torsdag 14 februari 2013

Blytung torsk för DIF på övertid (uppdaterad)

(Mikael Fryklund vs Kristofer Ottosson. FOTO DANIEL PETTERSSON) 

Förra säsongen inledde Djurgården sina matcher bra men tappade de oftast i andra eller tredje perioden. Nu kör man uppenbarligen tvärtom. Inleder med uppförsbacke och tar poäng på slutet även om det bara räckte till en pinne den här gången efter ännu en stark tredjeperiod där gästande Västerås tog bonuspoängen och vann med 3-2.

Jag följde en person nere från sargkanten hela matchen och man får verkligen ett annat perspektiv där nere. Det verkligen sjöng i sargen, så det nästan gjorde ont att titta på.

(Ölvestad efter kvitteringen. FOTO DANIEL PETTERSSON) Så det går definitivt inte att klaga på arbetsinsatsen och offerviljan i alla fall. Och det var gott att se en spelare som Jimmie Ölvestad kasta sig in med näsan före i såväl stora som små närkamper. Och vilket viljemål han gjorde när han kvitterade till 2-2 efter 12.38 i tredje perioden.

Ett litet extra plus måste jag ge till Michael Holmqvist också som åkte runt och var en finne i arslet på ett par VIK spelare hela matchen. Lugn själv, sådär retfullt lugn och ändå lite små... ja inte ful kanske men inte helt fin i relationen till de spelarna heller...

Men det går ju inte att lämna handicap så här i matcherna. Nog för att Djurgården har gjort starka tredjeperioder nu ett tag och visst är det bra att spelarna känner en trygghet i det men det är ändå mål som ska hämtas in, klockan tickar och det tar energi.

Några mindre lyckade utvisningar på slutet tog musten ur den energi som fanns kvar och sedan kommer det där slumpmålet på övertid - kändes verkligen 50/50 där -  och VIK får den där bonuspinnen som Djurgården behövde så jäkla mycket för att ta sig i fatt och över BIK Karlskoga på tredjeplatsen.

Nu möter DIF ju BIK på lördag men man  försatte chansen att utöka luckan till VIK och det kan stå Djurgården dyrt även om man står på samma poäng som Västerås nu (VIK har dock fyra måls bättre målskillnad).

Så här ser slutet av serien ut:
Djurgårdens återstående program:
BIK Karlskoga (b),  Leksand (h), örebro (b), Tingsryd (h), Karlskrona (h), Asplöven (b)

Västerås återstående program:
Malmö (h), BIK Karlskoga (h), Leksand (b), Asplöven (h), Örebro (h) Karlskrona (b)

BIK Karlskogas återstående program:
DIF (h), Västerås (b), Malmö (h), Karlskrona (b), Leksand (h), Örebro (b)

Västerås har fyra hemmamatcher kvar, DIF tre och BIK tre. Alla tre lagen avslutar borta.


(Många starka känslor. FOTO DANIEL PETTERSSON) 


Jag vet inte hur stor betydelse det har att Västerås har en hemmamatch fler kvar men trycket som känns nere vid isen på Hovet när hela hallen går igång är enormt så Djurgården behöver det där stödet nu. Kan bli avgörande.

Att det skulle bli tajt i går mellan lagen borde i och för sig inte vara någon överraskning, så här långt har DIF haft svårt för Västerås: Förlust 0-3 borta 30 september, förlust på övertid hemma 12 november, straffvinst borta 28 december och nu ny övertidsförlust 2-3. Man får väl anta att Djurgården inte vill ha med sig just VIK till en eventuell kvalserie...

2 kommentarer:

Micke sa...

Du har glömt VIK:s match mot Karlskrona i sista omgången.

Marie Hallman sa...

micke: Ja jäklar, blev ju lite annat då. Har ändrat, bra att du sa till!! Tack!