lördag 16 februari 2013

Gameday! BIK Karlskoga-Djurgården

En tappad poäng mot Malmö, två tappade mot Västerås och nu bara får inte Djurgården tappa poäng för tredje matchen i rad om man tänker gasa upp över strecket till de tre platser som går direkt till kvalserien.

En vinst räcker inte, det är fyra poäng upp mot trean BIK Karlskoga, men det är ju viktigt att inte låta Karlskogalaget dra ifrån om det ska gå att gå om i någon av de få omgångar som är kvar.

Västerås står på samma poäng som Djurgården, är fyra med fyra måls bättre målskillnad än femman DIF men de spelar inte sin match förrän på måndag.

DIF har blandat och gett mot BIK, förlust hemma med 2-4 den 3 oktober, förlust borta med 3-5 den 14 november sedan vinst med 6-1 hemma 4 januari efter en galen vändning där Djurgården gjorde tre mål på en minut och fem sekunder samt gjorde alla sina sex mål i tredje perioden.

Det har ju snackats lite om att DIF kanske skulle sätta in Christian Eklund i spel redan nu men så ser det inte ut på laguppstäöllningen. Å andra sidan har DIF fyra helt okej kedjor även utan honom så bättre vänta, göra ett vettigt test på måndag och ha honom som joker till en eventuell kvalserie eller playoff.