fredag 16 november 2012

Carlsson: "Det var det bästa jag har varit med om och jag ska fan inte vara med om det värsta "



 
(Fredrik Carlsson. Riktigt glad efter tre minst sagt välbehövliga poäng mot Timrå. FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Krigarkänslan har saknats men mot Timrå var den tillbaka. Det var inte snyggt, inte ett dugg flashigt och definitivt utan skönspel men det var en seger – på full tid och med bara ett insläppt mål:

– Det var jäkligt viktigt – även om vi inte spelar jättebra så strider vi bättre än på länge, täcker skott och jobbar hårdare än på länge så det var jäkligt skönt, säger AIK-backen Fredrik Carlsson och fortsätter:


– Vi vet ju vilken situation vi ligger i, man ser ju att det är lite krampaktigt eftersom det är så viktigt (att ta de här poängen) men alla hade bestämt sig för att göra allt de kan i alla fall.

Carlsson var minst sagt upprörd efter Rögleförlusten senast. Det var ett bottenmöte och ett sexpoängsmöte som borde ha taggat laget till tusen men efteråt konstaterade AIK-backen att det var för få som blev förbannade och visade känslor under matcherna. Men just den delen var inget som laget hade tagit upp inför Timråfajten:

– Nej men jag tror alla måste gå till sig själva och tänka om det. Jag tänker väldigt mycket på det - att jag har varit för snäll och man måste bestämma sig redan innan matchen att man ska gå in i alla dueller och ah vara lite hårdare än jag gjort det tidigare.

Så hur tänkte du inför dagens match då?
– Jag kollade faktiskt på klippet från när vi gick upp mot Växjö där och då tänkte jag att det var det bästa jag har varit med om och jag ska fan inte vara med om det värsta och hamna åt kvalserien åt andra hållet, så nu jävlar ska vi vända på det här.

Var det bara du som kollade video inför matchen?
– Nej, vi hade väl en liten motivationsvideo här inne som Persson, målvaktstränaren, hade klippt ihop också. Det var mål från i år, bra jobb som vi har gjort.

Som pepp?
– Ja precis.

Men du kanske ska visa just den där Växjöfilmen för fler i laget?
– Ja för de som var med i alla fall, de får nog inspiration av det…

Den känslan som ni hade den säsongen och de två säsongerna efter finns den kvar?
– Ja men första året när vi kom upp då var det också lite tungt i första delen av serien men sedan vände det och då kommer det av sig självt så det finns ju där under ytan i alla fall.

Känslan nu då, är du glad eller lättad?
– Det är en liten blandning, kanske mest lättad men också har man tankarna på nästa match. Man kan inte bara gå hem och glädja sig åt det här utan nu kör vi vidare.

Känslan när Hynning får in 2-1 efter 9.39 av tredje?
– Jag vet inte riktigt vad man har för känsla, det är glädje, lättnad och nu jävlar känsla. Nu släpper vi inte in någonting.

Ni tajtar till lite extra där i spelet också – trots att det är lätt att bli ängslig och börja tänka nu får vi inte tappa det här?
– Ja men det är viktigt att vi kan känna så (att man tar sig förbi ängsligheten) och inte bli rädda. Och jag älskar att spela när vi leder med ett mål och älskar att försvara en sån ledning i slutet.

Hinner man prata något om det på bänken, typ grabbar bli inte ängsliga nu?
– Nej för det brukar nästan alltid ha motsatt effekt om man går och säger så, utan det är bara när man ser att det funkar bra så peppar man varandra hårdare och bara fortsätta som man redan gör.

Varför vinner ni då just den här matchen? Är det enbart det hårda jobbet eller något annat?
– Det är uteslutande det hårda jobbet tror jag, alla jobbar för varandra. Det måste vi hålla i då tror jag spelet kommer att komma mer och mer och självförtroendet också.

Det kom dock en liten svacka i mitten när ni släpper in Timrå som får göra 1-1?
– Ja men jag tycker inte att vi faller ihop som vi har gjort tidigare när de har gjort mål…

Vad var skillnaden då, mot t.ex. förra matchen (förlust 1-4 mot Rögle)?
– Nä men då låg vi redan under när vi släppte in de andra målen, nu hade vi ledningen, det kanske gör lite skillnad plus att det är på hemmaplan och publiken hjälper till också. Det är väl det som gör det, analyserar Carlsson.

Och det är bara att inse, ska AIK ta sig uppåt så finns bara en väg. Kriga, kriga, kriga. Hårt och disciplinerat. Och just att man krigar sig till en trea i en sexpoängsmatch som den här betyder enormt mycket. Två pinnar upp till Timrå (och tian Växjö) istället för åtta samt att man nu (med hjälp av Frölundas seger över Rögle) tog tillbaka luckan till Rögle (nu åter fyra poäng) som man förlorade senast betyder massor - inte minst för självförtroendet

Att några i laget tog för sig fysiskt också – något man inte sett så mycket av i AIK de senaste matcherna – spelade också in:

– Ja, det är jävligt viktigt. Speciellt för att motståndarna tycker det är lite jobbigare så får vi lite tryck i deras zon också. Det har vi inte fått så mycket i de senaste matcherna.

Ni har inte fått första målet i matchen så många gånger tidigare heller, det skaffade ni er nu. Hur mycket betyder det?
– Jättemycket, speciellt för egen del tycker jag, för jag gillar mycket bättre att försvara en ledning än att jaga i kapp en ledning så det betyder mycket för hela laget.

Vad ska ni göra för att inte bli tillfällig vinst?
– Inte ta något för givet! Vi vet att det fortfarande är en ganska lång väg att vandra för att vara där vi vill vara och jobba ännu hårdare och fortsätta jobba för varandra hela tiden.

Det har jag saknat lite, även om ni gjorde det bra under några matcher i oktober?
– Ja och det ska inte behöva gå så mycket upp och ner men det har med självförtroende att göra också och det är svårt att bestämma att man ska ha bra självförtroende.

Men hur bygger ni vidare på just självförtroendet då?
– Att inte glömma vad vi gjorde bra. Det är återigen jobbet, vi börjar inte med finlir eller något sånt där utan det är hårt jobb och vi vinner närkamper och så.

Till sist, vilket av ditt jobb är du mest nöjd med?
– Äh jag kommer inte ihåg så mycket faktiskt. Men jag är hyfsat nöjd med spelet idag, man får aldrig vara för nöjd. Men jag har gjort allt jag kunde i alla fall.

2 kommentarer:

Janne sa...

Marie bäst som vanligt !

Marie Hallman sa...

Janne: Tack du, det värmer!