fredag 9 november 2012

Karjala Tournament: Sverige-Ryssland 2-3 (1-1, 1-0, 0-1)


(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Matchen: MMMM
Publiken: 4 365
Domare: Stefan Fonselius, Jari Levonen

Bäst i Sverige:
MMM Fredrik Pettersson, f.
MM Staffan Kronwall, b.
M Martin Thörnberg, f.

Bäst i Ryssland: Sergei Bobrovsky, mv.


Målen:
FÖRSTA PERIODEN
0-1 (2.20) Yegor Averin (Dmitry Kazionov)
Ofrivilligt snyggt mål då pucken studsade via Holmqvists plock ut till sargen och sedan via en studs i kortsidan ut till Averin som skickad upp pucken längs med förlängda mållinjen och upp i nättaket. 

1-1  (5.07) Martin Thörnberg (Calle Järnkrok, Mikael Backlund) Spel 5 mot 4.
Thörnberg tar pucken bakom mål vid kortsidan av sargen, och bryter in framför mål där han snärtar iväg ett fint skott som tar sig in hela vägen in utan styrning.

1-2 (11.01) Vadim Shipachev (Evgeny Kuznetsov, Nikolay Zherdev)
Även det här ett skott som gick lite snett, snabbt ryskt passningsspel före och så ett nästan diagonalt skott mot bortre stolpen och dit hann inte Holmqvist. Dåligt försvarsarbete där också då alla tittar puck och inte ser luckan som blir.

ANDRA PERIODEN
2-2 (8.22) Tony Mårtensson (Oscar Fantenberg Martin Thörnberg)
Skott av Mårtensson som letar sig igenom det ryska försvaret och sedan glider in.

TREDJE PERIODEN
2-3 (2.38) Viktor Tikhonov (Igor Makarov, Maxim Chudinov)
Tikhonom kommer hyfsat fri, har en svensk spelare i hasorna, får iväg ett skott som touchar på någon och kanske ställer Holmqvist lite.

Tummen upp:
Gött att se Fredrik Pettersson tillbaka i landslaget, vilken fart, vilken intensitet, vilket driv och vilken vilja. Man inser hur mycket han hade betytt i VM om han inte fått det där oturliga armbrottet i premiärmatchen.

Tummen ner:
Om man får chansen att spela pp i fem minuter ska det bli mål. Och man ska definitivt inte dra på sig en egen utvisning på grund av för många spelare på banan under ett sånt överläge. Naivt var verkligen ordet.


Utropstecknet!
Gabbe Landeskog verkade trivas i omgivningen, såg ut att vara tillbaka till det fina driv han hade när han kom till DIF för några veckor sedan. Det där då han leder sin kedja, sätter in en tackling när han tar pucken, går med axeln före och gör det där lilla extra hela tiden. Vore kul om han fick tillbaka den känslan i spelet och tog med sig den till DIF igen.

Frågetecknet!
Sverige hade svårt med avsluten ändå fick inte Richard Gynge som visat sig ha dokumenterat bra känsla för mål komma in när det som mest behövdes. Matchades sparsamt, läge att omprioritera mot Finland?

Citatet
” Prestationen är bra, vi är där, vi skjuter och har lägen Sedan blir det snöpligt, de har ett par lägen det är inte ens en bra chans så får de ändå mål. De får inte ens kämpa för det. Vad det beror på vet jag inte, det känns lite surt.”
(Förbundskaptenen Pär Mårts sammanfattar matchen)


Inga kommentarer: