söndag 24 februari 2013

Larsson: "Vår vilja kommer göra att vi vinner över och går förbi "


(Danne Larsson . FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Förlust 3-5 mot Frölunda. Det var inte vad AIK behövde för att täppa till fempoängsluckan och gå i fatt Brynäs. Men än finns chansen med fyra matcher kvar och tolv poäng att spela om:

– Ja chansen finns ju men vi måste spela bättre än idag och vi målisar måste stoppa puckarna nu. Vi måste höja oss allihop, konstaterar Daniel Larsson.


AIK:s försvarsspel var inte alls så bra mot Frölunda som det varit på senare tid men även Larsson kunde tagit ett par puckar som nu gick in lite lätt:

– Puckinnehavet var ganska jämnt i första men i andra så gör de mål på de chanser de får. Jag har väl ett mål som jag garanterat ska ta och någon konstig studs på ett av målen som jag väl också ska ta, säger Larsson

Det mål han borde ha tagit var framför allt Frölundas 3-0 mål i slutet av första:
– Han kliver förbi backen, drar pucken åt sidan och skjuter ett snabbt skott Det ser ut som att han får en felträff men pucken går mellan benen och den ska jag ta.

Varför?
– För att när en spelare kommer en mot noll ska de inte kunna göra ett sånt mål, då ska det vara ett bra skott för att vara okej och det var inget bra skott. Så den ska jag ha.

Sedan var det en konstig studs på Frölundas fjärde mål?
– Ja, pucken studsar och rullar efter benet men den ska jag också ha för det är ett mål som kommer efter en inbrytning. Den får inte gå in den heller, pucken går igenom armen och kroppen och där ska det vara stängt. Det ska inte kunna gå in någon puck där, säger Larsson.

Men nu var det inte bara Larssons fel att målen trillade in. AIKs försvarsspel var inte i närheten av det bra spel man visat upp senaste matcherna utan det var ofta fri gata in och förvirring när Frölundaspelarna väl tagit sig igenom.

– Jo det var väl ingen disciplinerad match på så sätt. Men jag vet inte varför det blir så, vi följer inte vår gameplan, försökte bara vinna och göra mål och ta poäng och då blir det sådär ibland.
Alla måste vara med och dra åt samma håll som vi har gjort när vi har spelat bra, alla måste vara med när pucken släpps.

Oscar Steen sa detsamma i första pausintervju, att ni inte var med från början. Hur är det möjligt i en sån här viktig match?
– Jag vet inte. Det händer då och då men man kommer aldrig fram till hur man ska förklara det, ibland är vi bara inte med där.

Eldebrink valde att byta målvakt efter att Frölundas Pebben Axelsson bombat in ett stenhårt slagskott till 5-2 i andra perioden där det var Hawaiispel så stod härliga till. Det är tredje matchen i rad som AIK-tränaren byter målvakt. Den här gången till Alexander Hamberg eftersom Niklas Lundström spelade match med J20, för att få lite matcher i benen. Och Larsson har full förståelse för Eldebrinks målvaktsbyten:

 – Jomen vi försöker ta poäng varje match, vi försöker vinna och när det inte går som det ska när det har gått fel då kan han bara byta målvakt för att förändra något. Och det ska han göra vi måste ju ta poäng, vi måste göra allt för att vinna och då får man byta. Det är bara att göra så, säger Larsson och fortsätter:

– Ibland blir det bara så där, man har inte det där stämmet som målvakt och då studsar det fel. Det är inte mycket man kan göra då än att bara kriga på. Det kommer ju fler matcher.

AIK-målvakten fick en puck på handen på värmningen innan matchen, såg ut att ha ont då och det hade han men det var inget som påverkade spelet i själva matchen, säger han:

– Nej, pucken slog igenom handskarna. Det är sånt som händer ibland. Det händer oftare när handskarna börjar bli gamla, men det är inget konstigt så det var ingen fara på så sätt.

Det är ju lite extra press på er målvakter nu i de här matcherna som är kvar, hur hanterar du det?
– Jag tycker att det är roligt. Det är kul att ha det ansvaret och man får ta det för vad det är. Vi kommer inte att kunna avgöra i förstaperioderna i matcherna utan får kanske nöja oss med att gneta in en 1-0 seger eller vad som helst. Det spelar ingen roll hur vi vinner nu, bara vi tar poäng. Sedan vet jag inte om det är så stor skillnad för oss målvakter, jag kan bara gå i och försöka vinna. Det är det jag gör i alla fall.

 Vad talar för att ni klarar det då, tror du?
– Att vi har kriga länge för det här nu. Och vi har krigat under så lång tid för att ta oss till slutspel. Det är jäkligt många som vill så jäkla mycket så jag tror att vår vilja kommer göra att vi vinner över och går förbi Brynäs.

Ni har ju en match mot dem kvar också, men det är ju lätt att man lutar sig lite väl mycket mot det? Det räcker ju inte?
– Nä, vi måste vinna alla våra matcher. Sedan är det ändå en fördel att vi får möta dem, det kan avgöra jäkligt mycket hur det går. Men vi måste framför allt ta poäng i de andra matcherna så att vi har en chans att spela om det.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Bra Marie mycket bra interjuv !

Marie Hallman sa...

Anonym: Tack du :D

Anonym sa...

This free search engine searches the free full-text of over 400 online law reviews and law journals, as well as paper repositories hosting speculative papers and correlated publications such as Congressional Scrutinization Aid reports. Not too of the law reviews and legit journals (such as the Stanford Technology Law Re-examine), working papers, and reports are available online only.

http://awton.konskowola.pl/?p=4241
http://instalacje-elektryczne-wojtex.pl/tag/lecznica-weterynaryjna-gorzow/
http://www.malopolskie-firmy.pl/tag/Kance
http://www.slask24.com.pl/tag,doradztwo/strona,2/
http://ghatur.szczecin.pl/interesy/4322/

Anonym sa...

Tyya's dad won't overload anything middling at the cumulate - no ice cream, no bon-bons, no cookies. But when the saleslady puts a premium sticker on Tyya's nose, Daddy is finally overwhelming to subvert something allowable

http://www.webhunter.pl/?p=1


http://salatki24.eu/index.php?id=36
http://jakrobicbiznes.info.pl/zarabianie-na-biznesie-w-internecie
http://akcesoria-komputerowe.net.pl/tag/joystick
http://gobike.pl/tag/pobyt
http://falcon-band.pl/tag/przypadek