söndag 24 februari 2013

Blomdahl: " Vi har inte gett upp någonting"


(Blomdahl vill se mer fart på tisdag. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE) 

Jag pratade lite med Patric Blomdahl också, han sa så här på väg hem i spelarbussen, om…

… matchen:
– Den var sådär. Det kändes som om de fick göra väldig lätta mål. Vi var inte riktigt på hugget och det är klart att det är för dåligt, vi ska vara på huggen men de (Frölunda) var överallt och ingenstans. De fick många spelvändningar, spelet var hafsigt och slafsigt. Det var som att det bara rasade in mål där ett tag.


… det dåliga defensiva spelet:
– Ibland känner man att målen går in för lätt och ibland har man en sån dag när det bara ramlar in. Som i dag men vi kommer ju tillbaka i andra och går upp till 5-3, Jensen gör målet där 19.50 Men sedan i tredje så har vi inte riktigt trycket. Vi kan inte vända matchen, får inte upp det riktiga trycket för att klara det.


… fempoängsluckan upp till Brynäs med fyra matcher kvar att spela:
– Vi har inte gett upp någonting utan det är bara att jaga på. Vi har nästa match – Växjö- hemma, och har Brynäs hemma på lördag. Det är många roliga matcher kvar att spela. Det är bara att fokusera på nästa match. Vi tycker det är jäkligt kul att spela, har bra form med men idag var det ingen bra dag på jobbet.

… vad som talar för att AIK ska lyckas gå om Brynäs?
– Det är som Danne säger. Det handlar om att vi krigar, vi känner att vi har hugg och det känns som att alla är villiga att kämpa för det. Jag tycker ändå att vi vågar och att vi spelar bra hockey även om vi inte spelar lika bra idag som vi har gjort på sistone. Eller vi spelar bra men vi släpper in lite för mycket men gör ändå mål framåt och försöker. Jag håller med Danne i det här att vi krigar och kämpar. Alla i laget vet att vi har en bra chans och jag tror alla kommer göra allt de kan för att vinna.

… sin första tid som lagkapten sedan Dick Tärnström lämnade över C:et:
– Det har varit jättekul men jag har mest fortsatt att spela hockey. Sedan får man väl kanske bara vara sig själv och köra på. Det är inte så stor skillnad mot innan utan jag försöker bara att inte vara någon annan utan ger allt varje dag.

… att han som förr kunde vara lite försiktig i media har klivit fram med lite mer pondus nu:
– Jasså, he, he. Det är nog åldern som talar, ha, ha. Nä men det kan nog stämma men det är ju bara bra om det känns så. Men det handlar väl om att ta för sig och våga säga till om något är fel men annars är det bara at kriga på som vanligt för laget och fortsätta jobba hårt.

… hemmamatchen mot Växjö på tisdag:
– Jag kan lova att vi kommer komma ut som ett nytt lag (jämfört med Frölundamatchen). Vi ska gå ut med den fart som vi vill spela med, det blir riktigt kul att spela hemma igen. 

Inga kommentarer: