fredag 22 februari 2013

Sandberg " Det kommer att bli ett krig"


(Christian Sandberg både kvitterade och avgjorde. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE) 

Säsongen har mest varit en enda lång rehab men nu är Christian Sandberg tillbaka på allvar och i en form som bara stiger och stiger.

Mot Färjestad räddade han först en poäng genom att kvittera till 2-2 och när allt sedan avgjordes på straffar var det Sandberg som iskallt sköt hem bonuspoängen:


– Det var inte så mycket att tänka på. Jag brukar faktiskt göra den där på träning sedan gjorde jag den i förra straffläggningen – mot Linköping senast. Jag såg en liten lucka där, det var bara att smälla dit den, säger Sandberg och skiner som en sol.

(Kvitterat. FOTO WWW.JESPERZERMAN.SE)

Att AIK fick en hjälpande hand av Skellefteå som körde över tabellåttan Brynäs (9-1) och därmed hjälpte Gnaget i jakten på att gå i fatt och om Gävlelaget var bara en bonus:

– Där ser man, jag hade hellre varit klar för slutspel nu men vi är vana vid det här, vi är vana vid streckstrider. Vi har spelat väldigt många tuffa matcher och varje match är slutspelsmatch för oss framöver och har varit det i de sju, åtta, senaste omgångarna, säger Sandberg och fortsätter:

– Jag tycker inte att vi gör vår bästa match nu (mot Färjestad) kanske men på något sätt är det ändå en trygghet i laget att när det är jämna matcher så hetsar vi inte upp oss och vi spelar relativt smart även om vi släpper till några farliga chanser i dag men Daniel kommer in och spelar fantastiskt i målet också. Det känns bra och det kommer att bli tufft. Men jag ser mest fram emot det, det kommer bli ett krig och jag tror alla i laget ser fram emot det.

(Liten måldans. FOTO WWW.JESPERZERMAN.SE)

Den egna insatsen betygsätter han så här:
– Jag tycker att det känns bra. Jag och brorsorna har spelat bra senaste matcherna. Men det är hårt jobb som gäller och jag tycker att vi gör det helt okej i dag hela laget. Det är bara att jobba vidare.

Kan ni gå ifatt Brynäs nu?
– Det tror jag nog absolut. Det är tuffa uppgifter, tuffa matcher och vi har haft några riktiga måste matcher senaste åren och de tar man med sig i bagaget och det är nyttigt men samtidigt så är det en ny strid varje gång. Det är några poäng vi måste ta igen nu men det ska bli väldigt kul framför allt att försöka göra det.

( FOTO WWW.JESPERZERMAN.SE)

Vad säger du om ditt 2-2 mål i andra? När du blev intervjuad i periodpausen lät det som att ”ja, nä det var enkelt typ”?
– Ja, nä, he, he. Jag blev mest förvånad över att jag var så pass fri som jag var. Jag fick ju nästan gata in där och pucken studsar in under armen där vilket var skönt men det var viktigt mål.

Vad tänkte du innan straffen (omgång två i straffläggningen)?
– Nja, inte så mycket. Jag har väl några varianter som jag brukar köra och den där brukar funka ganska ofta och inte för att det är en variant – men det är ett bra skott och man skjuter lite när målvakten inte är med och jag såg att det var lite öppet så jag chansade.

Du höll i lite såg jag, är det lite chicken race med målvakten där?
– Nej men jag hade en liknande i Linköping som gick hem. Sedan är det bara blunda och skjuta.

Hur många varianter har du då?
– Ett par stycken…

Hur stor favorit är det här?
– Den ligger väl ganska högt på listan he, he. Jag brukar vara hyfsat lyckosam på strafftävlingarna sedan får man försöka ta med sig det ut på isen när det är match också.

Hur mycket snackade ni innan matchen om det här med att ta in (det som då var) sexpoängsluckan på Brynäs (som nu är nere på fyra pinnar)?
– Nä inte så särskilt mycket. Jag menar… alla vet ju om läget. Det har ju varit slutspelsmatcher för oss senaste sju, åtta matcherna och det har gått bra men det är fyra poäng upp nu och det gäller att vara ödmjuk för det kan vända jävligt snabbt också men jag tycker att vi… på något sätt känns det tryggt. Det känns bra!

Skellefteå rullade ju på till 9-1 där uppe. Var ni informerade om det så att ni visste att nu har vi verkligen chansen?
– Ja jag fick ju veta det vid intervju efter andra perioden…

Men det var inget som lagledningen informerade hela laget om?
– Nej, det lade vi inte fokus på heller. Vi måste ju ändå vinna matchen. Och nu vart det inte tre utan två, så vi får vara glada för det.

Vad är det som gör att ni lyckas ta den där slutspelsplatsen till slut – tror du?
– Att vi har spelat bra på sistone. Vi har jäkligt bra karaktärer i laget som jobbar hårt och det känns bra. Jag vet inte mer vad jag ska säga… jag menar det är slutspel, det är viktigt sedan om fem omgångar får vi se var vi står. Jag hoppas ju att vi är i slutspel men det är en bit att vandra också men det känns som vi har ett bra läge att klara av det.

Inga kommentarer: