lördag 10 november 2012

Gameday! Finland-Sverige

Tjeckien vann Karjala Tournament efter 2-1 seger mot Ryssland. Matchen mellan Sverige och Finland handlar således mer om ära och att hitta ett bra spel till framtida turneringar än något reellt att spela om.

Modobacken Jonas Ahnelöv åkte hem efter Rysslandsmatchen pga skada, ersätter gör Sebastian Erixon som flugits in enkom för den här matchen.
Så  här ställer Tre Kronor upp:

Målvakter:Gustaf Wesslau (Johan Holmqvist backup)

Första femma: Oscar Fantenberg, Staffan Kronwall-Fredrik Pettersson, Joel Lundqvist, Melker Karlsson.

Andra femma: Victor Hedman, Tobias Viklund- Patric Hörnqvist, Carl Söderberg, Gabriel Landeskog.

Tredje femma: Mattias Karlsson, Niclas Burström -Richard Gynge, Calle Järnkrok, Mikael Backlund

Fjärde femma: Dennis Rasmussen, Sebastian Erixon-Per Åslund, Tony Mårtensson, Martin Thörnberg.

Det är så klart lite synd att matchen inte gäller någon placering men för mig är Sverige-Finland alltid ett kul möte, finns så mycket gamla matcher och minnen att kräva revansch för. Eller som en av spelarna sa i går, dags att visa vem som är storebror....och inte minst dags för en vinst. Känns som Tre Kronor behöver det. 

Jag och - visade det sig - även större delen av Tre Kronor har bråttom till Finlandsfärjan efter matchen. Får se om det hinns med någon intervju eller om det blir enbart en kortare matchsummering. 

2 kommentarer:

Lennart sa...

Du som har koll på det mesta Marie. :-) varför heter alla svenska spelare "Kyocera" är det någon anonymitetsgrej likt domarna har i elitserien? Och i så fall - vad står Kyocera för?

Sen undrar jag varför det är så många allsvenska spelare med i Tre Kronor? Inte undra på att det blir förluster när övriga lag bara har spelare med från dom högsta serierna sina respektive landslag. Jag menar en sån som Gabriel Landeskog. Vad gör han i landslaget? Han spelar ju i ett allsvenskt mittenlag där han inte har imponerat ett dugg.

Marie Hallman sa...

Lennart: Kyocera är en av förbundets största sponsorer, tillverkar skyltar och annonsmaterial har jag för mig.
De "allsvenska" spelarna är ju lockoutade NHLspelare. Landeskog var för övrigt en av de bästa i turneringe och har varit bra i DIF. AIK har spelat dåligt i höst, inte så konstigt att endast en spelare där fick åka med.