måndag 20 september 2010

Lite info om bloggen i höst

Lite off topic men ändå inte.... tänkte bara berätta om lite ändringar och då bland annat att jag kommer testa att ha lite annonser på sidan, har hittat ett annat annonsnätverk än det jag prövade för ett år sedan, nämligen Tailsweep som känns värt att testa.

Annonserna kan hamna både högst upp, på sidan och mellan inläggen, hoppas det är okej med er. Det är inga jätteinkomster men kan förhoppningsvis täcka lite av telefonkostnaderna som jag har så jag tänkte testa. Funkar det så fortsätter jag, blir det inget bra avbryter jag försöket. Vi får se men jag tänkte ge det några veckor.

Som ni kanske har märkt har jag ändrat lite i hur jag bevakar de matcher jag inte är på. Förra säsongen ringde jag till någon i det 08-lag som jag inte hade sett live men nu är det två lag som ska det ska ringas till plus att jag gör lite småjobb efter matcherna för bland andra Expressen för att få in pengar och jag hinner helt enkelt inte. Blir mest pajjigt om man ska ringa två lag mitt i natten och utan att ha hunnit sätta sig in i båda de matcherna. Och det vill jag inte.

Men jag vill ju fortfarande bevaka de här matcherna för bloggen och tanken är inte att göra mindre, bara på annan tid och därför har jag de två första omgångarna (som ni kanske har märkt) gjort så att jag lägger ut det jag kan från matchen jag har varit på och så gör jag intervjuer med någon i de andra lagen dagen efter.

Jag vill inte att det ska bli saggigt bara för det utan kommer istället att passa på och inte bara prata om matchen som var utan även ta med andra frågor plus titta lite framåt. Vi får se hur det med funkar , men har ni tankar och idéer kring hur det blir och vad ni vill läsa så får ni jättegärna mejla mig på mejl@hockeymedmariehallman.se så ska jag fundera lite mer på hur bloggen ska bli så bra som möjligt.

De andra grejerna jag gör, tex featureintervjuer som inte är kopplad till en match med mera kommer vara kvar som vanligt. Det är bara tiden för intervjuer från de matcher där jag inte är på plats och kanske lite annat (och förhoppningsvis bättre) stuk på dem som kommer att ändras. Intervjuerna från de matcher jag är på plats på, blir som förr.

Eftersom det är tre 08-lag i år och AIK och DIF delar arena så kommer det bli fler matchkrockar med SSK än det har varit förr. Jag ska skriva SSK:s hemmamatcher för TT och därför kommer jag att åka dit när det krockar. Men det ska som sagt förhoppningsvis bli bra rapportering från de andra matcherna ändå genom att jag ringer på dem dagen efter.

13 kommentarer:

Erixon sa...

Tja. Får du extra cash om man klickar på annonserna?
Isf ska jag stödklicka!!

Eric sa...

Jag kommer också klicka ! Nästan skönt med annonser mellan inläggen för då blir det en tydligare markering!

Anonym sa...

Låter helt OK! Sånt står vi ut med när bloggen har en sån här kvalité!

Robban SSK sa...

Fattar inte att du frågar ens. Vore skillnad om det var en prenumerationsajt du hade och vi betalade för att läsa det du skriver men så är inte fallet och även om vi är tacksamma läsare betalar det inte dina räkningar. Gör vad du vill för att det ska bli bra för DIG!.

Inte ens min syrras blogg är reklamfri men hon får inga pengar. Det är en värld man är van vid.

Jag har min teori om vilket lags fans som kanske inte fattar att det inte går att vara på 3 matcher samtidigt. Om du lägger in en intervju 2 på natten eller 2 på eftermiddagen efter spelar rakt ingen roll. Är det krav du har på dig själv eller känner du krav utifrån? Känner samma här som det jag skrev först;
Fattar inte att du frågar.
Gör det som passar DIG bäst.

Det du gör är fantastiskt hur som helst.

Anonym sa...

Självklart kommer jag att stödklicka. Det är ju det minsta man som hängiven läsare kan göra.

Marie Hallman sa...

Erixon, Eric och anonym:
nä jag får inget extra om man klickar på dem (om jag fattat rätt).

Utan det är varje gång någon klickar upp sidan och annonsen visas som den ger ett några ören per gång (efter skatt och sociala avgifter).

Den som ligger ute nu (Gainomax) ger tex runt 1,5 öre efter skatt och soc varje gång den visas.

Inga jättesummor men jag har ju mellan 10 000 och 20 000 sidvisningar per vecka vilket borde ge mig ett par hundralappar per annons och vecka efter att skatt och soc är draget.

Det skulle då bli ett välkommet bidrag till min betalning av telefonräkningen :)

Lön räcker det inte till än så där jobbar jag vidare som frilans samtidigt.

Vore kul om jag någon gång i framtiden kan betala de snälla fotograferna som lånar ut sina bilder också.

Så det bästa ni kan göra är att gå in på sidan ofta och se vad som finns (plus att jag lägger ut grejer så det är värt det såklart)

Anonym: Tack :)

Robban:Tack du. Ingen som sagt något än utan just nu är det mer krav från mig själv.

Vill göra så mycket som möjligt, så bra som möjligt så snabbt som möjligt men jag kände redan i våras att ska det funka och bli bra - vilket känns allra viktigast - så är det bättre att jag gör dem dagen efter än mitt i natten när spelarna mest bara vill sova.
Plus att det inte känns bra att ringa hem till folk halv ett för lite snack om en match.

Det tar lite tid att göra dem dagen efter då lagen tränar på förmiddagen och jag kände väl själv att det kanske blir lite väl "sent" men jag ska försöka kompensera det med lite bättre innehåll i intervjuerna i stället. :) Skönt att ha bland annat ditt stöd där :0)

Marie Hallman sa...

Robban: glömde skriva det men att jag frågar angående annonserna är för att jag inte vill att de ska "störa" innehållet på sidan men funkar det och det känns bra så är det ju kanon. Jag bestämmer själv hur många jag kan ha så jag ska försöka hålla sidan så snygg som möjligt.

lan-kan sa...

Vi älskar dig ändå, för du är marie hallman, för du är marie hallman, för du är marie haaaaaaaaaaaaallman, vi älskar dig ändå :)

R sa...

Du gör ett enormt bra jobb, jag är grymt tacksam och hoppas att mina täta besök hjälper till att dra in annonspengar. Applåd!

Marie Hallman sa...

lan-kan vad snäll du är , tack :)

R: Tack du med, jag är tacksam för all hjälp jag kan få.

Tack alla sköna läsare för att ni är här och läser och tycker till :)

Lossenlad sa...

Vill gärna tycka till lite.
Förstår att du vill ha så många annonser som möjligt, men får jag välja så ser jag dom helst runt om, inte mellan inläggen. Blir i mitt tycke lite för "geggigt" då. Men jag föreslår att du provar först. Jag vet ju inte hur stora eller vad för annonser det blir. ;-)

Men att du ska ha annonser är inga som helst problem, reklam har blivit en del av dom flestas vardag numera ;-)

Lossenlad sa...

Vill gärna tycka till lite.
Förstår att du vill ha så många annonser som möjligt, men får jag välja så ser jag dom helst runt om, inte mellan inläggen. Blir i mitt tycke lite för "geggigt" då. Men jag föreslår att du provar först. Jag vet ju inte hur stora eller vad för annonser det blir. ;-)

Men att du ska ha annonser är inga som helst problem, reklam har blivit en del av dom flestas vardag numera ;-)

Marie Hallman sa...

Lossenlad: Ja, problemet är väl att de flesta annonsörerna vill ha emellan. Och köper en plats där hos Tailsweeep och ska jag ta en sån annons så måste jag lägga de där. Det finns såna på kanten och över sidan också men till att börja med nu fanns det bara en "mellan inläggen" annons. Bra dock att det står att det är en annons över bilden, så det blir klart och tydligt och "skiljt" från det jag gör. Vi får se, jag ska testa ett tag oc se vad det ger.