onsdag 29 september 2010

Djurgården om Marcus Nilson, Staffan Kronwall och Stefan Lassen


 
(Marcus i våras. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


Det blev inget kontrakt med Devils för Marcus Nilson.
I dag, onsdag, skriver klubben på sin hemsida att ” right wing Marcus Nilson has returned to Sweden”, det vill säga att Nilson har åkt hem till Sverige.

Djurgården är så klart intresserade. Jag har pratat med spelare i dag som nyfiket undrade om jag visste något, om Nilson var på väg in eller inte.

Exakt vad Marcus vill själv återstår att se men så här säger Djurgårdens klubbdirektör Tommy
Engström:

– I somras erbjöd vi Marcus ett fyraårskontrakt som han tackade nej till då han ville testa om det gick att ta en plats i NHL. Redan då sa Marcus att funkar de inte så vill han komma tillbaka. Vi sa att han är välkommen men sa också att ”det kommer inte att finnas samma ekonomi då, bara så du vet.” Så det vet han om, säger Engström till bloggen och fortsätter:

– Sedan exakt var vi står nu, det vet jag inte. Han vill nog spela i Djurgården tror vi och vi vill gärna ha honom men vi har inte inlett några konkreta förhandlingar än. Och när jag pratade med agenten (Claes Elefalk) så hade Mackan fortfarande inte pratat med honom.

Så du vet inte om han är hemma än?
– nej, men jag vet att han är på väg hem och det är det viktigaste. Sedan sätter ekonomin ramarna för hur det blir. Jag kan inte säga att vi till alla priser i världen kommer ta tillbaka Marcus utan det blir på de ekonomiska villkor som gäller nu och som vi kan acceptera. Och det vet Marcus om.

 Vad händer rent praktiskt nu, kommer ni ringa och sträcka ut en hand?
 – Alltså vi har har haft en dialog med Claes (Elefalk, agenten) hela tiden, jag känner honom väl sedan lång tid tillbaka och vi har haft en dialog om Marcus men vi har inte haft några konkreta diskussioner än, det får vi inleda i så fall. Men vi är intresserade och det vet Marcus. Sedan är det en sak att vara intresserad och en annan om det han vill ha faller inom ramen för vilken ekonomi som vi kan acceptera.

Är det fortfarande fyraårskontrakt som ni vill diskutera eller är det annan tidsram som gäller nu?
– Egentligen så är vi tillbaka på ruta ett. Vi får se vad som händer, säger Engström.

En annan fråga som är aktuell är ju att hitta en till back.
Staffan Kronwall går bra på campen i Calgary men där kan det hända något när som helst nu då det är nu som NHL-lagen dagligen trimmar sina trupper.
Om det ska bli till exempel en utlåning så måste Kronwall passera waivers men det kan i så fall hända lite när som helst den närmsta veckan.

– Vi har inte blivit kontaktade och har inte pratat någonting med Calgary. Det har vi inte.  Men Johan Garpenlöv håller kontakten där med Staffan så att vi (Djurgården) håller oss uppdaterade och vet vad som händer om det händer något, säger Engström.

Finns det pengar till både Nilson och en ny back?
– Det vill jag inte kommentera. Vi får värdera var sak för sig själv egentligen, säger Engström.

När det gäller backar så har nyförvärvet Stefan Lassen ju inte gjort en endaste sekund på isen än men där är läget följande enligt Djurgårdens sportchef Janne Järlefelt.

– Lassen kör för fullt på träning. Vi tror att han kommer spela nästa vecka.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Bra Marie! Låter ju onekligen intressant..

Jimmie sa...

Riktigt intresant läsning! Tack Marie!

Anonym sa...

Keep ut the good work, Marie.

Pelle sa...

Ja intressant. Och efter ha suttit med tårarna på kinden efter gårdagen match så känns det ju som både Mackan och kronwall är varmt välkommen.

Anonym sa...

MARIE DU ÄR BÄST!

Hoppas nu att Mackan kan gå ner i lön(förmodligen rejält) och att Staffan Kronwall kommer hem.

DÅ BLIR DET SM GULD!

lan-kan sa...

Gråter glädjetårar

Anonym sa...

Härliga Marie. Törs fortfarande inte blåsa i trumpeten av glädje. Återstår ff mycket arbete att få Mackans namn på ett nytt kontrakt. Men en liten svag låga av hopp har tänts // Doyle

Anonym sa...

Köp nytt! Det är svaret på allt efter att lyxskeppet blivit torpederat av fattigbåten i Globen häromdagen. Köp nytt!

Marie Hallman sa...

Anonym 1 o 2, Jimmy, anonym 3 och Doyle: NI är härliga ni med. Tack själva :)

Pelle och lan-kan: Förstår det. Det här borde gå att lösa.

Anonym 4: nja "köpa nytt" är det väl inte. Mackan var ju från början med i DIFs planer, nu blev det en lite krokig omväg så köpa nytt är det inte tal om, snarare att ta hem det som var tänkt från början.