torsdag 28 februari 2013

DJURGÅRDEN – KARLSKRONA 5–2 (2-1, 2-0, 1-1)

(5-2 mot Karlskrona hemma. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Matchen: MM+
Målvakterna: Chet Pickard, DIF och Timo Leinonen och  Oskar Östlund, Karlskrona
Publik: 5 718
Domare: Ulf Rådbjer.

BÄST I DIF
MMM Kristofer Ottosson, f
MM Pontus Åberg, f
M Christian Eklund, f och Mattias Guter,f

BÄST I KARLSKRONA: Jimmie Svensson, f.


FÖRSTA PERIODEN
…Det har varit lite skriverier om att DIF vill men inte vet om man kan behålla Chet Pickard. Fansen verkade ha läst det och flirtade lite vid nedsläpp med ”Chet Pickards järnkaminer”.

…DIF kom till matchen med vetskapen om att tredje platsen så gott som var körd men verkade i stället ha tagit fasta på det lilla halmstrå som fanns, nämligen att om DIF skulle vinna sina två sista och VIK förlora sina skulle lagen hamna på lika antal poäng. Då skulle målskillnad avgöra och inför matchen hade VIK nio måls bättre målskillnad än DIF.


(Jimmie Ölvestad FOTO JOHANNA LUNDBERG)


…Jimmie Ölvestad hade kanske det där i tanken för han satte igång målgörandet pronto.

…1-0 (0.25) Jimmie Ölvestad (Michael Holmqvist, Tim Eriksson) Kontring, fin framspelning av Holmqvist till Ölvestad som kommer på högerkanten och sätter till klubban och gör mål på matchens första avslut.

…Pontus Åberg fyllde på direkt efter målet med ett skott som smet precis utanför, även Christian Eklund hade ett hyfsat skott. Dock ganska mittpå Timo Leinonen i KHK-målet.

…Karlskrona var inte helt borta, hade inte jättemycket men dock ett par småluriga skott efter fyra minuter som Pickard inte fick helt grepp om. Lite hal två typ. Men till slut fick man iväg pucken.

(Christian Eklund FOTO JOHANNA LUNDBERG)

…Och Karlskrona drog på sig utvisningar. Först Jean-Luc Grand-Pierre och sedan Roger Wahlqvist (båda tripping) och Djurgården fick chansen att spela fem mot tre i 1.32.

…Det tog inte lång stund så satt pucken i Karlskronamålet igen. Som det väl ska vara vid fem mot tre, förr var det målgaranti i såna pp. Det är det inte numera men här blev det mål.

… 2-0 (6.16) Pontus Åberg (Kristofer Ottosson, Mattias Guter) Spel 5 mot 3. Ottosson och Guter passar mellan varandra, skickar pucken till Åberg som gör mål.


(Micke Holmqvist. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

… Slutet av det fem mot fyra överläget som följde målet kom dock lite tidigare än planerat då Alexander Wennberg åkte ut i slutet av Karlskronautvisningen och det efter lite fyra mot fyra blev PP för Karlskrona istället.

… Lite slarvigt Djurgårdsspel i egen zon i slutet av första gav fint läge för Karlskrona. Då kastade sig Marcus Sörensen framför att stoppa ett anfall men fastnade nästan med klubban i Karlskronaspelarens skridsko och åkte ut. Han åkte mot båset innan domaren hann blåsa. Nä nu överdriver jag lite men nästan så!

…Nära, nära mål att gästerna gjorde mål just som Djurgården blev fulltaligt. Pickard var med fint och styrde ut pucken med grillan dock.  Och fick göra en svettig sidledsförflyttning på det.

…Vid tredje skottet han hann inte med.

…2-1 (17.56) Christian Magnusson (Gustav Hjalmarsson, Kevin Hecquefeuille).  Karlskrona pressar på och tar skott efter skott. Pickard räddar både en och två gånger men vid tredje sidledsförflyttningen blir det för mycket och Hjalmarsson kan skicka in pucken under Pickard mellan benen.

…Fint läge för Kristofer Ottosson i anfallet efter då han tvingar Leinonen till en riktigt bra plock.


(Tack och hej för Petr Kalus. FOTO JOHANNA LUNDBERG)


…Matchstraff för Petr Kalus efter 18.48. För checking to the head På Roger Wahlqvist nere i sarghörnet vid Karlskronamålet. Jag såg inte riktigt hur Kalus träffade Karlskronabacken men efter en del funderande tog domaren beslutet om matchstraff hur som helst. Ett game missconduct ska tilläggas – vilket innebär att tjecken inte blir avstängd utan kan spela nästa match.

Wahlqvist fick för övrigt en hjärnskakning av smällen, konstaterade Djurgårdens läkare, och spelade inte mer under matchen.

…Och fem minuters pp blev det ju för gästerna då Kalus fick 5+20.

