onsdag 20 februari 2013

DJURGÅRDEN-LEKSAND 1–3 (0-0, 1-0, 0-3)

(Heta känslor på Hovet.FOTO DANIEL PETTERSSON)

Matchen:  MMMM
Målvakterna: Chet Picard, DIF och Oscar Alsenfelt, Leksand
Publik: 8 094.
Domare: Wolmer Edqvist.

BÄST I DJURGÅRDEN
MMM Marcus Sörensen,f.
MM Chet Picard,mv
M Henrik Eriksson,f.

BÄST I LEKSAND: Oscar Alsenfelt, mv,Mattias Timander,b.


FÖRSTA PERIODEN
…Det delades ut lite utmärkelser innan nedsläpp. Linus Arnesson fick Rolle Stoltz hederspris till en junior och Philip Holm fick Rolle Stoltz hederpris till en senior. Dessutom fick Kristofer Ottosson priset som årets Järnkamin och tackade i pausintervjun med orden:”En stor ära att få den, det värmer”

…Musikansvarige körde vinjetten till tvprogrammet Lyxfällan när Leksand åkte in. Men jag undrar hur många som hörde det, då ljudet dränktes av visselkörerna från läktaren.

…Snacka om att Christian Eklund var taggad i comebacken. Satte in ett par, tre tacklingar i första bytet.(se även intervju om det)

…Taggat även på andra håll, Marcus Sörensen dånade rakt på mål så att Johan Svedberg tvingades stoppa honom med en tripping redan efter 1.19.

(Elias Granath.FOTO DANIEL PETTERSSON)

…Och innan den utvisningen var avklarad åkte Leksands Patrik Norénut för kneeing vilket gjorde att DIF fick spela fem mot tre i 24 sekunder. Var nära att det inte blev så då Petr Kalus kom farande och kastade sig runt halsen på Norén och ville fajtas men domarna hann emellan.

… Nu lyckades inte DIF göra så värst mycket nytta i de där två raka övertagen. Finns en del att jobba i med pp för DIF.

…Mer känslor än bra spel kan man väl sammanfatta första tio minuterna i matchen. Halvvägs in i första försökte Leksands Jens Bergenström och Johan Ryno hacka in pucken, blev lite kramkalas mellan Dustin Johner och Ryno istället.

…Men Jimmie Ölvestad försökte sig på ett riktigt skott i alla fall, blev en retur rakt ut men det fanns ingen där och plockade upp det läget.

…Friläge för Mark Hurtubuise men Elias Granath hann upp och sedan brakade båda in i kortsargen. Utvisning för Granath för det.

…Det hann bara gå 40 sekunder så tog dock det numerära överläget för Leksand slut, då Johan Ryno åkte ut för fasthållning på Jimmie Ölvestad.

…Ingen vidare hockey, spelmässigt, i första. Men väldigt mycket efterslängar och felpass och puckar som for hit och dit.

 (Mattias Guter. .FOTO DANIEL PETTERSSON)

ANDRA PERIODEN
… Bara sex skott noterat för DIF i första perioden men i andra gick man hårt på kassen direkt med två skott redan under den inledande minuten.

…Och Svedberg som åkte ut tidigt i första åkte ut tidigt i andra med, nu efter 44 sekunder efter en holding på Marcus Sörensen.

…Lite bättre pp nu av DIF som fick till en bra box och lite snabba passningar i densamma. Skillnad det mot pp:t i första perioden.

…Kanonläge för Fimpen Eklund precis efter att överläget tagit slut men där var Alsenfelt snabb med plocken.

…DIF malde på rejält där första fem, sedan kom Leksand i ett par farliga lägen, bland annat friläge för Jon Knuts som kroppsfintade lite  innan han försökte lägga pucken till vänster om Pickard som dock var med på de finterna.

(Chet Pickard.FOTO DANIEL PETTERSSON)


…Fint läge för Sörensen och Guter halvvägs in i andra men där krånglar Sörensen till det när han passar Guter. Borde nog ha skjutit själv. När Guter väl fick iväg skottet hade domaren dessutom blåst, till Djurgårdens ilska. Men det var ett gäng blå tröjor i målgården så det var nog rätt blåst.

