lördag 17 november 2012

SÖDERTÄLJE- ASPLÖVEN 6–0 (1-0,2-0, 3-0)


Matchen: MMMM
Målvakterna: Anton Forsberg, SSK och Joni Puurula, Asplöven
Publik: 3 847.
Domare: Johan Häll

BÄST I SÖDERTÄLJE
MMM Fredric Andersson, f och Matt Read, f
MM Anton Forsberg, mv och Damien Fleury, f
M Ziga Jeglic, f

BÄST I ASPLÖVEN: Joni Puurula, mv och Lucas Sandström, f.


FÖRSTA PERIODEN:
…Debut för två nya lockoutade NHL-spelare i SSK, Nicklas Grossman som gjorde sin första av fyra kontrakterade matcher för klubben och Fansens lirare Cam Fowler som värvats med pengar via just Fansens lirareinsamlingen.

…Båda hälsades välkomna med banderoller, Grossman med ”välkommen hem” såklart. Det är här han har fått sin elitfostran efter åren i moderklubben Gnesta. Och stort jubel för båda, även om jag tror taket lyfte bäst för ”Grossa”.

…Snabba fötter på SSK från start och en bra chans vid första stolpen efter bara några minuter. Tre minuter senare kom SSK i ett tre mot två läge med Fredric Andersson och Ziga Jeglic vid bortre stolpen – hann inte se vem nummer tre var men Puurula stod rätt.

… Och som han fick slita finländaren. SSK tryckte på och ett mål hängde verkligen i luften.

…1-0 (7.52) Emil Billberg (Ziga Jeglic, Jonatan Nielsen) Passning in i slottet från Jeglic på kanten, direktskott och rätt upp i krysset med pucken. Det var tredje matchen i rad som Billberg gör mål!

…Fint skott av nyförvärvet Fowler halvvägs in i första som med lite tur kunde ha smitit ut men nu touchade en av spelarna i slottet och styrdes ut.

…SSK fick pp precis efter det där och det ser riktigt bra ut. Lite för många pass kanske men snabbt, rörlig och spelet drar isär Asplöven där Joni Puurula fick jobba hårt. Först styrde han ut en häxpipa med klubbskaftet, sedan kom en reptilsnabb räddning med höger benskydd.

…Asplöven hann inte mer än bli fulltaliga så var det dags för nästa besök i utvisningsbåset. Per Hållberg åkte första gången men nu var det Marcur Högströms tur.

…Och just som den utvisningen var på väg att ta slut.. bara 20 sekunder kvar på SSKs överläge kom nästa. Ut med Vyacheslav Trukhno som hakade och trasslade in sin klubba i Emil Lundbergs tröja och därmed gav SSK chansen till spel i fem mot tre i 20 sekunder. Inga mål under de sekunderna dock.

…Ziga Jeglic fick ett kanonläge vid första stolpen, var plötsligt ren där och skulle bara… trä in pucken vid stolpen där men Joni Puurula hann dit först. Inte med många hundradelssekunder men dock.

…Inga mål på de tre raka överlägena alltså trots tung anstormning som verkade ta musten ur båda lagen. Hände inte mycket sista tre, fyra minuterna.

ANDRA PERIODEN

..SSK hade varvat upp i periodpausen. Låg på som om man hade pp fast det inte var det och hann inte ens gå två minuter så var det både mål och första poängutdelningen för den nyanlända NHL-duon.

…2-0 (1.16) Jonas Engström (Cam Fowler, Nicklas Grossman). Passning av Fowler in till Engström som antingen missade pucken eller skottfintade lite men tog nytt skott och då satt pucken rätt upp i nättaket.

…Tempot gick ner lite för SSK och spelet jämnades därmed ut lite efter det där med bland annat ett halvfarligt läge för Emil Bejmo som följd av det.

…Fredric Andersson ville dra upp tempot, drog iväg ett stenhårt skott efter sju åtta minuter men långt utifrån så den såg Puurula  tog fint med plocken.

… Måste plussa lite för Anderssons inställning. Han inte bara skjuter och jobbar utav helvete, han täcker skott väldigt osjälviskt också när det behövs som nu när han fick ett skott på sig som fick honom att halta ut mot båset,  sitta dubbelvikt där en stund och sedan köra vidare.

… Ska väl plussa lite för Asplövens hårda jobb också. Hade varit lätt att få gamnacke efter 0-2 men som Lucas Sandström, Dion Knelsen och Peter Wennerström sliter! Den kedjans inställning och jobb var en fröjd att se även om det inte resulterade i mål.

… Var bud på 3-0 efter drygt elva minuter när Jonas Engström bröt in framför mål, skickad ett skott som strök stolpen. En lagkamrat där och det hade varit mål, var helt vidöppet men nu stod Patrik Bergström där och rensade ut istället

…Cam Fowler var sugen på mer än assist, hade hyfsat skott efter 12 minuter. Inget jätteläge men lite halvfarligt i alla fall med  lite mer flyt så…och det blev fler poäng i alla fall:

…3-0 (15.25) Damien Fleury (Fredric Andersson, Cam Fowler). Andersson kommer som en rakt på höger sida, det blir ett två mot en läge, pass rakt igenom det övergivna slottet och där satte Fleury bara till klubban.

…Det blev en straff också för SSK. Matt Read kontrade sig till ett friläge i numerärt underläge i slutet av andra när Per Hållberg la klubban framför fötterna på honom i slottet. Men straffen var sådär, lite långsam och slingrig avslutad med skott i stolpen.

TREDJE PERIODEN

…Bra start av SSK även i tredje, inte lätt för Asplöven att komma upp och göra något när de knappt fick åka ut ur egen zon. Ja, några vädningar men mestadelen av spelet var på Asplövens sidan.

…Man vet att någon är lite frustrerat sugen på att så gruffa av sig när man som Vyacheslav Trukhno tar tag i halslinningen, i nacken på Jonas Engström och börjar dra. Typ, kom nu dåååå men det var domare där också så det blev inget.

…Så har då junioren Jesper Frödén född 21 september 1994 fått göra sitt första hockeyallsvenska mål i sin andra match i a-laget. Finns ju tyvärr ingen istid i statistiken från HockeyAllsvenskan men så många byten fick han ju inte.

…4-0 (6.29) Jesper Frödén (Ziga Jeglic). När Frödén väl kom fri efter sex minuter av tredje så var han iskall trots Anton Gustafssons ihärdiga uppvaktning, höll i pucken och lyfte in den med en backhand vid bortre stolpen.

…Kan inte annat än hålla med den här skylten som kom upp på jumbotronen. ”Bosse Widlund, 500 raka hemmamatcher. Respekt! ” Starkt!

5-0 (13.25) Gustaf Björklund (Jesper Frödén, Tony Lagerström) Inget, verkligen inget gick Asplövens väg. När målvakten gått omkull och det var hugg och jakt på pucken vid ena stolpen fick Gustaf Björklund till ett skott som knappt hade styrfart men lyckades går runt stolpen och in. Sedan var Per Hållberg siste man på pucken när han skulle rensa men den hade gått in ändå.

…Målet var Björklunds första i a-laget. Och i bara farten så blev det en assist också.

…6-0 (19.11) Emil Lundberg (Gustav Björklund, Ziga Jeglic) Björklund sliter frenetiskt i hörnet,gräver fram pucken passar in till Lundberg som kommer i slottet och trycker in pucken.

…Anton Forsberg, som gjorde comeback efter sin knäskada höll alltså nollan. Den första för SSK-keeprarna den här säsongen och Forsbergs första i SSK.


SKOTTEN I MATCHEN: 29-22 (11-5,11-6,7-11)

Inga kommentarer: