tisdag 17 augusti 2010

Viktor Fasth: "Skönt att få en hel match i benen"

AIK spelade också match på tisdagen och tog emot Almtuna hemma i Gnagets andra match på försäsongen.


Matchen slutade 1-0 men värt att notera är att AIK saknade en hel radda ordinarie spelare, varav de flesta brukar återfinnas i målprotokollet i vanliga fall... Daniel Bång, Christian Sandberg, Oscar Steen, Richard Gynge, Daniel Rudslätt, Jonas Liwing och Filip Olsson saknades allihop. Enligt AIK:s onlinerapportering på grund av ”förkylning och feber på de flesta”


AIK körde således bara på tre kedjor (om jag förstod onlinerapporten rätt) och ersatte de ordinarie spelarna med sju juniorer.


Inte så konstigt då att det bara gjordes ett mål från Gnagets sida, och det gjordes av Johan

Andersson.


Nye målvakten Viktor Fasth stod i mål och beskriver sin bild av matchen så här:

– Jag tycker att vi gjorde en riktigt bra match defensivt. Vi höll i hop laget och tillät dem inte att skapa några jättesvåra chanser. Plus att vi höll oss på rätt sida hela tiden, det kändes stabilt.


Vad kan du säga om Almtunas insats i matchen?

– De var bra. Jag har mött Almtuna några gånger med Växjö förra året och det kändes som att de spelade lite samma spel som då, det vill säga med mycket folk på mål. De ligger på hårt hela tiden, säger Viktor Fasth.


AIK-målvakten tog samtliga 29 skott som han fick på sig.


– De sköt ganska lite i början, i sista fick de några pp och då tryckte de på lite mer. Det kände som att jag fick göra mer på slutet.


Hur tycker du att er offensiv var?

– Jo den var väl... hm. Den är lite ringrostig så här i början men så är det väl för alla. Det var vår första match på över en vecka jag tror att det kommer att komma mer och mer sedan i stället.


Vad säger du om din egen insats?

– Det kändes riktigt ringrostigt för mig med. Pucken studsade lite hejvilt ibland men i tredje började det kännas mer stabilt, då kom jag mer rätt i situationerna. Fast jag höll nollan! Det var skönt. Men det viktigaste var ändå att vi vann.


I första matchen fick du, Heino och Niklas Lundström en period var?

– Ja, det blev lite förryckt. Så det var skönt att få en hel match i benen. Det är svårt att komma in en period som vi gjorde då men det gäller att göra det bästa av det.


Har du någon känsla av hur ni ligger till så här långt?

– Nä, det är svårt att säga, vi har som sagt bara spelat två matcher och idag var egentligen den första tuffa fajten. Almtuna är ett bra lag. Men det är svårt att säga så här tidigt. Nästa vecka har vi tre matcher och så har vi ju SSK nu på torsdag så du får återkomma med den frågan senare, säger Viktor Fasth.


Han trodde att Heino står på torsdag. Tanken på försäsongen verkar vara att köra varannan till att börja med så att båda får chansen att visa upp sig.

3 kommentarer:

BB sa...

Hej Marie!

Tack för ännu en bra intervju. Fasth såg verkligen, precis som han säger, lite ringrostig ut i början men han växte in i det. Kommer säkerligen ge Heino en rejäl match om spaden i vinter.

AIK spelade med tre backpar och fyra kedjor, varav fjärdelinan bestod av tre juniorer.

Backparen:
Tärnström, Nemeth
Österberg, Nolander
Johansson, Carlsson

Kedjorna:
Blomdahl, Andersson, Salmonsson
Ahlström, Nordström, Ahlström
Beck, Engblom, Ericsson
Janmark-Nylén, Heinerö, V. Andersson

Ombytt sjundeback var junioren Alexander Bergman.

Ser fram emot nya intervjuer efter matchen på torsdag! Åkers Styckebruk - här kommer vi...

Anonym sa...

Gynge och Liwing är tillbaka i träning iaf så de kanske vi får se imorrn mot SSK.

Så förhoppningsvis "bara" fem man borta.

Marie Hallman sa...

BB: Tack själv för att du läser och TACK för fin info om kedjorna. lite jobbigt för mig när det krockar så här. Jag ska försöka ta mig till åkers, praktiskt med både AIK oc SSK på samma match ;)

Anonym: Tack för info du med! Kanon. Med tanke på hur många som var borta mot Almtuna och dessutom vilka spelare det var så får man nog säga att de som var med och vann med 1-0 gjorde en jäkligt bra insats!