torsdag 9 september 2010

Laatikainen: "Lite stelt i höften men ingen smärta alls"


(Laatikainen joggade ner på Hovet för att mjuka upp höften lite. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Vinst för SSK mot AIK med 3-1.

Men det kanske viktigaste beskedet kom från Arto Laatikainen som gjorde första matchen sedan höftoperationen i våras.

– Jag kände ingen smärta alls! säger SSK-backen till bloggen.

Det är nästan fyra månader sedan Laatikainen opererade en gammal höftskada. Inför matchen mot AIK var planen att köra ungefär hälften så många byten som normalt. Och det räckte mer än väl konstaterade finländaren efter matchen:

– Det var verkligen tufft! Det kändes som jag bara kom upp i 20 procent av min normala kapacitet i skridskoåkningen. Men det viktigaste beskedet var att jag inte hade någon smärta alls. Det var lite stelt i höften men ingen smärta alltså och det var skönt.


Vad är det som gör att det blir stelt?

– Det är väl att jag har tränat väldigt hårt efter operationen och då är det normalt att det blir lite stelt men det kommer att lätta senare. Och den här matchen blev en bra genomkörare. Sedan är första matchen alltid tuff oavsett om man varit skadad eller inte, säger Laatikainen med ett leende.

När tror du att du är tillbaka till hundra procent?

– Åh det är svårt att säga. Men allt funkar som det ska och jag kommer att fortsätta köra en del rehab. Sedan tar jag det lite dag för dag, gör allt jag kan för att jag ska komma tillbaka till full form så fort som möjligt. Men det viktigaste nu är verkligen att jag inte känner smärta och det gjorde jag ju inte så det var bra. Sedan får vi se hur jag mår i morgon.

Som om du hade blivit överkörd av en truck eller?

– Ja ha, ha förmodligen nära på i alla fall, ha, ha. Förutom att matchen var tuff så kom jag från Finland med min familj i morse också. Jag har varit där och hämtat dem och kom hit med båten klockan sex på morgonen och det har inte blivit så där värst mycket sömn nu på ett par dagar. Så i dag blev det en lååååång dag men det var bra att jag fick spela en match i alla fall så jag vet hur höften känns så här långt.

Sportchefen Nygårds trodde du skulle hela matchen på lördag, vad tror du om det?

– Jag vet inte. Nu när man är varm så känner man inte av hur hårt matchen har tagit men i morgon så ser man hur det verkligen tog, hur kroppen verkligen mår . Om jag känner mig okej i morgon då kör jag på lördag men vi får se. Man får lyssna på kroppen. Det kommer nog att ta lite tid att få tillbaka form till hundra procent.

Finns det någon risk att du slår upp den skada som du har opererat?

– Nja, risk finns det ju alltid men den är inte större än om jag inte hade haft en skada från början.

Matchen då, vad säger du om den?

– Den var ”pretty okej”. Vi tappade en hel del puckar vid egen blå, vid något tillfälle drällde vi nere vid deras mål också och då tog de chansen och kontrade. Vi måste spela lite smartare, nu var det lite för långa byten också och lite dåligt passningsspel emellanåt men får vi ordning på det och spelar smartare så blir det bra, avslutar Laatikainen.

copyright: www.hockeymedmariehallman.se

2 kommentarer:

Higginz sa...

Det känns skönt att höra Laatikainens positiva inställning. Hoppas att han kommer in i matchtempo vad det lider. Han kommer att bli ruggigt viktig för SSK. Kul att laget, trots att man inte spelade så väldans bra alltid, vann och tog revansch på Solna.
Tack Marie för intervjun.

Marie Hallman sa...

Higginz: Ja,det kan SSK behöva. Mycket bra. Tack själv för att du läser :)