torsdag 28 februari 2013

Gameday! DIF-KHK, SSK-Almtuna, Luleå-AIK

Späckad avslutning nu på den här veckan och jag kan bara inte begripa hur man kan lägga avslutningen av både HockeyAllsvenskan och Elitserien på samma speldagar. Men så är det, bara gilla läget.

SSK är redan klara för Kvalserien och har inte mer än formen och goda vanor att spela för när man tar emot Almtuna i kväll. För AIK och DIF står desto mer på spel.


AIK jagar slutspel uppe i Luleå och mötet Luleå. Ett lag man nästan alltid har det svårt emot. (kvartsfinalen förra året är väl enda undantaget). Jag håller ett öga på datorn där så får vi se hur det går.

DIF tar emot Karlskrona som trots sin jumboplacering varit ett riktigt boogeyteam för Djurgården den här säsongen.

En vinst och två förluster har det blivit i de tre första mötena. Djurgården vann det första, hemma med 4-1 den 18 oktober men förlorade sedan med 2-5 borta den 29 november och med 1-4 borta den 16 januari.

Med tanke på att enda vinsten kommit hemma får väl DIF hoppas på repris där...

Det är extremt glest på pressläktaren här på Hovet men Djurgården har ju till att börja med fjärdeplatsen i serien att spela om, då den ger fyra poäng att ta med sig in i playoffserien.

DIF hoppas väl sedan också på att VIK ska vika ner sig sista två matcherna, samtidigt som DIF vinner sina, då skulle man hamna på lika antal poäng. Men Djurgården måste ta in - som det ser ut införö matchen - nio mål också och det kan gå men ja ni vet ju själva att det är ett halmstrå.

Vi får se om DIF griper det. Jag är hur som helst på plats på Hovet, kommer lite DIF grejer senare. Ska även försöka ringa någon i AIK,, får se hur det går. Sedan får vi se om jag gör SSK idag eller i morgon fredag.

Inga kommentarer: