torsdag 14 februari 2013

AIK-Modo 3-1 (2-0,0-1,1-0)


(Victor Ahlström är steget före. FOTO WWW.JESPERZERMAN.SE)

Matchen: MMM+
Målvakterna: Daniel Larsson, AIK och Bernhard Starkbaum, Modo
Publik:  5 061
Domare:  Sören Persson och Tobias Björk.

 
(Pirnes.  FOTO WWW.JESPERZERMAN.SE)


BÄST I AIK
MMM  Esa Pirnes, f.
MM  Daniel Larsson, mv
M Oscar Steen, f
 
BÄST I MODO: Mario Kempe, f.

FÖRSTA PERIODEN
… Bra fart från första nedsläpp. Det syns att AIK har fått upp vittringen och jagar nu.

…Och Gnaget kom i våg efter våg. Åkte helt enkelt ifrån Modo.

…1-0 (5.21) Fredrik Hynning (Tobias Viklund, Andreas Frisk) Hynning tar ett skott från tekningscirkeln ungefär och prickar distinkt in pucken vid sidan av Starkbaum.

(Steen gör 1-0..  FOTO WWW.JESPERZERMAN.SE)

…2-0 (5.57) Oscar Steen (Björn Melin, Tobias Viklund) Viklund snor åt sig pucken nere i egen zon, vid tekningspunkten, sedan åker han och Melin och väggar sig upp längs högerkanten. Melin passar in till Steen som kommer mitt i banan och lyfter in 2-0.

… Två mål inom loppet av 36 sekunder! Det är inte AIK-fansen bortskämda med.

… Daniel Josefsson lyckades på något oväntat sätt slå knut på sig själv, bakom egna målet, fast ingen var i närheten. Det såg en Modospelare och dök fram och snodde pucken, kunde blivit riktigt jobbigt slut på den sekvensen men övriga AIK-spelare på isen redde ut det.

…Nära, nära 3-0 när Broc Little passar in till Esa Pirnes som sätter till bladet och sånär styr in kvällens tredje mål.

…Mario Kempe fick sätta sig i båset efter en av de utvisningsorsaker som jag tycker är märklig. Han fick nämligen interference för att han slog undan en klubba som låg på isen slottet. Det får man inte göra men det måste väl vara bra om man skyfflar undan klubbor som ligger så att ingen skadar sig på dem?

 
(Tvärstopp!!.  FOTO WWW.JESPERZERMAN.SE)

ANDRA PERIODEN
…Liten scenförändring i början av perioden. Nu var det Modo som hade intiativet och tryckte på istället.

… Men efter några minuter fick även AIK fart på grillorna och inte minst firma Little och Pirnes vars samarbete bara blir bättre och bättre.

…En annan kedja som går bra nu är tvillingarna ihop med Christian Sandberg. Snabba fötter där med.

…Först missade domarna att Modo var sex på isen, sedan tog de en tveksam AIK-utvisning på Tobias Viklund för tripping. Inte domarteamets bästa stund på isen direkt.

…Mycket fin öppnande pass halvvägs in i matchen av Joakim Nordström till Mattias Janmark som bara hade en spelare mellan sig och Starkbaum men sköt utanför.

…Men trots att AIK dominerade spelet kom en reducering.

…2-1 (13.05) Björn Svensson (Ladislav Nagy) En genomskärande pass av Nagy till Svensson som siktade högt i bortre krysset, där gick pucken in.

…Farligt skott av Christian Sandberg kort efter målet. Han försökte få pucken att smita in vid första stolpen och den studsade lite svårbedömt framför Starkbaum som dock fick grepp om pucken till slut.

(Stefan Johansson.  FOTO WWW.JESPERZERMAN.SE)

…Riktigt bra offensiv tackling av Stefan Johansson som satte effektivt tvärstopp för Björn Svensson längs med sargkanten just som Modoforwarden skulle spela bort pucken.

…Patric Blomdahl åkte ut för tripping i slutet av andra. Publiken var inte nöjd med det beslutet och tyckte väl att Modospelaren filmade men även om han förstärkte situationen går det ju inte att döma annat än hög klubba när spelaren har klubban rätt upp i taket.

…Inget Modomål dock i det överläget. AIK har ett riktigt bra boxplay.

( FOTO WWW.JESPERZERMAN.SE)

TREDJE PERIODEN
…Mattias Janmark ordnade nästan en rivstart för AIK, var framme vid mål och var nära att styra in 3-1 efter fyra-fem sekunder.

…Genomspel och ett rejält klong i stolpen när Esa Pirnes träffade målramen efter drygt tre minuter.

…Modostjärnan Ladislav Nagy hamnade lite illa till efter en närkamp vid AIK:s  bås. Fick hjälp upp och linkade av men var sedan tillbaka i spel en kort stund senare.

…3-1 (6.46) Oscar Steen (Kris Bech, Stefan Johansson) Skott av Bech, retur som studsar rakt på Steen som lyckas få med sig pucken med kroppen och efter lite vingel stöta in pucken  i mål.

… Blev lite mycket folk nere vid Daniel Larsson kort därpå. Och lite väl närgånget så pass att hjälmen gick sönder, gallret lossnade  och det blev lite skruvande och fixande tills han kunde sätta på sig reservhjälmen .

(Körigt..  FOTO WWW.JESPERZERMAN.SE)

…Victor Ahlström gjorde ju mål senast, var het i kväll igen, försökte verkligen forcera in pucken halvvägs i tredje. Blev inget mål men han fick med sig en utvisning till AIK.

…Nytt bråk nere vid Danne igen i slutet av perioden. Modo tog sedan time out och plockade Starkbaum i typ tio sekunder. Han klev sedan av igen med 2.10 kvar.  Men AIK lyckades inte få in pucken, trots öppet mål för bland andra Fredrik Hynning.

SKOTTEN I MATCHEN: 26-20 (7-7, 7-8, 12-7)


2 kommentarer:

Anonym sa...

Den här matchrapporten skulle nog må bra av en korrekturläsning. Fruktansvärt många småfel idag. Annars bra läsning som vanligt.

Marie Hallman sa...

Anonym: ok, har rättat de fel jag såg, tack för info!