söndag 11 november 2012

På andra sidan pölen del 1


J(acob Josefson har fått en bra inledning på säsongen i AHL. 
FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

AHL rullar på trots NHL-lockouten och några före detta AIK och Djurgårdsspelare kämpar på där i farmarligan. Det har gått bra poängmässigt för flera av dem. 

Här är en liten sammanställning över några spelare med förflutet i 08-lagen...

Jacob Josefson – Albany Devils
Jacob toppar den interna poängligan i Albany Devils med sju poäng (4+3) på tio matcher samt har plus sex. Han hade en assist i säsongens andra match, gjorde sitt första mål den här hösten i match nummer tre när Albany mötte Worchester hemma –en match där det för övrigt blev två fullträffar från Jacob, en av dem i short hand.
Han gjorde sedan mål i de två efterföljande oktobermatcherna men i november har det gått lite tyngre poängmässigt. Så här långt kan Jacob räkna in en assist, som kom nu i helgen i matchen mot ADK natten mot söndag svensk tid då Jacob spelade fram till det avgörande 2-1 målet.

Alexander Urbom – Albany Devils
Har så här långt bara spelat fem matcher, tre i oktober och två i november – senast nu i helgens två matcher. Urbom gjorde en assist den 13 oktober men är ju ingen poängmaskin annars heller.

Mika Zibanejad – Binghamton Senators
Fyra assist på elva matcher men inga mål än, Mika Zibanejad väntar fortfarande på sin första fullträff för säsongen i Binghamton. Han gjorde sin första assist mot Hersley den 19 oktober då han spelade fram till det avgörande 3-2 målet i shorthand i slutet av tredje, hade en assist i matchen efter mot Syracuse och har sedan fått assistpoäng 2 november mot Norwich och nu senast i helgen, natten mot söndag svensk tid mot Norwich. På plus/minuskontot hittar vi minus fyra.

Fredrik Claesson – Binghamton Senators
Den förre Djurgårdsbacken spelade precis som Mika Zibanejad fram till mål i helgen. Claessons assist (en andra assist) kom i början av andra, i numerärt underläge när Derek Grant gjorde Binghamtons fjärde och sista mål i matchen. Assisten var Claessons andra och han har så här långt gjort just totalt två poäng (båda assist) på de nio matcher som han har spelat under hösten. Plus minus för hans del ligger så här långt på minus fyra.

Patric Cehlin – Milwaukee Admirals
Fem mål och fem assist på tio matcher, Patric Cehlin har fått en bra start poängmässigt i Milwaukee där han är tvåa i den interna poängligan. Han inledde på allra bästa sätt med två mål i sin första match, hemma mot Grand Rapids den 12 oktober. Målen var dessutom avgörande då Milwaukee vände 0-2 till 3-2. Cehlins båda mål kom i tredje då han första kvitterade i början av perioden och avgjorde i pp efter 7.34 och Cehlin blev inte helt oväntat även first star i matchen. Han följde upp med ännu ett mål i matchen efter, gjorde sedan en assist och ett mål på resterande fem matcher som han spelade i oktober. Första matchen i november blev det noll pinnar men i helgen släppte det lite igen då Patric Cehlin gjorde ett mål och en assist mot Chicago på fredagskvällen och två assist natten på lördagen. Plus minus ligger på plus två.

Daniel Bång – Milwaukee Admirals
Den förre AIK-forwarden spelade bara två matcher i oktober, varför vet jag inte men i november har han kört på och så här långt har han ett mål och tre assist på totalt sju matcher. Målet kom i match två, mot Charlotte den 31 oktober då Bång gjorde avgörande 5-4 målet halvvägs in i tredje perioden (11.58) i spel fem mot fem. Han fick en assist i matchen också då Austin Watson gjorde 4-3 målet i efter 8.59 och blev även utsedd till second star i matchen.
Inledningen av november bestod av tre matcher utan poäng men i helgen har det gått bättre, det blev en assist i fredags och en på lördagen för Bång som TV-kommentatorerna självklart kallar Bäääääng. J

Marcus Krüger – Rockford IceHogs
Poängen har kommit i en stadig ström för Marcus Krüger som gick poänglös från första matchen men sedan har gjort poäng i sju av elva matcher. Redan i hans andra match för säsongen – 14 oktober - blev det ett mål och en assist, mot Chickago hemma i en match som Rockford dock förlorade med 3-5. Det blev noll pinnar i tredje matchen sedan kom andra målet, mot Charlotte borta, det tredje målet kom mot Grand Rapids borta den 27 oktober. Utöver det har Krüger fyllt på med assist och så här långt har det blivit tre mål och sex assist på 12 matcher. Plus minus är på minus ett.

Patrik Nemeth –Texas Stars
Åtta matcher har det blivit fram till och med söndagen svensk tid för den förre AIK backen. När jag skrev det här hade söndagsmatchen inte börjat än men läget före den var noll mål, noll assist och minus ett. Nemeth skjuter ju en del och kanske kan det trilla in något till slut.

Mark Owuya – Toronto Marlies
Owuya har fått stå två matcher så här långt och är bokförd för en vinst och en förlust. Förlusten kom i första matchen den 2 november, mot Abbottsford, då Owuya släppte in fyra mål  på 19 skott. Vinsten kom nu i helgen, på lördagen mot San Antonio, i en match där Owuya släppte in tre mål på 20 skott.

Inga kommentarer: