lördag 17 november 2012

Grossman " Det var mycket känslor"

(Storseger, assist och en skön återkomst i Templet. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


Första matchen av fyra och storseger, 6-0 mot Asplöven. Snacka om att Nicklas Grossman fick en skön återkomst till Södertälje.

– Ja det var bra. Såg lite trögt ut i början men jag tyckte att grabbarna höll ihop det bra, krigade på och gjorde de enkla sakerna bra under hela matchen och då blir det en bra utgång av det oftast, säger han med ett stort leende.


Det har gått sju säsonger sedan han lämnade för spel i Nordamerika men även en luttrad NHL-back får pirr i magen när de är line up, banderoller som välkomnar på läktaren och kvällens största jubel vid presentationen.

– Ja det var mycket känslor och spänning och lite nervositet och sådär men det tog bara några byten så kändes det som vilken match som helst. Det är alltid skönt att komma tillbaks, det var roligt att se att det var mycket folk, att få lira med grabbarna igen och att få komma in i det.

Du hörde publikens jubel när du blev presenterad eller?
– Ja det var skönt, det är alltid en speciell känsla att komma tillbaka och det var jätteskön att få spela, att få känna den här pulsen igen och att det gick så bra var ju pricken över i:t, säger Grossman som myste och mådde bra efter matchen.

Han var lite orolig över hur formen och benen skulle kännas efter nästan ett halvår utan spel och dessutom när man kommer in mitt i en serie men:

– Det var helt okej! Jag försökt bara spela så enkelt som möjligt, spela safe, så det var väl inte den bästa matchen men det var väl godkänt för att vara en förstamatch. Och kroppen kändes bra, det var det viktigaste. Det är bara att försöka bygga på det.

Grossman fick inleda i par med den andre nykomlingen, lockoutade Anaheim Ducks backen, Cam Fowler. Det blev lite speciellt eftersom de aldrig har spelat ihop och inte känner varandra heller. Det blev lite hej, hej jag heter Nicklas, nu kör vi men det var en utmärkt lösning visade det sig:

– Det var väl en bra sak tycker jag. För spelet där borta är ändå lite annorlunda än här och vi är lite på samma sida om man säger, vi tänker lite lika och behöver inte prata så mycket utan det är ganska mycket samma rutiner så det var bra att de satte ihop oss så att jag tycker det funkar bra. Jag tror han trivdes också och tyckte det var kul, säger Grossman och fortsätter

– Det är såna där småsaker, små oskrivna regler som man nästan alltid bara gör. Man behöver inte alltid prata så mycket om det utan det sitter där och han visste om det också. Det var det som vi sa innan matchen också så jag tyckte det funkade ganska bra.

Ta något exempel på en oskriven regel?
– Nä men om man åker ner i hörnan och det är en kille som jagar så behöver man inte säga så mycket utan man vet att killen är där och hjälper till. Såna småsaker. Vi snackade lite innan matchen och sa att vi försöker hjälpa varandra att göra enkla grejer så jag tycker att det funkade bra.

Ingen av er är ju van att möta allsvenskt motstånd heller, det är ju lite mer tuta och kör liksom?
– Ja precis! Det var lite ovant i början, man visste inte vad man skulle förvänta sig men det tog som sagt ett par byten i början av perioden där så kom man in i det och sedan hade man hyfsad koll på vad som skulle hända så det var kul.

En poäng för Grossman och två för Fowler blev det också när backduon spelade fram till Jonas Engströms 2-0  mål. Extra kul för Grossman som senaste två säsongerna har gjort fem respektive sex assist under hela grundserien och som bara gjorde totalt två assist på 31 matcher under sin senaste säsong i SSK.

– Ja, he, he… det var inte mycket till poäng men det är alltid kul att vara med i poängstatistiken. Det är inte så ofta det händer, det är bara att passa på och njuta.

Och Cam fick ju in en assist till också?
Ja han tog täten där jag får försöka vara bättre till nästa match ha, ha…

Men även om glädjen var stor nu och även om Grossman är van vid betydligt tuffare motstånd än Asplöven så vägrar han underskatta några motståndare. Tingsryd och Malmö borta följt av Almtuna hemma står på programmet där Philadelphiabacken hoppas förlänga Södertäljes fina segersvit (just nu sju raka och tolv segrar på de 13 senaste matcherna!).

– Ja det är tuffa matcher, nu har vi två borta här och jag vet att till exempel Malmö har bra lag och sådär och det är alltid tufft att vinna på roaden så det är tuffa matcher, viktiga matcher. Jag tror alla är medvetna att det är den här stretchen på året som det är viktigt att ta poäng, nu fram till januari och försöka borra ner huvudet och ta de här viktiga poängen så att jag tror alla har samma inställning och jag tycker det var skönt att känna det i omklädningsrummet

Du fick ju fylla ut luckan efter Jonte som nyss lämnade laget efter sina fyra matcher, var det stora skor att kliva i?
– Ja, ha, ha vi har ju ganska samma spelstil och jag kände Jonte väl så jag frågade lite hur det hade gått för honom och vad han tyckte och sådär.

Du fick lite tips?
– Ja det är klart, vi körde lite inside information, he, he, närå!

Från sidan ser det ut som att laget spelar med ett galet självförtroende just nu, känner man av de som nykomling i omklädningsrummet?
– Ja jag tycker att i första var det lite darrigt men sen ser man att grabbarna de tänker inte, det kör på bara och jag tror det är därför vi vinner med 6-0. Vi slutar inte spela utan vi kör på som vi ska spela, inga genvägar eller något. Det märker man. Grabbarna har bra flyt och kriga på hela matchen, då får man utdelning. Det är så det funkar.

Ni tappar lite tempo mot slutet av första perioden, men sedan är det som att någon hade skruvat upp det efter pausen igen?
– Ja men vi sa det efter perioden att nu trycker vi på lite och ser vad som händer, ser om de kan hänga på. Jag tycker att grabbarna gör et bra jobb när de åker skridskor bra och jobbar enkelt. Det var det vi fickutdelning på, det var bra


5 kommentarer:

laka sa...

Tack Marie du är en pärla.

Anonym sa...

Grossmann och inget annat, du och din förbannade svårighet med namn jämnt! :)

Anonym sa...

Tack Marie !
För en som vanligt underhållande och proffsigt utförd intervju.

Du är bäst ;)

Ps !
Hoppas du kan intervjua Cam Fowler inom de närmaste matcherna, typ inför Almtuna hemma tisd 27:e ;) en sista fråga är det någon som vet hur det är med Hagelins axel ? kommer han spela några fler matcher i SSK ?

Anonym sa...

Till anonym.
Han heter ju faktiskt egentligen Grossman med ett (N) och inget annat. Det var Philidelphia som stavade fel på hans tröja när han kom dit och efter det så har han kört på med samma stavning. Så ta reda på fakta innan du skriker nästa gång, sen behöver man väl inte gnälla på alla små stavfel eller andra saker jämnt.

Marie Hallman sa...

Laka: Tack du! Det värmer.

Anonym: Enligt NHLPA stavar han med ett n, alltså Grossman, kolla gärna in den här länken så ser du att jag inte ljuger: http://www.nhlpa.com/the-players/search

samma med Swehockey som också stavar som jag har skrivit. Du kan se bevis på det här: http://stats.swehockey.se/Teams/Info/PlayersByTeam/3005#Södertälje SK

Sedan har vi Philadephia som har två nn samma för SSK. Olika stavning på olika ställen således.Jag har gått på Swehockeys stavning med ett n (Grossman)

Men jag ska för ordningens skull fråga honom själv vad som gäller. Tack för din åsikt.

Anonym: Tack!! FÅr se hur det blir med Fowler, beror på hur jag hinner. Oklart med Hagelins axeln, ska försöka hinna kolla.

Anonym:Finns två stavningar i omlopp som sagt ska messa och fråga.