torsdag 29 november 2012

Gameday! HV71-AIK


Serieledarna HV71 mot nästjumbon AIK. Låter tufft på förhand på Gnaget. Inte blir det bättre av att HV71 har vunnit säsongens båda möten mot Gnaget med 5-3 och 5-4,eller att HV71 tagit minst en poäng per match de fem senaste hemmamatcherna samtidigt som AIK har förlorat sina tre senaste bortamatcher.

Det blir till att slå ur underläge för AIK men det tror jag passar dem bra. AIK har för övrigt två matcher färre spelade än de två lagen framför så det finns potential att avancera uppåt lite vid en trepoängaren vilket givetvis är en rejäl morot.


AIK har dock fortsatte skadeproblem då Daniel Josefsson, David Lillieström, Dick Tärnström, Patric Blomdahl, Josh MacNevin och Christian Sandberg, enligt AIKs hemsida,  inte finns tillgängliga för spel. AIK sätter därför junioren Jonathan Andersson som forward i en fjärdekedja med Oscar Steen och  Fredrik Hynning och har med Rasmus Holmén som extraspelare. (Andersson kan ju spela både back och forward, väldigt praktiskt i detta läget).

 Och resultaten borta har så här långt varit allt annat än bra. Två trepoängssegrar har man mäktat med, 17 oktober mot Brynäs (5-1) och 25 oktober mot Modo (5-4) sedan har man en straffseger också, borta mot Färjestad (2-1) den 21 oktober.

Det kan med andra ord bli en rätt svettig kväll för AIK och Niklas Lundström som startar i mål.  Lite oväntat då Daniel Larsson inte har släppt in fler än ett respektive två mål, alltså totalt tre mål,  på de två senaste matcherna. HV71 inleder med Gustaf Wesslau i sin kasse.

Inga kommentarer: