torsdag 23 september 2010

Patric Blomdahl: " Jag är grymt besviken på mig själv"



(Patric Blomdahl var rejält besviken efter att AIK tappat två poäng i slutet av länsderbyt mot SSK. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

AIK ångade på mot första trepoängaren.
Då hände det som inte fick hända:
– Jag får lägga in lite i lagkassan till grabbarna. Och så har jag bett om ursäkt, för jag är grymt besviken på mig själv, säger Patric Blomdahl.

Det var han som åkte ut i två minuter för hög klubba med 1.50 kvar av ordinarie tid. En utvisning som kom samtidigt som SSK plockade sin målvakt och som gjorde att SSK kunde kvittera några sekunder senare.

Det scenariot lär Blomdahl ha på näthinnan i natt. Lite på det.

Dina tankar efter matchen?
– Ja vad tänker man? Att vi förlorar den här matchen lite onödigt, den borde vi ha vunnit. Och så är jag jäkligt besviken på min egen utvisning i slutet där.

Vad är det som händer?
– Jag kommer upp med handen för högt, det blir fel och ja... det är sånt som bara inte får hända i offensiv zon när man har två minuter kvar, och dessutom leder, säger han sammanbitet och fortsätter:

– Men annars så tycker jag att vi spelar stundtals bra, framför allt offensivt men vi spelar också stundtals dåligt defensivt, ibland blir det lite slappt i defensiven.

Hur då menar du?
– Jo men där kan vi vara tätare och rejälare både i mittzon, vid blålinjen och framför eget mål, för stundtals så släpper vi in SSK lite för lätt, vi måste bli mer elitseriemässiga där, säger Patric Blomdahl.

Men det var inte bara AIK som syndade. Det var emellanåt svängdörrar i båda försvaren, i andra avlöste målen varandra:

– Ja det är kul att vi gör mål...

Och de med?
– Ja precis, men det är två jämna lag samtidigt som vi kan vara mer rejäla, det är mest det (som AIK måste ändra på).

SSK körde över AIK under de allra första minuterna men Roger Melin tog en tidig timeout och plötsligt fick AIK ordning på spelet och pressade SSK allt mer.

Vad Roger sa?
– Äh vi sa väl bara att vi får ta det lite lugnt. Det kändes som att vi åkte runt som yra höns där ett tag, vi var rädda för att ta för oss men den där timeouten hjälpte ju. Efter det så vände vi och spelade riktigt, riktigt bra där sista tio i första, säger Blomdahl.

Vad svider mest? Att ni förlorade två poängen eller sättet det hände på?
– Det andra, det svider mest, det är jag mest besviken över.

Vad sa du till killarna då när du bad om ursäkt?
– Att det är för jävligt, att det inte ska få hända.

Dina tankar när du satt där i utvisningsbåset och ser SSK göra mål?
– Man tänker inte så mycket, man blir mest lessen, säger Blomdahl.

Vid ett tillfälle skiner han dock faktiskt upp och det är när jag berättar att AIK nu är i kapp Djurgården poängmässigt. Vid seger hade AIK gått om. Men än är Djurgården före, på bättre målskillnad.

– Jasså, jaha, det kan ju bli en kul extra detalj inför derbyt nästa vecka, säger AIK-forwarden och kostar på sig ett leende.

Det lär ta ett tag innan han somnar i natt men i morgon ska besvikelsen förhoppningsvis ha lagt sig och vara glömd.

Och en sak kan han i alla fall glädja sig åt, förutom den poäng som AIK fick med sig. Gnaget som bara gjort ett mål per match i de första två omgångarna gör ju fyra mål här.

– Ja, det var starkt. Vi tar för oss mer offensivt, täcker pucken bra och driver in hårt på mål och skjuter mer, det ska vi fortsätta med. Och det var viktigt att vi fick några mål så att man får in känslan, så att vi känner och vet att vi kan göra mål här med.

copyright:www.hockeymedmariehallman.se

2 kommentarer:

Hans sa...

Blomdahl hade i alla fall ett gäng riktigt FETA tacklingar den här matchen. Tappade räkningen till slut! :)

Trist med utvisningen på slutet men skit händer. Vi hade tur i Göteborg, och motsvarande otur igår. Det är bara att köra på. Tycker i alla fall att anfallsspelet såg bättre ut igår än tidigare i år och jag känner mig klart optimistisk inför framtiden om utvecklingskurvan fortsätter att stiga på det här sättet.

Marie Hallman sa...

Hans: Ja de ska absolut upp på pluskontot. Han var en av få som tacklade överhuvudtaget. Och sånt där jämnar ut sig men jag förstår att han mår sådär efteråt...