tisdag 21 september 2010

Marie möter Andreas Engqvist del ett


(Andreas Engqvist, augusti 2010. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Camperna är i gång på andra sidan pölen och för Andreas Engqvist har det än så länge gått riktigt bra.

Kollar man in Montreals hemsida så ser man att konkurrensen är mördande. Dag fyra på campen har passerat, flera spelare har redan fått lämna och ändå är det 30 (!) forwards kvar som slåss om platserna i NHL-laget.

Engqvist avgjorde en internmatch häromdagen, genom att lägga den avgörande straffen. En assist blev det också i samma match. Då skrev hemsidan att “Andreas Engqvist” thrilled the crowd by notching the shootout clincher, but the big Swede has bigger plans.”

Jag tog ett snack med Andreas Engqvist innan han åkte över och då kändes det kommande äventyret:

– Spännande. Det ska bli väldigt kul, jag har laddat hela sommaren!

Du har vetat om i över ett år att du ska till Montreal i höst, har det varit bättre att veta om det långt i förväg än att inte göra det?

– Jag vet inte och under förra säsongen så tänkte jag inte på det så mycket. Det var mer efter säsongen, i våras. Så det blir på något sätt samma sak som om jag hade fått veta det närmare inpå.

Hur mycket kontakt har du haft med Montreal under det år som har gått?

– Inte så mycket, de var och hälsade på två gånger men de ville inte lägga sig i så mycket så länge som jag var kvar i Djurgården. De ville inte försöka ändra det spela som jag har haft där, utan det har blivit mer kontakt under sommaren i stället. Som nu i somras så var jag över på ett läger i början på juli.

Har de sagt att du ska ändra på något?

– Nej, de har väl inte sagt något speciellt utan jag tror mer att man ska försöka fortsätta med det man har gjort sedan tidigare. Sedan kan man alltid jobba hårdare på allting och så blir det väl mer roller och så nu i NHL men det har vi inte riktigt pratat om än (sa Andreas innan han åkte).


( I tekningstagen. Foto Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)

Vad skulle du vilja ha för roll i laget om du fick välja helt själv?

– Aaaaaah jag vet inte. Det är svårt att säga nu när man åker över för första gången. Så den roll som tränaren vill att man ska ha, den kör man fullt ut på, sedan spelar det ingen roll vilken roll det blir, säger Engqvist.

Laget har han så klart kollat in lite grann.

– De hade bra lag i både AHL och NHL redan förra året, båda lagen gick bra, så det blir bra konkurrens. Det är bara att ta i för fullt direkt,

Det verkar vara lite olika approach hos olika spelare, en del är nästan besatta av att kolla in och jämföra sig med motståndet. Andra köra bara på och har kul. Vilken sort är du?

– Det blir nog mer köra på och ha kul, men kan ju bara rå för det man gör själv. Det är klart att jag kollade in hur det gick för laget i vintra, jag vet vilka spelare de har och har lite koll så men sedan vet man ju ändå inte vad de har tänkt sig förrän man kommer dit och ser vilka som de vill ska spela var och så, säger Engqvist.

Lägret i somras bjöd inte på några slagsmål med 105kilos snubbar utan det var istället mycket teknik som alla hoppfulla prospects skulle nöta in.


(Foto Hamid Shokatyan/jarnkaminerna.se)

Och det Engqvist ser fram emot mest?

– Äh, det är nog själva grejen. Att man får åka över och testa något som alla hockeyspelare drömmer om, just själva starten på allt, att man får åka iväg, hela grejen.

Vad har du för förhoppningar?

– Jag är väl ganska inställd på att det kan bli spel i båda ligorna, det är ju inte så många som går direkt till NHL men jag hoppas ju att man får en chans så klart att visa att jag platsar där (i NHL) men jag är inställd på vad som helst…

Vad tror du blir svårast?

– Jag vet inte men det är väl lite annorlunda spel, med mindre rinkar och så och att det är fler matcher, fler resor men man kommer in i det med till slut även om det kan vara en liten chock i början, säger Andreas Engqvist.

3 kommentarer:

Robban sa...

1,5 öre.
Varsågod! ;)
Se nu till att det blir 3 öre nästa gång!!

Erixon sa...

"Laget har han så klart kollat inte lite grann."
Liten miss på rubriken där!
(i all välmening såklart)

Marie Hallman sa...

Robban Tack :)

Erixon oops. Var kom te ifrån? Hm, ska ändra, tack :D