torsdag 21 februari 2013

Eklund "Nu kör jag tills att det inte går längre"


(Fimpen plus ispåse. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Djurgården hade spelet i två perioder. Men en dipp i försvarsspelet i början av tredje gav Leksand möjlighet att sänka DIF med två snabba mål inom en minut och fem sekunder.

-Ja det är lite oflyt i vårat försvarsspel tycker jag. Vi vrider inte speciellt mycket på skallarna och då smäller det. De gör det bra också, konstaterar Christian Eklund.

Djurgården som hade gasat på i två perioder, hade 1-0 med sig in i tredje och såg plötsligt lite rädda ut om poängen. Och tappade initiativet. Leksand tackade, tog emot och byggde upp ett tryck som tvingade DIF att slå ifrån sig och till slut höll det inte längre.

-Ja det blir så lite när man leder och backar hem. Det är då det är så viktigt att ta de där enkla besluten, lägga sarg ut och inte ta några dumma beslut. Det kanske är det vi förlorar på. Och att de är effektiva också.

Plus att det är dumt att backa hem när man bara leder med 1-0 i hockey?
-Ja det var inget som var beordrat utan det kanske bara blir så ibland.

Men varför blir det så? Det syntes att ni spelade mycket mer försiktigt i tredje?
-Ja men det kanske blir så automatiskt när man leder, men sedan tycker jag vi lyfter upp det. När de har tagit ledningen. Men det är lite små tabbar i försvarsspelet – då blir det mål. Det gäller att man vrider på skallarna. Det är småsaker. Små enkla misstag i egen zon. Det brukar straffa sig, säger Eklund och fortsätter:

-Vi hade ju en sån match borta mot Leksand där vi vann trots att de hade matchen. Nu tycker jag att vi spelar bättre men vi gör inga mål. Vi kanske skulle ha skjutit lite mer i pp och sådär. Vi hade ganska mycket och jag menar… ett mål på hemmaplan. Då vinner man inte. Man måste få kunna släppa in två. Så vi måste göra mer mål det är väl det.

Det blir ganska omständligt också när ni ska jaga ifatt?
-Ja det blir väl lite desperat. Vi kanske skulle spela lite enklare men jag tycker att vi försökte göra det bra och … men som sagt de är effektiva och gör det bra. De är rätt duktiga, det får man inte glömma bort. Men jag tycker inte de kändes så bra som jag hade trott. Så det var skönt men det är så surt att förlora, konstaterar Eklund som gjorde comeback efter en lång rehab av ett diskbråck som han nu hoppas ha fått lite ordning på.

Och kort efter matchen kändes det okej i alla fall:

-Det kändes bra i kroppen. Det vart lite svårt, det var lite sporadiska byten fram och tillbaka och jag försökte bara åka runt och jaga pucken där och sådär. Det var kul att vara tillbaka så klart, det var underbart. Det jobbiga var ju att det blev torsk.

Du såg väldigt taggad ut i första bytet, hur många tacklingar fick du in? Två, tre stycken va?
-Jag kommer inte ihåg, he, he och de var lösa. Men jag försökte hjälpa till så mycket man kan.

Det syntes att du har gått och väntat på att få smälla på lite?
-Jo man har velat vara tillbaka, så man har fått gå och vänta på att komma in och jag tänkte att det är ett bra sätt att testa nacken – att åka och smälla på lite. Det är lika bra. Jag måste göra det, annars har jag inte i Djurgården att göra. Jag kan inte göra annat så jag måste göra det. Personligen kändes det helt okej, det var mycket bättre än jag hade trott. Det är mycket bättre så här efteråt också. Men det var tråkigt att vi förlorade, trots en helt okej match.

Och nu står du med ett stort ispaket på nacken och axeln?
-Ja för att det inte ska svullna upp.

Häromdagen stod det i en tidning om ett ödestest och att du kanske måste sluta?
-Ja men det var lite överkryddat. Lite överdrivet kanske. Men det här var ett litet test, vi får se i morgon om det har svullnat. Men har det inte det så kör jag på.

Har du smällt på något på träning?
-Nej det är ingen som vill göra det…

Det är ingen som vill ta de där? Du kan ju göra ett ”Raggetest” och försöka åka runt och tackla in dig själv i sargen?
-Ja jag vet, he, he nä men det här var bra. Det var skönt att bli intacklad lite och att få vara med och känna på tempot. Jag ska försöka vara hundraprocentig i kvalserien, eller vilket kval det nu blir.

Men kan du köra för fullt nu då?
-Ja för fan. Men man vill ju inte att det ska svullna upp, för det är ju inget bra. Men nu under matchen hade jag inga känningar alls och då tyckte jag ändå att jag smällde på.

(FOTO: DANIEL PETTERSSON)

Armen då, hade du känsel i den hela matchen?
-Ja, även om det inte såg ut så, så hade jag det. Det var inga problem. Det kommer mer om det svullnar upp och det blir i så fall i morgon bitti men det är ingen fara. Jag kände redan nu (efter matchen) att det kändes bra och då försökte jag ändå smälla på lite och försökte få lite tryck på den (axeln/nacken).

