fredag 22 februari 2013

Silly season AIK: Eldebrink om kontraktsläget


(Eldebrink vill fokusera på slutspelsjakten. FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Det fanns uppgifter om att fredag 22 februari, d.v.s. i dag skulle vara någon deadline för Anders Eldebrink att bestämma sig om framtiden i AIK.

Det dementerar både AIKs sportchef Anders Gozzi och Anders Eldebrink själv. Båda menar att man snackat löst om att bestämma något nu men att det får ta den tid det tar.


Jag har pratat med båda två om det här och här har ni snacket med Anders (gjort på torsdagskvällen efter matchen mot Färjestad):

Anders, var står du när det gäller fortsatt kontrakt och så vidare?
– Nämen Anders och jag, vi tar det först med varandra innan vi lämnar något besked.

Jomen jag tänkte det har sagts att det skulle lämnas besked i morgon (läs fredag 22 februari)?
– Nämen jag är positiv till att stanna. Vi ska prata lite bara så får vi se.

Vad är det som saknas då?
– Nämen vi sa bara att jag vill fokusera på matcherna nu. Man har så mycket annat i huvudet så det… man vill känna hur det känns. Vi lämnar besked sedan när vi vet mer.

Det har stått i någon av kvällstidningarna att du har ställt krav för att stanna?
– Jamen kvällstidningarna skriver många konstiga grejer måste jag säga. De har skrivit saker som jag inte tycker att jag har påstått heller utan när Anders och jag har kommit överens om något, då säger vi det då.

Men det här att du skulle ha ställt krav på att vissa spelare ska stanna för att du ska göra det, är det sant eller inte?
– Nej, nej. Jag hoppas så klart att de spelarna som vi vill ha kvar stannar men jag har inte ställt några såna krav.

Det är inte så att din framtid i AIK hänger på att ett visst antal spelare skriver på?
– Nej, nej, nej. Det gör det inte.

Är det så att du har en massa andra anbud som du funderar på också?
– Nej så är det inte. Jag vill inte ha några anbud just nu. Utan jag vill fokusera på matcherna och inte hålla på och fundera på nästa år och anbud hit och dit. Det blir för mycket i huvudet tycker jag. Det räcker med att fundera på det här (slutspeljakten). Vi har hårt jobb kvar för att ta oss till slutspel och det är det som gäller för mig.

Om ni tar er till slutspel kan du tänka dig att ta ett beslut då eller vill du vänta tills det är färdigspelat också då?
– Vi får se! Det är så ibland man måste fundera man kan inte bara säga ja eller nej. Så vi får se.

8 kommentarer:

Palle sa...

Så han svarar: "Jamen" och "Nämen" på dom fyra inledande svaren??? Känns skumt. Han har aldrig hört Eldebrink använda den vokabulären i tv-intervjuer och sånt. Konstigt att han bara säger det i intervjuer med dig i så fall.

Johan P sa...

Vad vill du ha sagt Palle ? Klart det skiljer på tal och skriftspråk, och han har faktiskt använt dessa ord i intervjuer. Men det är en väldigt icke fråga. Hoppas han stannar!

Marie Hallman sa...

Palle o Johan P: Jag har bandat intervjun, kom förbi pressläktaren nästa gång får du höra den i sin helhet. FInns liksom ingen anledning att sitta och lägga till såna ord så kom förbi och lyssna om du inte tror det stämmer.

Anonym sa...

Nämen/Jamen-Gate, MarieH fifflar med hur tränare inleder intervjuer... eller så är det bara som så att de som jobbar med hockey inte är några större retoriker?

Marie Hallman sa...

anonym: fifflar gör jag inte hur som helst. Allt finns bandat och sparat.

Marie Hallman sa...

Och allvarligt talat, vem bryr sig om exakt hur han inleder meningarna? Det viktiga är väl det han säger när man läst hela meningen? Det tycker jag i alla fall.

Danne sa...

Helt rätt Marie. Inget annat än sandlådenivå på en del kommentarer.

Danne sa...

Helt rätt Marie. Inget annat än sandlådenivå på en del kommentarer.