onsdag 20 februari 2013

Johansson:" Vi har fortfarande en bra känsla i laget"


(Stefan Johanssons AIK  jagar vidare.FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIVBILD)

AIK hade chansen att täppa till luckan upp mot Brynäs rejält i hängmatchen mot Skellefteå men det gick inte alls. Skellefteå har blivit en riktigt jobbig motståndare för AIK som har förlorat fyra av fem matcher den här säsongen mot serieledarna:

– Jag vet inte varför men det är ett bra lag, det är inget att sticka under stol med. Vårt spel kanske inte passar mot dom, men det är ett bra lag och jag tycker att vi kan bjuda upp mer motstånd mot dom i dag, säger Stefan Johansson.


AIK reducerade till 2-1, Skellefteå kontrade raskt med en utökning till 3-1. AIK reducerade igen, till 3 -2 i mitten av andra. Men hemmalaget svarade direkt och utökade ledningen igen – nu till 4-2, bara 1.03 efter reduceringen.

– Vi gör väl en stundtals bra match men de får några viktiga mål där och precis när vi har gjort 3-2 så får de två snabba mål och drar ifrån till 5-2. Det var synd att vi inte kunde hålla i det lite längre och jobba in 3-3 istället. Nu fick de göra både 4-2 och 5-2och det var där som matchen rann i väg.

 Varför?
– Det är svårt att säga varför men när vi gör mål och reducerar och de replikerar så snabbt, då tappar man energin lite, konstaterar Stefan Johansson.

Eldebrink bytte målvakt efter 5-2 men menade efter matchen att det inte var någon markering mot Daniel Larsson utan mot backarna. Håller du med?
– Ja, vi kan inte lasta Danne för det här. Jag tycker att han gör en bra match, och vi kan inte lasta honom för målen. Det är hela femman som ska spela bättre försvar tycker jag och vi hjälper honom inte i dag. Vid många av målen får de skjuta ostört och får peta in returer.

Är inte det konstigt då just defensiven varit er starka sida?
– Jamen även vi kan göra fel ibland. Det är som det är. Det svåra är att hålla upp det (bra försvaret) i match efter match och det är klart att vi är inte lika tajta jämt. Det kommer stunder där vi kanske har lite sämre försvarsspel men det är bara en tillfällighet, vi ska göra det bättre mot Färjestad på torsdag. Vi åker hem i morgon, tidigt, gör en träning hemma och tar nya tag. Det brukar bli bra matcher mot Färjestad. Det är två lag som bjuder upp så det brukar bli tuffa och välspelade matcher.

Men faktum kvarstår när det gäller Skellefteå som blivit säsongens ”HV” eller ”Luleå”. De där lagen som verkar omöjliga för Gnaget att slå i seriespel. AIK har bara vunnit en av de fem gånger som lagen har mötts den här säsongen. Så här har det sett ut:

Förlust 1-3 den 4 oktober borta med Niklas i mål, förlust 0-5 hemma med Niklas i mål den 1 november. Det blev sedan vinst, borta den 1 december med 4-3 borta, förlust med 1-4 hemma den 30 december i målet och förlust nu med hela 2-5.

Men vad betyder den här förlusten för AIKs slutspelsjakt? En jakt där AIK kom från fem raka segrar där man har sett väldigt starka ut:
– Men förluster kommer och vi har haft fem raka segrar, då kommer det förr eller senare en förlust och den kom nu. Det är inget att gräva ner sig för. Det är bara att ta nya tag.

Det har snackats mycket om den här jakten på Brynäs, börjar ni känna av det snacket?
– Nej det tror jag inte. Vi har haft en bra period som så klart har gett oss bra självförtroende och ett bra driv i laget. Så det är bara positivt. Vi går för slutspel, vi har haft en bra stämning och en bra tro på att det ska gå och vi har fortfarande en bra känsla i laget. Vi ska göra allt för att gå i fatt.

Och tar ni er till slutspel kanske Skellefteå kan bli det där svårspelade motståndaren under serien som varit ”omöjliga” men som ni fäller redan i kvarten?
– Jag vet inte men det blir väl lite av en nystart, ha. Det som har varit blir historia, då nollställer man allt och det som varit senaste åren. Vi har ju blivit klara relativt sent alla år och har alltid kommit in så sent och på så sätt har vi haft en bra energi. Vi har inte haft något att förlora utan har kommit in i det med en bra känsla, säger Stefan Johansson.

Hans kontrakt går ut sista april men vad som händer sedan vill han inte prata om nu:

– Jag har inte tagit något beslut alls, det där är sånt jag vill gå och grubbla på nu. Jag väntar gärna till efter säsongen så att jag kan lägga fokus på de matcher som vi ska spela nu. Det är så tätt med matcher nu så det är inget jag går och funderar på.

Okej, men oavsett vad som händer dig då… är det viktigt för AIK som klubb att Eldebrink blir kvar?
– Ja han är en jätteduktig tränare som betyder mycket för truppen. Han är en bra ledare som driver på och som är en oerhört viktig pusselbit i lagbygget. Han tillför mycket energi, är väldigt aktiv och som gammal back kommer han gärna med tips till oss backar. Det är ofta småsaker men framför allt så gillar jag hans energi. Han är alltid framme och driver på oss och pushar. Man får ingen lugn stund på hela tiden, det är det bästa!

Inga kommentarer: