onsdag 13 februari 2013

AIK-HV71 4–2 (0-2, 3-0, 1-0)


(Fälth vs Melin. FOTO JESPERZERMAN.SE)

Matchen: MMM+
Målvakterna: Daniel Larsson, AIK och Gustaf Wesslau, HV71
Publik: 5 808
Domare: Thomas Andersson och Linus Öhlund

 (Pirnes var het. FOTO JESPERZERMAN.SE)

BÄST I AIK
MMM Broc Little, f
MM Esa Pirnes, f o Daniel Larsson, mv
M Victor och Oscar Ahlström, f.

BÄST I HV71: Rhett Rhakshani,f.


FÖRSTA PERIODEN

…Fin hyllning och flera stående ovationer för Dick Tärnström som avtackades för sin tid i AIK. Allra mest jubel blev det när en av talarna nämnde hur Dick avslutade karriären genom att gå från NHL till Allsvenskan och hjälpa AIK upp i Elitserien. Stort.

…Lite kul att dagens knatte visade sig vara två knattar, Dicks söner Wilmer och Oliver.

… Dick sa sedan i en pausintervju att det var ”Helt fantastiskt att få det mottagandet som jag fick i dag, det värmer hjärtat” samt konstaterade att det skulle komma att kännas konstigt att vara på Hovet utan att spela och utan att få åka ut på isen inför hemmapubliken.

…AIK såg inspirerade ut från start, tryckte på mot Gustaf Wesslau direkt. Och bland andra Victor Ahlström som fick en kalaschans direkt.

Uppoffrande hemjobb av AIK-backen Nils Bäckström som slängde sig både en och två gånger framför Larsson och viftade bort pucken. Avslutade med att åka på tvären in i målburens ena stolpe.

…Bra snurr på tvillingarna i kväll, ny fin chans efter drygt åtta spelade minuter.

… Dock blev det kanske lite väl mycket snurr och inte så effektivt från någon i Gnaget där i första.

…Bra två mot en läge för HV71 men då agerade Broc Little back och bröt den målchansen.

 
(Krog vs Little. FOTO JESPERZERMAN.SE)


…Brock hade föresten läge att göra ett sjukt snyggt mål något byte senare när han sånär sköt in pucken ståendes med ryggen mot målet.

…Riktig raggarhockey i första – från båda lagen. Spelare som slog knut på sig själv typ. Men HV var mest effektiva.

…0-1 (17.07) Rhett Rakhshani (Mattias Karlsson, Marcus Nilson) Rakhshani får pucken en bit in AIKs zon och körde slalom mellan AIK-spelarna som såg ut som koner när HV-forwarden snirklade sig in mot målet och lägger in pucken mellan benen på Larsson.

0-2 (18.10) Tommy Kristiansen (utan assist). Victor Ahlström gör en riktig indianare när han ska flippa iväg pucken men lägger den rätt på Kristiansens blad. Norrmannen tar pucken och åker in och rundar hela försvaret och Larsson och lägger in pucken vid sidan av AIK-målvakten.

 (Körigt för Wesslau. FOTO JESPERZERMAN.SE)

ANDRA PERIODEN
…Ingen vidare inledning på andra perioden heller för AIK som överarbetade, krånglade till och trasslade till det för sig själv när de väl hade chansen. För chanser fanns.

…Å andra sidan lyckades HV71 trassla till det rätt bra för sig själva också.

…Fantastisk räddning för övrigt av Daniel Larsson när Andreas Jämtin hade kalasläge några minuter in i andra. Jämtin rundade målet, hade vidöppen kasse men Larsson sträckte ut benen och lyckades med huvudet åt andra hållet sträckte ena benet så pass att han räddade med skenan. Jag frågade efteråt och han berättade hur han såg pucken komma och sträckte på det som gick. Det gick ju bra!

…Christian Sandberg fick en av AIKs allra bästa chanser 7.10 in i andra, fintade, la pucken med vänster, höger och skulle lyfta in den men då plockade Wesslau pucken. Fin räddning. För fiin tyckte Sandberg och drämde klubban i plexit.

 (Oscar Ahlströms 1-2 mål inledde vändningen. FOTO JESPERZERMAN.SE)

…AIK låg på bra där och spelade allt bättre. Till slut gav slitet utdelning.

…1-2 (10.23) Oscar Ahlström (Christian Sandberg) Oscar hakas upp men ger sig inte utan fortsätter pressa sig framåt och lyckas på något sätt få iväg pucken ändå, precis innan han trippas och flyger iväg framåt samtidigt som pucken glider vid sidan av Wesslau och in.

…HV71 tog timeout efter reduceringen. Ville säkert lugna ner för nu var det gästerna som trasslade och AIK som hade spelet.
                                                                                                                 
…Och plötsligt försvann pucken. Upp i Dan Spangs brallor visade det sig när han körde ihop med några spelare och domaren blåste av.

(Pirnes kvitterar. FOTO JESPERZERMAN.SE)


…2-2 (14.00) Esa Pirnes (Brock Little, Jonas Liwing) Pirnes satte pucken men det var lika mycket Brocs mål. Amerikanen fick tag i pucken, pinnar på ner mot Wesslau, ser ut att vara på väg att sätta den vid ena stolpen men passar istället till Pirnes på andra sidan som sätter pucken mellan benen på Wesslau som ramlar omkull på något konstigt sätt.

(Nordström vs Kristiensen. FOTO JESPERZERMAN.SE)


…Såg inte upprinnelsen men helt plötsligt drog HV:s Tommy Kristiansen en rak höger i nyllet på Joakim Nordström nere vid AIKs bås. Norström hade inte mycket annat val än att slå tillbaka och plötsligt stod de båda och slog några varsina slag på varandra. Blev varsitt matchstraff för det. Jag frågade efteråt vad som utlöste fajten, ingen aning blev svaret.

(Frågade efteråt vad fajten gällde. Ingen anins sa Nordström.. FOTO JESPERZERMAN.SE)

… Riktigt snygg open ice av Esa Pirnes på Rett Rakshani, klockers. Inte ofta man ser det numera.

… Jesper Fasth kom två mot en med Larsson, försökte sig på en backhand men Larsson hann stoppa den pucken.

…Riktigt bra dubbelchans av Broc Little och Esa Pirnes men även lite rörigt där, spelet fortsatte med att Daniel Fernholm trycker ner Pirnes i rundel vid HVs mål samtidigt som AIK tar ledningen.

 (Little har precis vänt matchen. FOTO JESPERZERMAN.SE)

…3-2 (19.59) Broc Little (Mattias Janmark) Spel 5 mot 4. Fernholm trycker som sagt fast Pirnes i isen, Janmark dyker upp, rycker åt sig pucken och passar diagonalt med förlängda mållinjen in till Litte som sätter pucken via stolpen och in.

… Kalabaliken slutar med att Fernholm får 2+10 för dels  och dels abuse of official.

TREDJE PERIODEN
…Nu kom Fernholm aldrig ut till period tre. Enligt domaren på grund av en skada. Den skadan beskrev sedan Uffe Dahlen som en head to toe. Eh ok….

…Riktigt bra AIK chans direkt i tredje, pucken for som en flipperkula framför Wesslau, Oscar Steen stod mitt i gröten men fick inte träff på pucken och chansen rann ut i sanden.

 (Petrasek vs Little. FOTO JESPERZERMAN.SE)

…Upprörda känslor i tredje. Inte minst är David Petrasek var rasande över att han (som det verkar) ansåg att Broc Little filmande när denne fick en klubba i ansiktet. Blev en dubbelutvisning, hög klubba på Petrasek och diving (eller unsportsmanlike conduct som speakern kallade det). De båda fortsatte diskutera i utvisningsbåset, inte minst Petrasek som gestikulerade vilt.

(J'ämtin försöker stoppa Little FOTO JESPERZERMAN.SE)

…Böljande spel och både fina chanser och en del individuella bloopers från båda håll i första halvan av tredje. En tränares mardröm antagligen men bra spänning för publiken.

…Broc Little var sugen på fler mål, höll bra i pucken, drev runt hela HV-försvaret och tog ett skott men lite för lamt avslut och Wesslau stod bra till.

 (Johansson har fastnat. FOTO JESPERZERMAN.SE)
…AIK har oftast haft uddamålet hit eller dit som slutresultat men nu jagade man ett fjärde mål och fick bra lägen då man först fick spela med en man mer och sedan i spel fem mot fyra och sedan i spel fem mot tre i 1.38. Det kom några fina chanser men inget mål där trots ett par fina chanser.

…4-2 (18.37) Victor Ahlström (Oscar Ahlström, Patric Blomdahl) Oscar kommer på vänsterkanten, droppar snett bakåt till Victor som lyfter upp pucken i nättaket.

…Christopher Aspeqvist klev av i början av andra, lite krasslig. Två spelare var inte med, backen Fredrik Carlsson och forwarden Nicklas Jensen som varit och spelat med danska landslaget och nu fick vila sig lite.

…Brynäs tog bara en pinne av Timrå som vann på straffar, därmed är det sju poäng upp till sista slutspelsplatsen nu för AIK som knappade in ytterligare på Gävle laget.

SKOTTEN I MATCHEN: 39-29 (12-11,16-9, 11-9)

Inga kommentarer: