torsdag 23 september 2010

Hockeytorsdag!

Dags för säsongens första hockeytorsdag!

Det blev två riktigt häftiga premiäromgångar med känslor, tempo och en och annan skräll. Omgång tre spelas i kväll och på 08-fronten innebär det att AIK tar emot SSK medan Djurgården åker till Gävle och möter Brynäs borta.

Men till dess… lite från veckan som gick.SOM SAGT VAR….

” Vi är inga gudar och vi måste kriga varje match”

(HV-tränaren Jan Karlsson inför matchen mot Brynäs i lördags.)


”Det ser ut som kattpiss”

(Karlsson igen, men nu efter att det ”bara” blev 5-4 efter förlängning mot just Brynäs)


”Buuuuuuuuuuuuuu.”

(Frölundafansen visade sitt missnöje efter förlusten med 0-1 efter förlängning mot AIK hemma)


”Vi ställer aldrig upp och vickar på rumpan i mittzonen, utan sätter hela tiden hård press på puckföraren i stället”

(Luleås rivige forward Kim Karlsson förklarar spelidén efter premiärsegern mot SSK. Sedan dess har det blivit tre raka segrar och +7 i målskillnad. Det verkar funka)


Doktor DIF:

Patientens tillstånd: Fantastisk premiär följd av en aning baksmälla i Övik.

Doktor DIF ordinerar: Enkla misstag går att fixa till, bara man börjar i tid.


Doktor Kringla

Patientens tillstånd: Två torsk – hemma. Inte vad någon hade väntat sig.

Doktor Kringla ordinerar: Fyra av fem kommande matcherna spelas borta. Kanske kan lätta på trycket och ge vinster som bygger självförtroende?


Doktor Gnagis

Patientens tillstånd: Målsnåååååålt (bara två kassar) och lite väl mycket spel på ena sidan av isen.

Doktor Gnagis ordinerar: Fortsatt gnetande (funkar ju) i kombination med lite, lite mer optimistiskt spel framåt. Åtminstone två mål per match är en bra start.


VECKANS LAG (antal gånger i laget)

Christopher Nihlstorp, mv, Färjestad (1)

Magnus Johansson, b, Linköping (1)

Janne Niinimaa, b, Luleå (1)

Mathias Tjärnqvist, f, Djurgården (1)

Niklas Olausson, c, Luleå (1)

Matt Murley, f, Linköping (1)


VECKANS….

…comeback 1: Fredrik Brembergs och Daniel Larssons comeback på Hovet, i HV71-tröja hade det mesta. Högt tempo, fina mål, heta känslor, matchstraff och synålen fram. En match det pratades om i flera dagar efteråt.

… överallt: Dick Axelsson. Färjestadsforwarden hann med både fint frilägesmål, två stolpskott, ett missat friläge, ett missad chans till samt assist vid segermålet mot SSK. Kan inte bli mer överallt än så.

… tackling: Illka Pikkarainens tackling mot Ville Mäntymaa gav ingen utvisning men väl böter och två matchers avstängning för Timråforwarden. Ful eller inte? Diskussionen pågår än.

…comeback 2. Black is back men luften gick lite ut AIK när Linköpings tryoutspelare Murley fintade in 3-1. Klacken höll dock hög klass matchen igenom och höjde volymen när AIK tappade tempot.

… ost, förlåt näshyvel: Simon Önerud skulle tackla en Brynässpelare men han vek undan och Önerud tacklad in sig själv i plexit i stället – med näsan före. Inte så bra då visiret hyvlade av nästippen på HV-spelaren. Eller som Önerud själv beskriver händelsen för Hockeykanalen: ”Nästippen satt ju kvar på visiret när jag åkte till båset. Det kändes som en storlek på en femtioöring men det var som en ostskiva.”

… viktvarning: Skellefteåtränaren slog till med en komplicerad styrkeövning som slutade med att han fick vikten i skallen, huvudvärk och ett öppet sår som materialförvaltaren Lundström löste genom att ”limma igen huvudet på mig”, enligt Forsberg. Övningen? Ja den beskriver Skellefteåtränaren så här för Norran: ”Jag svingar en vikt och jag svingade in den i smalbenet. Det gjorde duktigt ont och jag drog undan benet, då fortsatte vikten uppåt och träffade mig i huvudet.” Dont try this at home, kids!

… märkligaste: När AIK-fansen försökte köpa biljetter till premiären uppgav Ticnet att det var slutsålt. Men när matchen började var där inte fullsatt. Publiksiffran på 6 823 innebär att 1 271 till hade fått plats. Nu tar bortasektionen en del av de biljetterna – kanske en 4-500 kan förklaras där men resten då? I händerna på besvikna svarta börs hajar eller bortkastade på grund av tekniskt fel hos Ticnet? Bloggen har sökt svar men ingen verkar veta.


BLOGGEN HISSAR OCH DISSAR:

GLÖDHET: AIK:s målvakt Victor Fasth var omutlig i sin elitseriedebut när han höll nollan trots totalt 42 skott! Och därmed tillsammans med uppoffrande spel från lagkamraterna fixade Gnagets två första poäng efter comebacken i högsta serien. Fasth fick en hyfsad start på elitseriekarriären får man väl säga.


ISKALL: Hockeyligans liverapportering var inte helt på tå under de inledande omgångarna. Man har lagt in lite random kommentarer i statistiken men de känns ju … sådär va. Finns andra som gör det bättre, det är ju statistiken man vill åt på ligans rapportering. Att tekniken segade värre än värst gjorde inte saken bättre. Skärpning.


GODBITEN: Viljan som Victor Ahlström och Christian Sandberg visade när man täckte skott mot Frölunda i en vild jakt på Göteborgspoäng. Käka puck, är alltid gott.


WHAT THE F…? Bara 9 198 åskådare i Scandinavium som tar 12 044. Och mestadels tyst som i graven förutom när buropen kom då… vad har hänt med publiken och det goa humöret i Göteborg?

7 kommentarer:

Anonym sa...

"vad har hänt med publiken och det goa humöret i Göteborg?"

Så har det ju alltid varit i Scandinavium ju Marie. Enda gången det blir lite livat är ju när Djurgårdsfamiljen är på besök! ;)

Benny sa...

Enligt sportbladet idag var förklaringen till att det såg ut som det gjorde i Hovet att AIK lagt undan 1200 biljetter som de hade hoppats kunna sälja som säsongskort på plats till olika företag och deras medarbetare men fick tydligen inte ett enda sålt... ibland straffar det sig att vara girig.

Jeppe sa...

Ikväll lär det bli förlust för dif borta mot Brynäs. Jättesållet Markindapark som hade 88 eller något i räddningsprocent förra säsongen vaktar kassen.

Marie Hallman sa...

Anonym: Ha, ha , :) Men visst är det förvånande?? De har ju toppat poängligan i många år, har de lessnat nu? Typ?

Benny: har du någon länk till den artieln? Jag hittar den inte men hur som helst ... när jag ringde ansvariga i klubben i fredags var det ingen som visste va som hänt, men då hade de inte fått avräkningen från Ticnet än. Å andra sidan... så har väl Ticnet inte med det här att göra. Korkat av AIK om det där stämmer. Dels ekonomiskt men också för att de borde ta tillvara på fansens intresse för laget i första hand

Jepe: have some faith for mark... han har varit klart bättre på försäsongen än han ens var i närheten av att vara i Örebro,. Tror det betyder mycket för honom att få ha Mangusson som mvtränare.

Calle sa...

Har AB verkligen skrivit det där om 1200 biljetter? Det stämmer ju inte alls. Varför skulle man öht behöva dessa biljetter för att på plats, på samma match, sälja kort till folk som redan var där, och gällande fr o m NÄSTA match?

Frank sa...

Det stod en kort notis i papperstidningen dagen efter matchen om varför det inte var fullsatt. Någon Peter i huvudstyrelsen hade uttalat sig. Inte samme snubbe som ville att AIK skulle spela i KHL, utan en annan Peter.

Marie Hallman sa...

Calle: Det låter onekligen mycket märkligt.

Frank Det är kanske den nya vdn, Peter Lindner som du har sett uttala sig? Den "gamla" heter Mellqvist och har nu lite andra funktioner i ledningen.