Hur jobbigt har det varit att se matcherna från sidan?
-Det är tråkigt tycker jag. Men de har ju vunnit och varit jävligt bra så det har varit bra på så sätt men man vill alltid hjälpa till. Det är ju därför man håller på så det var skönt att få vara med och känna lite på atmosfären där nere när man är tillbaka.

Du hade en friläge i comebacken också…var det Alsenfelt som gjorde en bra plock eller hade du ett taskigt avslut?
-Nä jag tror att jag sköt den rakt i plocken! Så fort jag fick den tänkte jag bara krysset, att skjuta rakt upp men… jag tror han hade plocken där redan från början.Eller så gjorde han en monsterräddning. Helt enkelt, säger Eklund och kan kosta på sig ett leende trots besvikelsen över den tappade matchen innan han fortsätter:

-Jag hade faktiskt några lägen så det var roligt att spela igen nu. Bara att få gå på isen och dessutom inför den här publiken var härligt. För mig känns det som att säsongen börjar nu, så det är en jäkla skillnad.

Men hur gör du med axeln nu? Om den svullnar upp – tänker du köra i alla fall då eller är det bättre att vänta till en play off eller eventuell kvalserie?
-Nä nu kör jag på här.

Oavsett hur det känns? Du måste ju ha känsel i armen för att kunna spela ju.
-Ja, men jo det har jag. Så jag kommer köra på nu. För nu har det varit nog med det här. Nu kör jag tills att det inte går längre. Och det känns faktiskt mycket bättre nu. Jag intalar mig det i alla fall. Det känns bra.

Förlusten – samtidigt som Västerås vann med 2-0 mot BIK Karlskoga – innebär att DIF är kvar på femteplatsen med tre poäng och sju måls sämre målskillnad än Västerås som är ny trea i tabellen. Det är sedan en poäng mellan DIF och BIK precis som före gårdagens omgång.

Om ni tar er till kvalserien, hur tycker du förhållandet mellan DIF och Leksand känns inför det?
-Äh men jag tycker att vi är bättre både fysiskt och i tempo, i allting. Men just i dag så har de lite flyt och vinner men jag räds inte dem. Det finns lag som har varit värre att möta än dem.

Vilka lag har varit svårast att möta hittills?
-Det har varit olika men det ska vara Troja då… de har vi aldrig lyckats vinna mot. Det är väl de som har varit svårast. Vi har väl haft lättare för topplagen men som sagt, vi gör bara ett mål då ska man ha tur att man inte släpper in någon och vara väldigt strikt för det kommer att komma misstag.

Nu väntar ju först Örebro borta på fredag och sedan Tingsryd hemma, Karlskrona hemma och Apslöven borta nästa vecka. Och de där tre bottenlagen har ni haft oväntat svårt emot?
-Ja, men jag tycker det känns som att  vi är ett annat lag nu. Vi är mycket mer ödmjuka. Och vi var mycket mer naiva förut. Nu försöker vi hålla oss till vårat eget spel, oavsett vilket motstånd det är.

Så att ni har tre lag som varit ”jobbiga” för er kvar ska inte vara något problem menar du?
-Nej det ska det inte vara. Det är så mycket som står på spel så det ska inte vara några problem men det gäller att alla vill dra sitt strå till stacken och verkligen spela som vi har bestämt. Då kommer det inte vara någon fara. Men ska folk hitta på egna grejer, det är då det blir problem.

Nu är VIK på kvalserieplats, tre poäng och sex mål före er.
-Ja och det kommer att bli tufft. Det visste vi redan före den här matchen så nu måste i vinna alla som är kvar och ta de fyra för att ens ha en chans så får vi se hur det går för de andra.

Vad talar för er då?
-Äh men jag tror att vi kommer vinna de här. I dag var vi inte så bra men vi har ändå bra spel i de första två perioderna och sådär och tappar lite på slutet men jag tycker har det go i laget som vi behöver numera. Alla hjälper till bra, vi gör det vi ska göra. Sedan kan vi bli ännu bättre på det för vi gör fortfarande misstag. Och vägen till att vinna är att spela som vi har bestämt och inte på egna grejer och ta chanser. Vi måste spela säkert. Framför allt om vi ska spela i kvalserien. Då måste man göra rätt. Där är allting spela på marginalen.

Tycker du att ni bryter av från det där i dag eller?
-Ja i vissa stunder, det är lite till och från i andra också och där måste man vara jättenoggrann. Ska man gå upp då måste man vara extra noggrann runt alla linjer och spela lite tråkigare. Så det måste vi lära oss även om jag tycker att det har varit mycket bättre och jag tycker att det var bra stundtals i dag också. Sedan är målen inte mycket att säga om, vi vrider inte tillräckligt mycket på skallen när de kommer flygande. Annars såg det faktiskt bra ut.


.






Inga kommentarer: