söndag 18 november 2012

DJURGÅRDEN-LEKSAND 6–2 (1-0, 3-0, 2-2) 
(Sex mål, då blev det många kramar. FOTO SARAH CARLSSON)

Matchen: MMMMM
Målvakterna: Chet Pickard, DIF och Erik Hanses, Leksand.
Publik: 8 094 fullsatt
Domare: Christoffer Karlsson


(Marcus Sörensen. FOTO SARAH CARLSSON)

BÄST I DIF

MMM Marcus Sörensen, f
MM Alexander Wennberg, f och Kristofer Ottosson
M Chet Pickard, mv, Douglas Murray, b
Ett extra bonusm för svettigast tröja till Jimmie Ölvestad, f, Patrick Hörnqvist, f och Gabbe Landeskog, f.

BÄST I LEKSAND:  Patrik Hersley

 (4-0 pucken flyger in bakom Hansen. FOTO DANIEL PETTERSSON)

FÖRSTA PERIODEN
...Ingen Fredrik Bremberg (ljumskar) eller Christian Eklund (nervskada axeln) i spel. Linkan vet jag siktar på spel nästa vecka och Eklund sa själv i en intervju innan matchen att han planerar att gå för full på träning på måndag och hoppas kunna spela match på onsdag.

…Lite omändrat i kedjorna där Zabel hade splittrat på NHL-duon Landeskog och Hörnqvist. Landeskog fick nu vara där han trivs bäst – som ytterforward och det i en kedja med Markus Ljung som center och Pontus Åberg som ytter på andra sidan. Hörnqvist spelade å sin sida med Kristofer Ottosson och Jimmie Ölvestad.

…Rivstart och vilket tempo det fylldes på med första fem minuterna, syntes att det var mycket känslor som bubblade.

 (Alla på pucken. FOTO DANIEL PETTERSSON)

…Och det är klart att det smällde också. Henrik Eriksson var taggad och proppade Joonas Rönnberg som åkte i fatt och slog tillbaka. Den nivån redan - var adrenalin på isen och i båsen.

…Ingen Filip Forsberg i Leksand. Han har lite problem med en höftböjare, trist tycker jag det hade varit kul att se en match i matchen mellan honom och Landeskog. Båda är fantastiska talanger som kommer bli riktigt stora bara kroppen håller.

…Sjukt tryck i hallen också. Inte undra på att spelarna gick på nitroglylcerin

…Simon Mattsson kom i ett halv friläge efter åtta minuter men var hårt uppvaktad sköt han lite för tidigt och för långt utifrån för att det skulle bli farligt.

…Riktigt bra Leksandstryck i några minuter, med bland annat några farliga andravågsanfall men mitt i gästernas press kom Djurgårdskontringen som fick taket att lyfta

 (Wennberg drev på kassen, gav 1-0.  FOTO DANIEL PETTERSSON)

… 1-0 (11.36) Alexander Wennberg (Marcus Sörensen) Kontring två mot en, genomspel i boxen från Sörensen på vänsterkant till Wennberg på andra sidan. Wennberg åker omkull och glider på baken in i mål men hann få iväg ett skott som gick i mål innan han gick omkull.

…Djurgården fick matchens första pp  när Patrik Hersley åket ut för hakning kort efter målet. Ingen boos för DIF där dock, det är fortfarande lite för omständligt.

…Slutet av perioden präglades mer av närkamper och brottningsmatcher än fint spel. Fanns några giftiga kontringslägen men utan ordentliga avslut.

 (Ottosson var magnifik.  FOTO DANIEL PETTERSSON)

ANDRA PERIODEN
… Leksand fick mittenperiodens två första chanser, när att det träddes in en puck vid Pickards bortre stolpe.

…Men det var Djurgården som fick säsongens – så här långt i alla fall – konstigaste mål.

 (18-åringen med guldbyxorna har gjort 2-0 framspelad av Sörensen. FOTO SARAH CARLSSON)
 
… 2-0 (2.46) Alexander Wennberg (Dustin Johner) Dustin Johner drar i väg ett skott i höjd med högra tekningscirkeln. Pucken styrs ironiskt nog, av Leksandsmålvakten Erik Hanses, med stöten, upp i brallan på Wennberg som känner att pucken är där, glider in med benet över mållinjen och skakar ner pucken på rätt sida mållinjen (se även intervju). Det fanns farhågor om en spark så det blev videokoll men sedan godkänt.

…Tråkiga besked under matchen att Leksandskaptenen Gabriel Karlsson klivit av matchen med knäskada. Hur illa det är visar sig under måndagen då det är läkarundersökning, kunde Niklas Jihde berätta i Viasats sändning (jag såg reprisen efteråt, himla praktiskt!)

…Riktigt vasst skott av Leksandstalangen Jacob de La Rose, men Pickard hann få ut benen i en reflexräddning. FAN skrek La Rose rätt ut efteråt – lätt att förstå varför.

 (Alen Bibic bjuder Marcus Sörensen på en flygtur FOTO DANIEL PETTERSSON)

…Alen Bibic och Henrik Eriksson har en historia, den där kramen i daladerbyt förra året om  ni minns. De började lite lätt att brösta upp sig mot varandra men drogs isär av domarna. Douglas Murray sa någon kommentar i samma läge, då blev det lite uppbröstning där också.

…Ilska i Leksandsklacken när Timmy Pettersson screenade bort Jens Bergenström. Jag tycker nog det var en närkamp mer men domaren dömde utvisning, hakning och Leksand fick sitt första pp i matchen.

…Det blev farligast i slutet av det överläget när Mark Hurtubuise och Patrik Hersley hade varsitt bra skott som tvingade Pickard till riktigt fina räddningar.

…Och just som Djurgården blivit fulltaliga rasslade det. I Leksandsnätet.

  (Jubel efter 3-0 FOTO DANIEL PETTERSSON)

… 3-0 (9.44) Kristofer Ottosson (Kim Lennhammer, Erik Gustafsson) Skär in i slottet, vänder iskallt ut Hansens för ett bra läget och skickar pucken stolpe in. Bra förarbete av Ölvestad som verkligen jobbar brottar åt sig pucken som sedan går till Ottosson.

… Douglas Murray gör inte mål så ofta men nu var det nära, pucken strök utanför

  (Jubel efter Johners 4-0 mål. FOTO SARAH CARLSSON)

…4-0 (11.44) Dustin Johner (Kristofer Ottosson, Marcus Sörensen)  Spel 5 mot 4. Fin bollning mellan Ottosson till Sörensen tillbaka till Ottosson och så ett långt pass rakt över isen till Johner som pangar in ett direktskott. En intränad variant visade det sig efteråt. Och en rätt praktiskt efter den inledande bollningen finns ju en rad alternativ att avsluta med.

 
  (Heta känslor FOTO SARAH CARLSSON)

…Vilt slagsmål efter att Tobias Forsberg åkt förbi Pickard och tryckt till med klubban mot en redan blockerad puck. Erik Gustafsson snedtände och rev omkull Forsberg och sedan slogs alla tio utespelarna där nere. Slutade med en 2+2 på Forsberg (goaltender interfernece och roughing) en två på Norén på roughing samt en två var på Gustafsson och Lennhammer för roughing. De vanliga tvåorna kvittades men det blev alltså pp för DIF för Forsbergs puckpetdär.

   (Erik Gustafsson vs Tobias Forsberg.. FOTO SARAH CARLSSON)

…Inget vidare pp för Djurgården dock som krånglade till och snirklade och någon passar pucken fel och plötsligt åkte Ottosson ut för hakning vilket gav Leksand chansen till pp i en minut när Forsbergs straff var avtjänat.

  (Hörnqvist, Holmqvist, Murray.  FOTO DANIEL PETTERSSON)

…Ett bra skott hann DIF med försten, pucken studsade i Hansens handske där var det nära en tavla men pucken studsade som tur var för Leksand ut åt sidan i stället.

…Bra Leksands chans när Michael Raffl bröt in framför mål och nästan trädde in den vid bortre stolpen men han tappade balansen där när det blev en närkamp vid avslutet. Raffl fick sedan en rejäl tryckare av Murray vid sargen som tack för den chansen…

… Fint skott av Jens Bergenström och riktigt rapp plock på den av Picard i slutminuten av perioden.

…Patric Hörnqvist var nära att jobba in en puck med fyra sekunder kvar till pausen men där stod Leksandsspelarna upp bra och stod i vägen.

 (Pucken fastnar i tröjan istället för att åka in i målet.. FOTO DANIEL PETTERSSON)

TREDJE PERIODEN
…DIF inledde tredje lite sömnigt, det tog Leksand vara på direkt.

…4-1 (0.29) Johan Ryno (Kevin Kapstad) Ett lite märkligt mål det också. Ett nerlägg till Johan Ryno, där pucken plötsligt studsar till på Rynos klubba och går i en båge hela vägen genom DIFs zon,landar mellan Pickards fötter och glider in. Hm.…Kunde ha blivit 5-1 när en fin bakåtpass lades in i slottet precis när Erik Gustafsson kom men inte hade bladet i isen. Synd.

 (Murray står stadigt. FOTO DANIEL PETTERSSON)

…Douglas Murray är inte snabb men han är tung, stark och svårflyttad. Och tröttnade på att en Leksandsspelare stod i vägen vid sargen vid Leksands bås och flyttade helt sonika på honom. Bara tryckte undan och fortsatte spela. Samma sak enstund senare när han bara skakar av sig en spelare som flyger rätt in i sargkanten. Mäktigt.

…Det där målet i början av perioden stärkte Leksand som plötsligt spelade med bättre fart och mycket bättre beslutsamhet än i de två första perioderna.

…Men just som det stod och vägde kopplade DIF ett än hårdare grepp om matchen.

 (Åberg gav sig inte förrän pucken var inne.. FOTO DANIEL PETTERSSON)

…5-1 (10.08) Pontus Åberg (Michael Holmqvist) Kändes lite oväntat men Murray gjorde en 360 graders vändning och passade i farten till Holmqvist som kom längs långsidan sargen, Holmqvist spelar pucken genom slottet till Åberg som skjuter och sedan tar både en och två returer innan pucken till slut trycks in i mål.

… Leksand fortsatte köra trots det tuffa underläget men det blev ingen upphämtning, det blev hattrick för Djurgårdens Alexander Wennberg istället

   (Inte bara full fart framåt utan även tätt bakåt FOTO SARAH CARLSSON)
 


…6-1 (14.36) Alexander Wennberg (Marcus Sörensen) Wennberg jobbar fint i rundeln, passar till Sörensen som vänder och vrider lite till innan han passar tillbaka pucken till Wennerberg i slottet, där sätter han bladet till och styr in sexan.

…Efter den spiken i kistan gick musten ur Leksand men ett tröstmål till hann man med:

…6-2 (18.41) Michael Raffl (Johan Ryno) Passning från höger till vänsterkant,skott som studsar på Pickardsbenskydd och in.


SKOTTEN I MATCHEN: 40-26 (13-7, 8-9,19-10)  

1 kommentar:

Stockholmare sa...

Okokok, du är suverän men felskrivningar så som "…Sjukt tryck i hallen" kan bara inte få passera. Bönderna spelar i hallar, vi spelar i en arena.