onsdag 27 februari 2013

Strömwall: "Det var ett genialt drag"


(Strömwall sover gott efter klarad kvalserieplats. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

SSK behövde en poäng för att bli klara för kvalseriespel. Det blev två mot Malmö borrta efter att Ziga Jeglic gjort 1-1 i början av andra och William Nylander Altelius skjutit hem bonuspoängen (2-1) efter tio sekunder av förlängningen.

Så vi säger väl grattis till SSK och tränaren Johan Strömwall.
– Tack så mycket! Det känns riktigt skönt. Det smög sig ju naturligtvis in en olustig känsla när man inte visste att det är klart men nu är det klart!


Ni behövde en pinne, hur gick snacket i laget inför matchen?
– Vi sa att vi skulle göra en bra prestation och göra det enkelt, vi skulle göra en bra bortamatch och jag tycker att Malmö var riktigt bra. Vi fick strida för att ta de här två poängen. Men alla vara laddade för att få det klart nu.

Spelade ni som ni hade sagt då?
– Absolut. Vi spelade mycket bättre än vi har gjort i de två senaste matcherna även om vi fortfarande har lite kvar tills vi spelar som vi vill i pp. Vi spelar till exempel den avgörande passningen för snabbt men vi har bra försvarsspel, ett jättebra boxplay, bra målvakter så vi är bra i de bitar som är viktiga för att ta poäng på bortaplan.

Berätta om målen Johan! Stämmer det att Emil Lundberg bara spelade ett byte, i tio sekunder, men under den tiden hann spela fram till bonuspoängen?
– Det stämmer! Alla de som hade spelat redan var så glada och upprymda efter tredje över att vi hade klarat av det här så när slutsignalen för tredje gick ville vi ta in en som var jättesugen och ville spela. Det var ett genialt drag, så här med facit i hand, ha, ha. Nä men det var oerhört kul att se.

Berätta om målen? Först 1-0 efter 1.50 av andra, ett mål som är det 10 000:e målet i SSK:s historia?!
– Vi kommer tre mot två, (Damien) Fleury passar till Nyllet (Michael Nylander) som spelar till Ziga (Jeglic) som kommer centralt i banan och skjuter ett handledsskott in i slottet. Det var för övrigt en mycket fin pass av Nyllet.  

Och segermålet tio sekunder in i sudden?
– Malmö vinner pucken vid blå. Det blir en två mot etta, William passar till Lundberg som väntar och håller i pucken tills att backen har lagt sig, sedan passar han tillbaka till William som får skjuta in pucken i en i princip öppen kasse.

Hur kommer ni spendera tiden fram till kvalserien?
– Vi vill till att börja med göra två bra matcher på torsdag och lördag naturligtvis. Sedan har vi två dagar ledigt, tränar några dagar, har ett par dagar ledigt över helgen, kör igång sedan. Ungefär så, vi har inte spikat schemat i detalj än. Men vi kommer att träna med hög fart och hög kvalitet.

När jag pratade med Leksand (för Viasats räkning) nu i veckan sa dem att de INTE ska ändra på något. Man ska inte göra som tidigare och leta formtoppar utan kör på som man har gjort hela säsongen och tränar på som om uppehållet vore ett av landslagsfönstren. Hur gör ni?
– Vi ska inte ändra på något men nu kommer vi ha alla friska, kan ha fullt lag och ha bättre träningar, så det blir en liten ändring. Under de andra uppehållen har det ju varit många på landslagsuppdrag och många som varit skadade. Då har vi mest fått ha korta träningar på grund av alla slitna spelare som har behövt slicka sina sår. Nu är alla med för första gången den här säsongen om vi inte får skador fram till dess då och med många på träning så blir det mycket bättre.

Hur sammanfattar du den resa i serien som ni gjorde, där ni började i botten och slutar på topp tre?
– Jag tror det beror på att vi har fått jobba i lugn och ro och hade naturligtvis hjälp av NHL-killarna som kom in med positiv energi och hjälpte oss. Sedan kom det en energi av att vi började vinna matcher. När man har varit i botten som vi hade varit då uppskattar man så otroligt mycket när det går bra igen. Då mådde laget bra, våra målvakter har varit bra. Det är många detaljer som ligger bakom det här.

Är det något i spelet som ligger bakom topp treplatsen?
– Nja, jag tycker att när man pratar om vårat spel så är det väl själva utveckling som vi har haft i spelet som har varit bra. Vi har fortsatt jobba, har utvecklat detaljer som backarnas parspel med pucken, vårat boxplay har vi förbättrat kontinuerligt, vi gör det vi gör bättre hela tiden. Sedan har vi försökt utvärdera och gör allt bättre allteftersom plus att vi har hållit i gång styrketräningen bra hela vintern.

Vad är dina tankar om era chanser i den kommande kvalserien? Jag utgår från att målet är avancemang till elitserien?
– Men vi har två matcher kvar i grundserien. Jag vill vänta med att prata om kvalserien tills grundserien är över. Vi har en andraplats att försvara och har ett jobb att göra mot Almtuna (hemma på torsdag) och Troja Ljungby (borta på lördag). Då får man inte börja spekulera, utan det tar vi efter lördagsmatchen! Men jag kommer sova gott i natt. Det kan jag säga!

Inga kommentarer: