söndag 25 november 2012

Oscar Ahlström " När vi väl får lägen att gå, ska vi gå ordentligt"



 
(Oscar AHlström. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Bra försvar och tätt bakåt – då är det tvärstopp framåt också för AIK.

– Jag tyckte att vi spelade bra och att vi var mycket bättre än Linköping hela matchen egentligen men vi gör inte tillräckligt mycket mål och så får de göra ett på slutet. Det är skitsurt, säger Oscar Ahlström.


AIK har varvat måltorka med målkalas men den här kombon många mål framåt och få bakåt verkar svara svår att få till den här hösten.

Det har varit några målrika matcher – men då givetvis bakåt också. Och när man nu tagit ett grepp om defensiven, spelar strikt, enkelt och säkert bakåt då är det plötsligt generaltrögt framåt också.

– Ja precis men jag vet inte varför det blir så.  Som du sa så, gör andra laget många mål brukar vi göra det också. Och så många chanser som vi hade i dag så borde vi egentligen ha gjort fler mål.

Ni vann skotten med 31-18? Och förlorar med 1-2?!
– Ja precis. Det är väl egentligen inte så mycket att gräva ner sig över men det är så surt när de får göra mål i slutet där, säger Oscar Ahlström och syftar på Erik Lindhagens segermål, 2-1, med tre minuter och fyra sekunder kvar att spela. Lindhagens första mål för säsongen för övrigt.

– Det kändes ju som att det var vi som skulle göra nästa mål, det var ju det som var så jäkla jobbigt när deras mål kom. Sedan hade vi (Jonas Liwing) ett jätteläge i slutet också. Där målvakten gör en jätteräddning. Det är klart att det inte är roligt.

(FOTO JESPERZERMAN.SE)

Oscar och brorsan Victor står på tre mål vardera så här långt. Båda har gjort ett mål vardera i september och två mål vardera i oktober.  Victor senast mot Brynäs 17 oktober, Oscar senast 23 oktober mot HV71. Det svider även om en förklaring finns i att tvillingarna fått lämna den offensiva roll man inledde säsongen med för att nu ta en mer defensiv roll och spela mycket i AIKs checking kedja, ofta i boxplay för att döda utvisningar, tillsammans med Joakim Nordström.

– Vi har haft lite… eller inte så lite … utan jäkligt tungt på slutet. Vi förlorade ett gäng matcher på rad och det vart jäkligt mycket mål bakåt och då försökte vi gå tillbaka lite och spela bra defensivt och komma i gång bra med det och idag tycker jag att vi kommer upp. Så som vi spelar i dag har vi inte spelat på många veckor så det var ett fall framåt i alla fall.

Varför kändes det bättre i dag?
– Det stämde lite nu, vi fick ytor och puckarna studsade väl lite rätt och när det börjar göra det tidigt i matchen då kommer man in mer och mer men ah, vi har jobbat på ganska hårt på träningarna också.

Man har aldrig varit med om att det inte släpper så förhoppningsvis släpper det snart, säger Oscar som hade en fin soloraid i LHC försvaret dock med mindre bra avslut.



Vad kan ni (hela laget) göra för att det ska lätta framåt?
– Det är väl kanske att när vi väl får lägen att gå, då ska vi gå ordentligt. Då får vi inte tveka någon extra sekund och sedan gå och ta chansen på en gång.

2 kommentarer:

Peter sa...

Hej Marie!

Skulle du kunna tänka dig att rycka in och hjälpa oss törstande SSK-fans ännu en gång?

- Vad är status på Matte Carlsson? På ssk:s forum kan man se att Nygårds och Strömwall har helt olika uppfatning. Den ena (Nygårds) säger att han hoppas på spel innan december medan den andre(Strömwall) säger att det inte är nära spel. Skulle därför vara av intresse att räta ut frågetecknen med en mer seriös intervju. (kanske även en kommentar med Matte själv?)

- Har SSK tänkt ta in någon mer NHL-spelare som ersättare för Hagelin? Poängproduktionen har ju dalat en aning för både Read och Fleury sedan Hagelin lämnade kedjan.

Tack på förhand!
/Peter

Marie Hallman sa...

Peter: Om jag hinner. Sitter lite lätt i skiten just nu för att tala klarspråk. Det är det här med att tima in när jag ohc Nygårds kan samtidigt är inte det lättaste! Så kanske!