söndag 25 november 2012

Nordström: " Jäkligt snöpligt att vi inte kan få med oss en enda poäng""




(Joakim Nordström. AIKs ende målskytt mot LHC. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Det är nästan en månad sedan Joakim Nordström senast gjorde mål. Mot Linköping släppte det äntligen, men till ingen större glädje:

– Ja nu spelade det ingen roll. Hade vi vunnit så hade det värmt mer, konstaterar AIK-forwarden.


Han gjorde ett mål mot Brynäs den 18 september på Hovet, två till mot Brynäs i Gävle en månad senare (17 oktober) och ett mål i pp mot Frölunda den 28 oktober. Sedan har det varit stopp.

Mot Linköping snodde han pucken, körde en soloraid ut mot sargen och in mot slottet igen innan han distinkt satte 1-1 pucken i mål kort efter att gästerna tagit ledningen. Sedan blev det inga fler mål i en match som både hade fart och ändå inte.

– Det var ganska dåligt tempo första halva perioden och sedan var det väl lite bättre tempo men det var inte som vi vill spela och som det brukar vara i elitseriematcher.

Varför?
– Jag vet inte, det var inget riktigt ordnat spel, mycket felpass och sådär. Det vart för mycket fram och tillbaka. Varför vet jag inte.  En felpass kan vara så mycket, kan vara dålig kontakt mellan spelarna och sådär, säger Nordström och fortsätter:

 (Joakim Nordström. FOTO WWW.JESPERZERMAN.SE)

– Vi kom in med en bra känsla, bra självförtroende och vet att vi kan spela bra. Och jag tycker vi spelar ganska bra, vi är det bättre laget så det är jäkligt snöpligt att vi inte kan få med oss en enda poäng.

Vad tycker du om säsongen hittills för din egen del då?
– Det har gått ganska bra tycker jag. Jag har kanske inte producerat lika många poäng som jag hade velat gjort men spelmässigt tycker jag det har gått bra. Den rollen som jag har är mer defensiv och att döda utvisningar och vi har väl inte släppt in så många mål i numerärt underläge.

Inga kommentarer: