fredag 15 februari 2013

Hynning: " Man vill att matchen ska vara slut när man leder "


(Hynning. Notera ärret vid vänster mungipa. Ett resultat av slagskottet som lagkamraten Stefan Johansson råkade pricka in  av misstag under en match i julas. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Två mål inom 36 sekunder. Sedan satte AIK lite stopp för sig själva.

– Tre oerhört viktiga poäng. Vi kommer ut jättebra och första tio är vi överlägsna, gör 2-0 och spelar ut dem. Sedan är det som om vi vill att matchen ska ta slut, summerar Fredrik Hynning.


Han inledde målskyttet efter 5.21 av matchen, Oscar Steen fyllde på med mål nummer två.

– Sedan tycker jag att de tar över och är det bättre laget i halva första och så hela andra perioden. Sedan är tredje en jämn period igen, när vi är heta så känns det som att de inte har kraften riktigt att mobilisera det som krävs för att vinna här.

Men ni såg lika heta ut i början av tredje som ni gjorde i början av första?
– Jo vi hade ett litet snack i andra pausen. Det kändes lite obekvämt…

Obekvämt att leda matchen?
– Nej men… jag vet inte riktigt hur jag ska förklara. Det är så viktiga poäng så man vill att matchen ska vara slut när man leder. Men man kan inte sluta spela, de här är så otroligt skickliga offensivt. Så länge vi spelar i deras zon så är det lugnt, där är vi jättebra och de mindre bra om man säger då men vi tog tag i det i tredje, säger Fredrik Hynning.

Men även om AIK släppte in Modo i matchen genom ett baklängesmål halvvägs in i mitten perioden så var Gnaget det starkare laget. Inte minst defensivt och i egen zon.

– Ja absolut. När det blir statiskt försvarsspel då klarar vi av det jättebra men ibland, när vi får spelvändningar emot oss, och får lite tappade puckar i mittzon emot oss, då får vi det lite jobbigt när de fyller på med folk och vi sorterar in lite dåligt på hemmaisen.

Det blir lite kalabalik när Modo spelar lite fysiskt också?
– Ja det krävs en del och det har vi varit ganska dåliga på i 47 omgångar… eller något sånt, konstaterar Hynning med ett skevt leende innan han fortsätter:

– Närå men det (fysiska) spelet har vi också fått upp de senaste 15 matcherna, tycker jag.

Varför har ni svårt när de börjar spela fysiskt?
– Svårt vet jag inte men vi har gått på kort om folk under stora delar av den här säsongen och då kanske man inte alltid orkar spela det spelet. Nu de här senaste, sista gångerna har vi haft fullt lag och orkar pumpa på med femmorna, det har gett resultat.

(Hynning får en kram för målet. FOTO WWW.JESPERZERMAN.SE)

Kedjan med Esa Pirnes och Broc Little var het som vanligt, twinsen ser ut att trivas bra med Christian Sandberg men det var som sagt Hynning och Steen – som inte hör till de ”vanliga” målskyttarna som nätade.

Målet var just Hynnings femte för säsongen. Senaste målen inför detta kom 15 november mot Timrå hemma.

– Det stämmer nog bra… men äh jag vet inte. Det är så fruktansvärt dåligt. Jag har i princip inte tillfört någonting fram till nu. Det är tur att defensiven har funkat i alla fall. Sedan hade jag ju öppet mål där i sista perren som inte ville sitta heller. Jag tycker jag gjorde det ganska bra som inte lyckades sätta dit pucken, säger Fredrik Hynning självkritiskt.

Vad hände där då?
– Fråga mig inte! Jag vet inte. Eller det behövdes inte! Vi ledde redan med 3-1 så det behövdes inte…

– Du ville inte ta för mycket plats och glänsa?
– Lite så är det ha, ha, fortsätter han med glimten i ögat och ett kort skratt.

 Att AIK spelar bättre nu är helt klart. Varför är lite mer oklart:

– Det är väl många saker som spelar in. Vi tog ett möte här inför sista elva matcherna här. Vi räknade på hur många poäng som skulle behövas och på vad vi skulle kunna göra för att ta oss den här chansen att ta sig till slutspel. Så det är klart att vi har fått tillbaka skadade spelare, vi har kunnat träna bra, det är många grejer som har kommit ihop på slutet här.

Vems ide var mötet?
– Det var tränarna men sedan ska man inte glömma heller att vi möter lag nu som inte har så mycket att spela för. Det tycker jag märks lite grann också. Vi går lite hårdare för poängen än de lagen kanske gör. Det märks framför allt i starterna av matcherna. Det märktes både mot HV senast och nu i dag att vi vill föra matcherna från början medan de inte riktigt är med. De vill – vad ska man säga – glida i gång matcherna men då kan det vara för sent. Vilket det var i dag?

Om du får spekulera – hur tror du de känner sig i Brynäs nu?
Det är klart att de känner sig oroliga. De var väl en 18 poäng före oss när det var som mest, de har gått knackigt på slutet medan vi har gått väldigt bra. Samtidigt så ska de hit och vi vet att vi måste slå dem här vi möts. Men det är många matcher kvar till dess. Vi kan inte förlora många matcher för att ha en chans. Så vi kan liksom inte åka runt och tänka på Brynäs så mycket utan vi måste försöka vinna varje match, säger Hynning och fortsätter.

– Vi ska upp till Skellefteå nästa vecka (tisdag), det är en av de tuffaste matcherna som finns i elitserien just nu. Kanske den tuffaste. Sedan på torsdag har vi Färjestad hemma, vi möter andra formstarka lag. Brynäs kommer också att få träffa lag som inte har så mycket att spela för och där kommer de ta poäng, garanterat.

3 kommentarer:

Anonym sa...

I am not sure where you are getting your info, but good
topic. I needs to spend some time learning
more or understanding more. Thanks for magnificent info I
was looking for this info for my mission.

Also visit my web site; horse property for sale

Anonym sa...

hello there and thank you for your info ? I have certainly
picked up something new from right here. I did however expertise some
technical points using this website, as I experienced
to reload the site lots of times previous to I could get it to load properly.
I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I'm complaining, but slow loading instances times will very frequently affect your placement in google and can damage your high-quality score if advertising and marketing with Adwords. Well I'm adding this RSS to my
email and could look out for a lot more of your respective
fascinating content. Ensure that you update this again soon.


Also visit my web-site - see

Anonym sa...

Hi! I could have sworn I've visited this blog before but after looking at a few of the posts I realized it's new to me.
Anyways, I'm certainly happy I discovered it and I'll be bookmarking it and checking back
frequently!

my web blog; on front page