK skulle vart B-lags betonat är ju lite komiskt när SSK saknar sin 1 kedja i stort sätt. En media pryl utan dess like, eller en dålig ursäkt om man förlorat. Det förvandlades nu tydligen till en bragd när man gick vinnade därifrån.
Någon skrev om Seppänen och jag måste hålla med! Riktigt resolut och trygg till skilland mot Blaz som vartt helt virrig efter sitt mål. Kalteva har mera att bevisa. Engström, Andersson tog för sig bra som vanligt och Almtorp, Chabada saknade Videll.
Bra BP av SSK när Sören dagen till ära var lite enögd. Flera AIKare som skrattade när han släppte hakningar och annat. Det är väll träning även för han som det såg ut.
Stod nedanför dig Marie men du såg inte mig när jag vinkade, bredvid tuppkammen :)

Marie Hallman sa...

Järnkamin: Inte värre, håller med om att det funnits annat som varit på samma nivå men jag kände att jag måste börja någonstans. Och då rök just ditt inlägg. jag hoppas du förstår vad jag menar. Jag är trött på det där med "pack, slödder, svin, patrask, apor, råttor" osv. Tycer inte att någon ska behöva kallas det, känns så onödigt och att det går att säga vad man vill ändå utan de där tillmälena. Har alltid haft hög tröskel här men känner att jag måste säga till nu när det börjar bli för mycket av det där. FOrtsätt kommenter! Du vet att jag gillar att höra allas åsikter men just de där öknamnen kan alla som använder dem lägga ner. Man kan ju få fram vad man vill ha sagt utan att kalla varandra för såna saker.

Myran: Oki sorry att jag missade dig. Var så galet mycket folk. Håller inte riktigt med om din matchanalys där men vi har ju olika syn på det emellanåt. Sedan hade spelare borta, men AIK saknade hälften av sina tongivande spelare det är rätt mycket. Å andra sidan är det ju skitsamma tycker jag. För mig var det viktigaste att se ungefär hur de vill spela och var laget verkar befinna sig nu. Resultatet känns oviktigt så länge det inte blir såna jobbiga sju-åtta målstorskar som frölunda åkte på för det kan sätta sig lite på självförtroendet.

Marie Hallman sa...

järnkamin: missade att skriva det men jag hoppas du förstår att det inte är riktat mot dig personligen. Det är språket jag vill åt.