tisdag 26 februari 2013

AIK-VÄXJÖ 4–1 (2-0,1-1, 1-0) (rättad)


(AIK är nu bara tre pinnar från Brynäs. FOTO WWW.JESPERZWEMAN.SE)

Matchen: MMMM
Målvakterna: Daniel Larsson, AIK 95,65 % och Fredrik Norrena, Växjö  60%  och Mattias Modig, Växjö, 88,88 %.  
Publik: 5 590.
Domare: Marcus Vinnerborg och Mikael Nord.

BÄST I AIK
MMM Daniel Larsson, mv.
MM Stefan Johansson, b.
M Broc Little, f.

BÄST I VÄXJÖ: Tomi Kallio, f.


 (Broc Little.. FOTO WWW.JESPERZWEMAN.SE)

FÖRSTA PERIODEN

…Ingen hade missat att Robert Rosén fick spela mot AIK på Hovet efter att ha varit ”portad” i två möten. Det var burop och visselkörer redan före matchen och ”sålt sig som..” ja ni vet från att Växjö kom in.

…Men det var också Rosén som fick första skottet och läget i matchen. Ett bra skott som Larsson dock var med på och inte hade några svårigheter med.

…Värre var det för Växjö där Noah Welch bjöd på ett klockrent självmål efter 46 sekunder.

 (Broc Little . FOTO WWW.JESPERZWEMAN.SE)

…1-0 (0.46) Broc Little (utan assist). Broc bryter in framför mål hejdas av en Växjöspelare, tappar pucken som hamnar vid Welch vid bortre stolpen. Växjöbacken lyckas helt osannolikt slå in pucken i mål med en backhand. Antar att han skulle vispa bort pucken men det blev ett klockrent skott rätt in i mål.

…. Efter knappt sex minuter hade AIK fortfarande inte fått iväg ett skott. Växjö ledde skotten med 4-0 och AIK matchen med 1-0. Crazy.

… Visselkörer så fort Rosén var i närheten av pucken. Ska bli intressant att se hur länge publiken orkar. Kan tänka mig hela matchen.

…Esa Pirnes tog AIKs första utvisning, en tripping efter 03.20. Han tog AIKs första skott också, en vass projektil som smet precis utanför efter 6.58.

…AIK fick spela fem mot tre i sexton sekunder halvvägs in i första. Det blev inget mål då men precis när Alexander Johansson kom in och det blev fem mot fyra small det.

 (Måljubel FOTO WWW.JESPERZWEMAN.SE)

…2-0 (10.14) Esa Pirnes (Broc Little, Stefan Johansson) Spel 5 mot 4. PP uppställning. AIK puckar runt, till slut hamnar pucken hos Pirnes som gör ett genomspel till bortre stolpen. Där står Melin men en Växjöback hinner styra in pucken före Melin gör det. Det blir alltså ett självmål till för Växjö och målet går till Pirnes som då var sista AIK:are på pucken. 

…Stor frustration i Växjöbåset nu och tränaren Sam Hallam tog tidig timeout för att få ordning på sitt lag. Och jag tycker att Växjö fick ett mer sammanhållet lag och en bättre press mot Larsson efter timeouten.

…Nicklas Jensen lyckades med två stolpträffar i rad, skott i stolpen och returen i stolpen (ja så gott som i alla fall).

…Öppet mål för Växjö efter 14.21 men Jan Hlavac skott täcktes av frenetiskt försvarande AIK:spelare.

…PP för AIK när Noah Welch (ja han) åkte ut i slutet av första. AIK fick till ett par styrningar, bland annat höll Jensen på att sätta till klubban när han bara försökte backa in i boxen. Men inga mål.

  (Mattias Janmark. FOTO WWW.JESPERZWEMAN.SE)

ANDRA PERIODEN
…Målvaktsbyte i Växjö under periodpausen, ut med Fredrik Norrena och in med Mattias Modig. Kändes väl sådär. Norrena tog visserligen bara två av fem (!) skott i första man han kan ju inte rå för att egna spelare gör klockrena självmål och vid 2-0 var det i princip spel fem mot tre för AIK. Men Hallam kanske ville väcka laget?

… Lite kalabalik framför Daniel Larsson ett par minuter in i perioden, såg onekligen svettigt ut men AIK-målvakten redde ut det.

…Nicklas Jensen var uppsatt som ordinarie spelare för andra matchen på rad. Visade att han verkligen var sugen och snurrade upp hela Växjöförsvaret själv efter drygt åtta minuter. Mål blev det dock inte, var lite för mycket gröt framför när han försökte få in pucken.

…2-1 (9.29) Tomi Kallio (Dennis Rasmussen, Liam Reddox). Kallio gör mål på sin egen retur. Såg lite märklig ut när Tomi Kallio tar skott men det blir ett hopslag och pucken kommer liksom inte i väg, finländaren tar nytt skott och sätter det i innerribban så hårt att pucken studsar ut snabbt. Blev en videokoll men var ingen tvekan om att det var mål egentligen.

 …Kalasläge för Victor Ahlström i anfallet efter målnedsläppet, men vad gör lillebror? Fintar, har läge och det står mål i pannan men får för mycket kraft när han vinklar upp klubban så att pucken går högt över istället för in i mål.

 ( Rosén drar ner Nordström och åker ut.. FOTO WWW.JESPERZWEMAN.SE)

…straff! Trodde nog alla på Hovet när Robert Rosén drog ner Joakim Nordström som kom fri med Modig. Nerdragningen kom precis framför målet och nog borde det ha varit straff? Men det blev två minuter för fasthållning. Och lika bra var kanske det för AIK (även om jag tycker domarna är lite för fega med att blåsa straff).

 (Johansson tar i... FOTO WWW.JESPERZWEMAN.SE)

…3-1 (11.12) Stefan Johansson (Broc Little, Jonas Liwing)  Spel 5 mot 4. AIK ställer upp i box och efter ett par snabba pass så booombar Johansson in trean. Det bara fladdrade i nätet. Målet var AIK-backens tredje fullträff för säsongen för övrigt. Snacka om bra tajming.

…Noterbart är att samtliga Johanssons tre mål kommit mot lag som ligger efter AIK, först Timrå den 28 december, sedan Rögle 31 januari och så nu Växjö 26 februari.

 (...och jublar efter 3-1.  FOTO WWW.JESPERZWEMAN.SE)

… Och snacka om jobbigt för Rosén som både var inne på självmålet och nu satt på botbänken vid 3-1.

  (Andersson vs Viklund. FOTO WWW.JESPERZWEMAN.SE)

…Snabb boxningsmatch mellan Johan Andersson och Tobias Viklund. Jag såg inte vad som hände först men på reprisen ser att Andersson tacklar Viklund, när båda åker från sargkanten drar Andersson en höger i fejjan på Viklund. Som givetvis svarar. Blev en 2+2 var. Måste säga att linjemannen var snabb som en reptil där och drog isär spelarna snabbt.

  (  FOTO WWW.JESPERZWEMAN.SE)
…Litet gruff efter periodslutet också. Men det var mest alla puffar på varandra typ.

TREDJE PERIODEN
…Växjö kom ut starkt efter pausen, satte hård press på AIK som ändå spelade upp sig efter några minuter. Men.. då tog Patric Blomdahl en mindre väl vald utvisning. Å andra sidan spelade AIK ett alldeles ypperligt boxplay under den utvisningen. Växjö var inte ens nära.

  (Hlavac tillfälligt däckad efter internkrock FOTO WWW.JESPERZWEMAN.SE)

…Det fortsatte gå emot för Växjö när två av lagets spelare krockade och Jan Hlavac först blev liggande på isen och sedan fick hjälpas av densamma. Tog av sig hjälmen och tog sig för näsan/munnen när han kom ut i båset, verkade komma blod där.

…Christian Sandberg jobbade fram ett kanonläge åt sig själv när han snodde pucken av en Växjöspelare, kom ensam med målvakten men missar!  Blev dessutom kontring och ett Växjöläge efter det där. Men inget mål åt något håll.

… Hlavac kom in efter några minuter, såg pigg ut igen och hade ett riktigt bra skott där Larsson fick briljera med att slänga ut ena benet blixtsnabb och styra undan pucken.

…AIK spelade riktigt, riktigt bra och smart i tredje. Hög fart, lät inte Växjö koppla något grepp men var ändå tajta och disciplinerade bakåt. Till slut tvingades Växjö chansa och plocka Modig.

 (Steen gör mål i öppen kasse.. FOTO WWW.JESPERZWEMAN.SE)

…4-1 (19.02) Oscar Steen (Christian Sandberg, Fredrik Hynning). Växjö plockade som sagt målvakten då passar Sandberg fram Steen längs långsidan, Steen trampar på och får in en puck i tom bur utan allt för mycket besvär.

AIK sköt alltså totalt 15 skott!  Men vann ändå.  Där snackar vi effektivitet.

…Jag frågade föresten Gozzi – i omklädningsrummet– hur det går med jobbet att knyta upp Eldebrink för ett par år till. Svaret blev: ”Det är lugnt”. Jag svarar: "Det är ju det som det inte är när det inte är klart” Gozzi säger " Nämen det är lugnt!” och ler pillemariskt. Vad man kan dra för slutsatser av det meningsutbytet? Ja inte många mer än kanske att AIK känner sig säkra på att få behålla Eldebrink. Men det är min spekulation. Om det sedan blir så återstår att se.

SKOTTEN I MATCHEN: 15-23 (5-7, 7-8, 3-8)

8 kommentarer:

Anonym sa...

cеrtаіnly likе your wеb-sitе but you need tо tеst the spelling on seveгal of your pοsts.
Several of them are rife with spellіng іssues аnԁ I in finding it very trоublesοme to tell
the tгuth then agaіn Ι'll certainly come back again.

Here is my web page ... Www.kathyrolfe.com

Anonym sa...

Visst måste du mena att det var Fredrik Norrena som blev utbytt och inte Martin Gerber som spelar i Rögle väl?

shompa sa...

Rosen: Fattar inte varför media fortfarande håller på med att "Hans flickvän trivdes inte i Stockholm, därför drog han till Växjö.
Rosen var beredd att signa ett nytt långkontrakt med AIK. Då fick Rosen ett olagligt erbjudande från Växjö med 3ggr högre lön än i AIK. Rosen fular och hittar på storyn om att flickvännen är sjuk.

Så att folk sjöng: Sålt sig som en hora är 100% korrekt i detta fall. Inget fel med det. De flesta arbetar för att tjäna pengar, inte för att det är kul. Men Rosen visade sin dåliga karaktär när han skyllde på sin flickvän när han ville tjäna stor-kovan.

Rosen var inget innan AIK och han är inget nu heller. Växjö gråter varje dag över att pynta över 300000kr/månaden till en person som presterar så dåligt som han gjort.

Karma är om Växjö åker ut och Rosen måste hitta en ny klubb. Ingen kommer att betala drömlönen + lägg märke till att det inte kommer vara några problem för honom att flytta då... Hans flickvän har då blivit botat.

Vilken äcklig liten människa Rosen är.... Men som vanligt så köper genomsnitts bonden i Sverige att det är flickvän och inte Rosen själv som var problemet. För mycket ren-ägare i detta land som kör snöskoter 24/7/365.

Marie Hallman sa...

anonym: JÄpp ska vara norrena! Såklart!! ingen annan.

Marie Hallman sa...

shompa: man kan diskutera länge varför det blev som det blev men var en större människa nu , och sluta kalla Rosén för "äcklig människa" ! De orden får stå för dig, det skriver jag inte under på även om jag tycker hela affären hanterades riktigt illa av såväl Växjö som Robert oc hans agent.

Anonym sa...

Shompa - nu är väl det bara en del av sanningen. Växjös erbjudande kom ju minst sagt lägligt då lille Robert varit ute på dåligheter och höll på att förlora sin flickvän pga detta enligt vad jag hört.

Oavsett vad hoppas jag innerligt att Läjkers nu hamnar i kvalserien och åker ur. Då skall det bli otroligt intressant att ta del av Roberts ursäkt för att flytta vidare... (en kille med landslags- och kanske t.o.m. proffsambitioner stannar inte kvar i ett allsvenskt lag).

Larry sa...

Varför nämnde du inte att AIK-klacken öste på i hela tredje perioden med den helt lysande och underbara ramsan: "87,87 Växjös 87 han börjar tjura och går hem, till sin sjuka fru."

Och du borde även nämnt från första perioden: "Ni har sämre klack än Bajen" "Ni har större klack än Djurgårn"

BLACK ARMY sa...

HAHA SJÖNG KLACKEN VERKLIGEN SÅ?!?
FETT MÄKTIGT AV BA!