…Det small till rejält sedan bakom Leksandsmålet då Joonas Rönnberg och Marcus Sörensen gjorde upp. Linjemannen som försökte bryta ramlade omkull och hamnade mitt i gurglet han med. Två minuter vardera för roughing blev det där.

(Klockan slår...FOTO DANIEL PETTERSSON)


…1-0 (13.43) Timmy Pettersson (Henrik Eriksson, Pontus Åberg) Hårt jobb av Eriksson bakom Leksandsmålet och längs kortsargen, han gör en skottfint mot sargen också, vänder tillbaka, bryter in framför mål och passar till Petterson vid bortre stolpen, där lagkaptenen tar emot och skjuter tillbaka pucken diagonalt in i det som då blir för honom bortre krysset.

(Pettersson tackar laget efter1-0. FOTO DANIEL PETTERSSON)


…Fint Leksandsläge direkt efter målet för Filip Forsberg men Pickard lyckades suga åt sig den pucken och hålla tätt vid stolpen.

…Dubbelchans för Michael Holmqvist men inget mål trots skott och att han tog sin egen retur.

…Ny utvisning i slutet av andra för Leksand och faktiskt ett ganska bra pp av DIF, med bra box och snabb rörlighet under första minuten i alla fall. Jag skriver faktiskt då Djurgården haft en del problem med pp. Och inget mål här heller.

…Undrar vad Alsenfelt hade för slipning, lyckades tappa balansen i slutet av andra när han bara stod och hängde på ribban utan att någon annan var i närheten. Hm.

(Pickard vs Knuts. FOTO DANIEL PETTERSSON)



TREDJE PERIODEN
…Ölvestad klev av  matchen. Enligt uppgift från DIF:s  medicinska team med magsjuka. Än så länge är det  ”bara”Ölvestad som drabbats i DIF.

…Fina brytningar uppmärksammas för sällan så här kommer lite cred till Pontus Åberg för fin brytning, med klubban, när Leksand kom i ett farligt uppspel.

…Litet iinterngruff mellan Jens Bergenström (tror jag det var) och Michael Holmqvist där Bergenström hann dra en smäll i skallen på en liggande Holmqvist utan åtgärd av domarna blev upptakten till lite fler tjuvsmällar från båda håll. Är det så kallad höjd nivå inför kvalserien?

…1-1 (6.34) Mark Hurtubise (Johan Ryno) Leksand pressade på  och DIF hade svårt att få bort pucken och till slut ligger pucken där bakom Pickard.

…stolpskott av Leksand, sedan i andra vågen - mål och Leksand hade vänt.

…1-2 (7.39) Jacob Blomqvist (Pär Edblom, Patrik Hersley,) Stolpskott som sagt och retur som Blomqvist plockar upp och lägger in.

…Timeout av Djurgården efter det målet.

(Hersley vs Ölvestad.FOTO DANIEL PETTERSSON)


…Man kan köra ändå in i kaklet. Eller så gör man som Mattias Guter och dribblar ändå in i stolpen, kändes som han blev omkulldragen där men. Ja. Bra försök av Djurgårdsforwarden ändå.

…Ruggigt nära självmål av David Lidström halvvägs in i tredje. Utan motståndare närvarande. Antar att han drog en lättnadens suck över att pucken höll sig på rätt sida och att Pickard hann reagera.

…Djurgården plockade Chet Pickard efter 18.27 avtredje. Då kom 3-1 för Leksand i tom kasse.

... 1-3 (19.28) Kevin Kapstad (utan assist, i tom kasse). DIF jagar reducering, pressar på med sex man i Leksands zon men Erik Gustafsson tappar kontrollen över pucken. Kapstad tar den och skickar den lååååångsamt mot tom kasse. Kan bli målskillnadsaffär mellan DIF och VIK så den borde han ha försökt jaga i fatt tycker jag.Kunde Deilert mot SSK så borde det ha gått att åtminstone försöka nu tycker jag.

SKOTTEN I MATCHEN: 32 -25 (6-12, 17-6, 9-7)


Inga kommentarer: