torsdag 1 november 2012

Sebastian Idoff : " Knäet vek sig i slutskedet " Rättad och uppdaterad



 
(Idoff klev av i sista matchminuten men lämnar lugnande besked till bloggen. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Sebastian Idoff gjorde en kanonmatch. Men en ful smäll på slutet gjorde att reserven Filip Algeman fick tacka fansen med några sköna dansmoves:

– Han fick gå in och styra upp dansen! Exakt vad han gjorde såg jag inte för då blev jag omplåstrad men jag hörde att han dansade med bravur. Han fick ta sitt moment to shine där, säger Idoff med ett varmt skratt.


Och han är så klart glad efter SSK:s sjunde raka seger hemma i Templet även om det blev lite dramatik på slutet.
 
 – Knäet vek sig i slutskedet. Men det är ingen fara, det är nog bara en översträckning, säger Sebastian Idoff ett par timmar efter matchslutet.

Vad hände?
– De (BIK Karlskoga) tryckte på, det gick en puck längs mållinjen jag försökte låsa den då kom det en Boforskille (Ponthus Westerholm) och tryckte till mig bakifrån så att knäet fick en översträckning. Det gjorde ont men det är helt okej nu, det blir högläge i natt men i morgon är det till 90 procents säkerhet bra. Fast jag ska kolla det i morgon (fredag) för säkerhets skull.

Södertäljemålvakten hade annars en hel del att göra då gästerna vann skotten med 40-24 totalt och hela 20-4 i sista.

– Ja det blev en lite konstigt match. I första spelar vi bra, då svängde det fram och tillbaka, den perioden gick snabbt. Den andra blev lite sönderblåst, de hade några höga klubbor också och fick väl totalt fyra 2+2: or. Sedan i tredje kom de ut som ett helt nytt lag, gjorde allt för att vinna men som tur var så klarade vi ut det. Så första och andra var bra medan sista var mindre bra spelmässigt, men huvudsaken är ju att vi vinner.

Men 20-4 i skott till BIK:s fördel i sista låter svettigt?
– Jo fast det var rätt lugnt ändå. Det var många skott men inte så farliga lägen. De lade många puckar på kassen men det var inga öppna chanser och vi spelade solitt bakåt så det var inte så farligt som det ser ut på statsen.

SSK har nu åtta segrar på de nio senaste matcherna, och som sagt sju raka hemmasegrar – samt tog i och med segern ett kliv upp till sjätte plats i den haltande tabellen. Men även om den haltar lite så har Södertälje bara fyra pinnar upp till Västerås på den sista av de tre direktplatserna och de lag som ligger ovanför strecket (Leksand, BIK Karlskoga, Västerås) har alla spelat lika många matcher som SSK, det vill säga 18 matcher var.

Och det är väl inget att hymla med att SSK:s lockoutspelare både lyft poängskörd, målgörande men framför allt även självförtroendet hos övriga i laget vilket i sig lyft spelet.

– Ja, det har gått bra sedan Calle och de kom in i laget. De satte igång det spel vi ville ha i stället för det chansspel som vi hade innan de kom. Vi har fått in en stabilitet i spelet. Innan de (Read och Hagelin framför allt) kom in så var det lite hafsigt spel och vi hade dåligt självförtroende men de kom in och började spela enkelt, de hjälpte oss på traven poängmässigt, det gick bättre då fick alla upp självförtroendet plus att de tog hand om pp som hade varit dåligt, konstaterar Idoff och tillägger:

– De har varit bra för alla parter och nu när vi har fått in Jonte (Ericsson, lockoutspelare från Detroit) och Aspen (Christopher Aspeqvist, lån från AIK), då är det lätt att vara målvakt.

På vilket sätt märker du – förutom i spelet på isen – att självförtroendet ökat i laget?
– Man märker det i omklädningsrummet, för i början när det gick emot var det lite jobbigt att komma till hallen fast vi hade bra tugg i laget. Men det är alltid roligt att vinna, då blir det lättare. Om det går dåligt så känner man efter mer om man har ont och så, det för man inte när man vinner.

Jag har ställt den här frågan förr, men hur ska det gå om era tre lockoutspelare drar plötsligt?
– Då får andra gå in och axla manteln för vi har kapacitet ändå. Vi har bra spelare och så kanske vi kan få tillbaka Matte (Carlsson), (Fredrik) Sonntag och Dala (Jacob Dahlström) och så. Vi har ändå några på skadelistan fortfarande. Så det är klart att de (lockoutspelarna) är bra men det finns andra som kan ta över manteln och dra laget framåt.

Hur är det att spela med Jonte Ericsson framför sig förresten?
– Oj, det är en riktig klassback! Man behöver inte säga någonting, han har ögon i nacken. Det är bara kul att få ha en sån kille i laget. Jag hoppas att de andra backarna lär sig av honom, särskilt när det gäller sargspelet. Det är bara titta hur han spelar enkelt, hur han vänder bort spelare och hur han vet redan innan han får pucken vad han ska göra med den. Det är såna detaljer som är viktiga. Sedan är han ju stor som ett hus. Man känner sig som en dvärg, som att man är 1.20 när han står där framför en…

5 kommentarer:

Anonym sa...

Han klev väll inte av? Tyckte han spelade hela matchen....

Peter sa...

Marie, Idoff stod alla minuter och sekunder. Däremot fick Filip ta "dansen"

Peter sa...

Protokollet ser rätt ut. Är det verkligen Marie som skriver? ;-)

Marie Hallman sa...

Anonym och Peter: Jag skrev fel, skulle stå 36 sekunder först då jag tyckte Idoff sa att Algeman stod sista halvminuten men jag missförstod det med ser jag nu när jag sett reprisen av matchen. (måste vara skånskan... ha ha närå) Smällen hände med halvminuten kvar och Filip dansade precis som ni skriver.
Skräp av mig men nu är det ändrat!Bra att ni sa till!!

Peter sa...

Np. Bra med intervju som vanligt. Kanonmatch av Idoff.