söndag 18 november 2012

En poäng för AIK i Luleå

AIK såg länge ut att vara på väg mot en andra rak trepoängare men utvisningar och en byxstyrning fällde AIK i slutet mot Luleå uppe i Coop arena.

Luleå inledde målskyttet redan efter jobbiga 1.58 då Pavel Skrbek sköt ett slagskott som gick hela vägen in från blå.

Broc Little hade gjort tre mål innan matchen LHC (27 september), Rögle (2 oktober) och Linköping igen (11 oktober) och har verkligen jagat och jobbat hårt för att få igång målskyttet igen. Det har varit på gång och nu blev det två mål i en och samma match.

Båda kom i andra halvan av första: 1-1 efter att Mattias Janmark hittat slottet i pp och 2-1 när Little tog vara på en retur.

Luleå hade en puck i stolpen i andra som gick bakom Daniel Larsson men där hade AIK tur och med bara tre minuter kvar såg det ut att komma en välbehövlig trea. Då styrde Luleås nyförvärv Mika Pyörälä in kvitteringen – med byxan uppgav han själv i en intervju efteråt.

Det var även finländaren som var med och spelade fram Daniel Gunnarsson efter 1.14 av förlängningen i pp. På utvisningsbänken – Oscar Steen efter en tripping med åtta sekunder kvar av tredje…

Luleås assisterande tränare Tomas Bulan Berglund berömde faktiskt AIK:s spel på presskonferensen. Sa bland annat att ”De kom in i andra och tog över spelet, de försvarar sin ledning bra. Vi kom inte åt några riktiga avslut inte ens i pp. Vi fick inte till det rörliga spelet vi vill ha och skapade inte de chanser vi vill. Vi höll på att tappa matchen på grund av att AIK spelade bra i tredje perioden. Vi tog två bonuspoäng som jag ser det.”

Surt hur som helst för AIK som med en seger vid full tid hade passerat Växjö som förlorade mot Linköping (3-5). Bottenkonkurrenten Rögle åkte på stordäng mot Skellefteå hemma hela 0-7 däremot vann Timrå med 3-1 mot Färjestad så läget runt strecken innebär för AIKs del att man är kvar som nästjumbo men med bara en poäng till tian Växjö. Det är fyra pinnar upp till Timrå på nionde plats och åtta till slutspelsplats där Modo ligger åtta för närvarandra.