onsdag 15 september 2010

Elitseriepremiär: AIK-Linköping 1-5 (1-0, 1-1, 0-3 )


(Foto Olsin sportfoto)


Tog lite tid men här har ni noterat från matchen!
Är två AIK-intervjuer på ingång också med Gynge och Stefan Johansson. Samt bilder men de kommer senare i natt. Kom lite annat emellan här men det kommer, till slut. Tack för tålamod.

Elitseriepremiär: AIK-Linköping 1-5 (1-0, 1-1, 0-3 )


Kvällens...


...hyllning: gick till Richard Gynge som fick motta priset som bästa spelare förra säsongen, framröstat av fansen.


...historiska förstafemma: Mikael Österberg-Dick Tärnström, Richard Gynge-Oscar Steen-Daniel Rudslätt


... hål i väggen: eller glapp mellan isen och sargen ska jag väl skriva. Var en glipa vid rinkdörrarna där pucken åkte ut så det blev lite fördröjd matchstart.


... första utvisningen i årets elitserie togs av Daniel Rudslätt för hankning efter drygt 13 minuter. Det boxplayet klarade AIK bra.


... ljudnivå: mestadels hög med rejält daller på trumhinnan.


... pang i sargen: AIK:forwards Richard Gynge, Tobias Ericsson samt backarna Nemeth och Norlander var sugna och proppade på till publikens jubel.


... onödigaste: Puck out av Stefan Johansson 19.30 i första. Och inte blev det bättre av att Linköping gjorde elitseriens första mål för säsongen under den utvisningen.


(Christopher Heino Lindberg. Foto Olsin sportfoto)


... videogranskning: blev det på det målet då det kom precis innan avblåsningen, det vill säga prick 20.00 men mål blev det alltså.


... 0-1 (20.00) Magnus Johansson (Patrick Zakrisson) spel i 5 mot 4.


... AIKs första målskytt i elitserien: Richard Gynge.


... 1-1 (0.44) Richard Gynge (Oscar Steen, Jonas Liwing) Skott av och sedan styrning i mål av Gynge. Och där skulle ni ha hört vrålet! Det vibrerade i väggarna.


... ramsa: ”SM-guld” skanderade AIK-klacken efter 1-1 men det var väl att ta i.


... levande vägplog: Martin Laumann Ylven åkte i andra likt en vägplog rätt in i både Heino och målburen som flög iväg.


... visselkör: fick Martin Laumann Ylven höra för en charging som såg ut som en knätackling på Tobias Ericsson. Blev lite fajt sedan mellan Christian Sandberg och Sebastian Karlsson. LHCspelaren tryckte med kraft upp en handske i fejan på AIKforwarden framför mål, sen small det.


(Patrik Nemeth och Tobias Ericsson. Foto Olsin sportfoto)


.. vad fan hände? Så kan man bäst beskriva Linköpings andra mål.


... 1-2 (8.11) Pontus Petterström (Magnus Johansson, Sebastian Karlsson). Skott av LHC backen Johansson som sedan Petterström styr in. Det bara visslade till så såg alla helt ställda ut och pucken var i mål.


... Nolander jagar kvittering: AIK-backen var nära en kvittering 14 minuter in andra då han kom fri, men också lite nära Norrena, var inte långt ifrån att tråckla in pucken mellan benen på finländaren men Norrena höll ihop skenorna bra där.


... ooooh: Daniel Rudslätt skickade i tredje iväg en farlig puck efter bara några sekunder men Norrena räddade med skaftet.


... framspelning: stod Nicklas Hävelid för vid Linköpings tredje mål.


...1-3 (2.56) Matt Murley (Niclas Hävelid, Fredrik Norrena) LHC-målvakten ger pucken till Hävlid som lägger en diagonalpass över hela isen, där tar Matt Murley pucken, kroppsfintar lite, vickar bort Heino lägger pucken mellan benen (såg det ut som i alla fall).


(Johannes Salmonsson vs Viktor Ekbom. Foto Olsin sportfoto)


... Timeout tog AIK 10.22 i tredje. Det fick helt motsatt effekt då Linköping gjorde 4-1 sekunderna efter.


... 1-4 (10.46) Jari Tolsa ( Robin Persson, Magnus Johansson) Ett skott från vänsterkanten som Heino lämnar retur på, den plockar Tolsa upp och lyfter in.


... publiksiffran: väldigt överraskande ”bara” 6 823. Överraskande då väldigt många har försökt köpa biljetter men har mötts av budskapet utsålt. Innebär det att måste vara ett gäng svartabörshajjar som sitter på osålda biljetter. Eller så är något fel hos Ticnet då det varit omöjligt för folk att köpa biljetter pga att det har varit ”utsålt” hos Ticnet. Skumt.


... inte bra. Att det rann iväg på slutet. Kändes som lite soppatorsk där för AIK.


... 1-5 (14.18) Martin Laumann Ylven (Jari Tolsa, Magnus Johansson) Fint passningsspel från kant till kant som avslutades med mål för en ganska så ostörd Laumann Ylven,


... ramsa två: ”heja, heja AIK” och ”Vi älskar Gnaget även efter 1-5. Faktum var att stödet höll i sig hela matchen och till och med ökade lite på slutet. Det tackade spelarna för (se intervju senare).


... Bäst i AIK
MMM: Richard Gynge, f.

MM: Christopher Heino Lindberg, mv.

M: Tobias Ericsson, f.


(Niclas Hävelid och Magnus Johansson. Foto: Olsin sportfoto.)


... Bäst i Linköping: Magnus Johansson, utan tvekan. Minns ni vad Gunnar Persson sa före matchen? Att Johansson var den största svårigheten att ta sig an och det var han ju. Helt enkelt lysande, inte bara för att han gjorde fyra poäng (1+3) utan för spelet. Grymt bra.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker det var stor humor när "SM-guld" ramsan drog igång efter 1-1 målet igår. Många som missade ironin där dock. ;)

Anonym sa...

Marie efter en förlust så förgyller du ändå tillvaron med dina krönikor,interjuver och reflektioner. IMPONERANDE !

Marie Hallman sa...

Anonym 1. Ja den var lite crazy ;)
Anonym 2: tack du! Det värmde verkligen att höra. Man undrar ju ibland om någon bryr sig så det värmer verkligen!!!