…Jag tycker att DIF började matchen kanon men blev lite … slarviga och tappade initiativet mot slutet av perioden. Det håller inte.



(Henrik Eriksson och Adam Reideborn. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

ANDRA PERIODEN
… Femminuters utvisningen på Kalus hängde med lite in i andra där KHK fick chansen att inleda med pp i 3.46.

…Men Djurgården gjorde ett bra jobb och höll tätt. Kristofer Ottosson och Christian Eklund var till och med uppe och fördrev tid uppe i Karlskronas zon ett par gånger och i övrigt slog man ifrån sig bra även om Mikael Kurki fick stå och mata skott från blålinjen ute vid långsargen där väl tanken var att få in pucken till retur och mål men det gick inte.

… Och just som Djurgården blev fulltaligt blev Karlskrona lite ivriga. Sex utespelare på isen och dags för DIF att spela power play.

… Det pp:t var å andra sidan, sådär. Bra spel sista 40 sekunderna då Leinonen både tog en fin plock och DIF vara nära att styra in en puck.

…Ramträff av Pontus Åberg drygt sju minuter in i andra i ett verkligen uselt pp.

…Men precis som Karlskrona blev fulltaligt kom det ett avslut av värde.

( FOTO JOHANNA LUNDBERG)

… 3-1 (8.22) Elias Granath (David Lidström) Det ser ut som att Granath ska runda kassen men han glider förbi stolpen och trycker liksom in pucken där – i bara farten typ.


(Elias Granath FOTO JOHANNA LUNDBERG)

…Karlskrona bytte målvakt efter det målet. Ut med Leinonen och in med Oskar Östlund.

...Fint direktskott av Mattias Guter i mitten av andra. Han har fått en bra start i DIF och kan bli riktigt nytta i matcherna framöver.  

… Pontus Åberg fick till ett skott som gick längs med mållinjen men utan att svänga in i målet… hade kunnat bli hur snyggt som helst ifall den hade tagit en liiite annan väg.

…Utvisning på Karlskronas målvakt efter 16.48 då Östlund gjorde sig skyldig till en tripping.

…Men inledningen av det överläget sumpade DIF helt, såg ut som att gästerna hade pp första minuten av överläget. Sedan hittade DIF ändå rätt.

…4-1 (17.56) Henrik Eriksson (Kristofer Ottosson, Fredrik Bremberg) Spel 5 mot 4. Pp-uppställning halvvägs in i överläget, Ottosson tar pucken nere vid kortsidan, spelar in till Eriksson som står och tar för sig vid målgården och styr in pucken.


(Markus Ljungh FOTO JOHANNA LUNDBERG)

TREDJE PERIODEN
…Ytterst nära att Karlskrona nätade direkt i tredje. Marcus Wallmark hade öppet mål och skickade in pucken men Christian Eklund hann komma som en oljad blixt emellan och styra undan pucken precis före mållinjen.

…Timmy Pettersson hade världens chans att utöka till 5-1, fick öppet mål efter fint inspel av Alexander Wennberg men sköt rejält utanför.

…Karlskrona gav sig inte. Assisterande kaptenen Jimmie Svensson hade ett skott i stolpen efter drygt sju minuter. Och lyckades även få in en reducering som kan bli ödesdiger för DIF om det blir en målskillnadsaffär på lördag.

…4-2 (9.22) Jimmie Svensson (utan assist)  Elias Granath dräller med pucken framför eget mål. Svensson är påpasslig och sätter den tappade pucken i mål.

… Efter 11.36 var det Timmy Petterssons tur att agera målvakt. Karlskrona fick ner Pickard på baken, la in en  puck bakom honom i öppet mål men då stod Djurgårdsbacken där och räddade med klubbladet precis vid mållinjen och Picard kunde inte göra annat än att skaka på huvudet

…Friläge för Jimmie Ölvestad kort därpå men han fick klubban bortslagen och såg ut som något träffade munnen också men spelet fick rulla på.

… Karlskrona plockade målvakten efter 17.40 av tredje. Djurgården fick iväg ett skott mot det tomma målet som gick förbi men vid försök två satt pucken:


(Mål i tom kasse. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

…5-2 (17.53) Marcus Söresen (Pontus Åberg) Mål i tom kasse.

… Dustin Johner saknades på isen och såg matchen från läktaren. Han fick en smäll i huvudet i andra perioden förra matchen  och har en befarad hjärnskakning. Han hoppades vara tillbaka till tisdag.

…Erik Gustavsson stod också nere vid sargkanten på ”fel” sida av isen halva matchen. Fick en smäll på överkroppen som tog illa och klev av för säkerhets skull. Hoppas kunna spela på lördag.

SKOTTEN I MATCHEN: 26-23 (8-6, 10-7, 8-10)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Game misconduct blev ändrat till Match penalty, så avstängning är nog att vänta.

Marie Hallman sa...

anonym: ja vi får se om det räcker med den första matchen som hör till match penalty eller om det blir fler.