onsdag 8 september 2010

Djurgården Brynäs noterat Live uppdaterad


(Stefan Ridderwall på väg in på isen. Foto Andreas Grandin)

Matchen är i gång!
Laguppställningar:

Djurgården:
Målvakter: Stefan Ridderwall står (Mark Owuya backup)
Förstafemman: Andreas Holmqvist-Josef Boumedienne, Mathias Tjärnqvist-Kristofer Ottosson-Jimmie Ölvestad.
Andrafemman: Alexander Deilert-Oscar Eklund, Daniel Widing- John Norman- Nils Ekman
Tredjefemman: Fredrik Claesson-David Prinz, Mario Kempe-Christian Eklund-Tim Eriksson
Fjärdekedjan: Kim Lennhammer-Fredric Weigel, Stefan Söder-Nichlas Falk-Daniel Brodin.

Brynäs:
Målvakter: Björn Bjurling står (Niklas Svedberg backup)
Förstafemman: Lars Jonsson- Niclas Andersén, Eero Somervuori - Jonas Nordqvist - Andreas Dackell
Andrafemman: Dale Clark-Jörgen Sundqvist, Johan Larsson-Jonathan Granström- Magnus Kahnberg.
Tredjefemman: Mattias Ekholm-Simon Bertilsson, Emil Sandin - Mads Hansen - Sebastian Lauritzen
Fjärdefemman:Simon Löf-Alexander Sundström, Sebastian Wännström - Calle Järnkrok - Jakob Silfverberg .Noterat....

.... egen hejarklack: Daniel Brodin fick ett alldeles särskilt högt jubel innan matchen från en samlad rad på läktaren.

...första utvisningen delades ut till Christian Eklund, 5.49 in i första, för fasthållning. Den klarade DIF bra, Brynäs fick i väg två bra skott det vassaste kom i början av Brynäs pp sedan hade Tim Eriksson en fin kontring och jagade ett shorthand mål men skottet bröts så det blev inget av det.

... Rätt bra fart första tio även om det såg lite rostigt ut de allra första minuterna. Alexander Deilert åkte för nästa fasthållning, tid 10.46, så nytt PP för Brynäs nu.

... två fina ingripanden i rad av David Printz som först räddade en puck på mållinjen till höger om Ridderwall och sedan välte en Brynässspelare över ända till publkens jubel. Inga mål under Deilerts utvisning men direkt på det så kom kvällens första mål - av Brynäs.

... 0-1 (13.10) Calle Järnkrok (Emil Sandin, Johan Larsson). Simon Bertilsson hade ett skott i stolpen, sedan blev det lite kalabalik framför Riddarn och plötsligt lade Sandin in pucken till Järnkrok som elegant satte första målet i matchen.

... DIF fick sitt första PP efter drygt 14 spelade minuter. Var bokstavligt talat hugg på mål där i början av det, stod fem ettriga Djurgårdsspelare och försökte samtliga trycka in pucken men Björn Bjurling i Brynäskassen stod emot bra.

... och där (15.31) kom PP nummer två för DIF. Dale Clark, slashing.

... kvällens yeeeeeah: kom från DIFpubliken när Bjurling råkade krocka med sin egen målstolpe och slog en vurpa till ryggläge.

.. Smäller rätt bra i sargen i dag faktiskt. Känns att det närmar sig premiär, inte så mycket vänskap över de tacklingar som vi har sett hitttills. En del träningsmatcher har ju inte haft en enda men det har varit rätt bra här i första.


(Mathias Tjärnqvist testar sargen i en närkamp. Foto Andreas Grandin)


Paus nu! Djurgården avslutade första med ett mållös pp. Skott i första 12-13. De andra här bredvid tycker det är en sömnig match men jag tycker den är förhållandevis kul faktiskt. Eller så är abstinensen så stor att jag gillar allt som ges :D. Nä men jag tycker nog att det är okej, för att vara en träningsmatch som inte gäller något. Har sett värre.

Nu är andra i gång.

... och Djurgården rivstartar med ett stolpskott
av Andreas Holmqvist. Eller var pucken inne? Såg då ut att vara på millimetern när i alla fall när pucken studsade ut igen.

...Kahnberg ut efter 1.37.
Brynäs fjärde utvisning således.

... snyggt jobb av veteran Falk
runt Brynäskassen, var ett stolpskott inblandat och en snodd puck från en Brynässpelare. Men inget mål.

... 4-4 nu i utvisningar.
Mathias Tjärnqvist på botbänken för DIF, PP för Brynäs efter drygt åtta minuter av andra.

... dålig slipning?
Sebastian Lauritzen fällde krokben på sig själv när Brynäs tryckte på för ett mål. Såg lite dråpligt ut. Krock nu också mellan Nisse Ekman och en Brynässpelare som jag inte hann se vem det var för båda flög upp som om det brändes när de tog i isen.

... alla i målet:
var det nyss och framför allt i knäet på Stefan Ridderwall, såg inte helt skönt ut och DIFkeepern gjorde någon grimas men var sedan uppe och i gång igen.

... kvällens kommentar
måste ha varit Christian Eklunds till domare. "Fimpen" sa förmodligen något om långsam tekning eller liknande (såg så ut) sedan flippade domarn och pekade ilsket på utvisningsbåset. Blev tio minuter för förolämpning av domaren. Personligt straff dock.

... fint friläge av Brodin
( i numerärt underläge) som dock stoppades på vägen av Eero Somervuori. 4 mot 4 nu då DIF haft Norman utvisad.

... Vem dömer?
Det klurar vi lite på här. Numret på ryggen indikerar Ulf Rådbjer som ser lite smalare ut än vanligt.

Dags för ny paus. Skott i andra 10-12.(Fighting face på Widing som slet bra. Hade bland annat ett skott i ribban. Foto Andreas Grandin.)

... tredje i gång.

...kvällens prickskytt:
Daniel Widing drog iväg ett stenhårt skott som gick rätt på domare Rådbjers ena knä. Jag trodde det var foten men det var visst knäet. Det skottet tog hur som helst, det både syntes och hördes. Widing var fram och kollade läget med Rådbjer som körde på. Efter matchen kom han dock in till Djurgårdens omklädningsrum för ett snack med läkaren Bengt Gustavsson och konstaterade själv att "pucken träffade rätt på knät. Och knäskålen ser lite konstig ut, dubbelt så stor typ".

.. publiksiffran:
1 819.

... 0-2 (3.56) Eero Somervuori (Jonas Nordqvist, Andreas Dackell).
En passning och ett skott från ingenstans kändes det som, bara small till när finländaren drog på i sidled nästan i höjd med förlängda mållinjen.

... 0-3 (5.03) Lars Jonsson (Magnus Kahnberg, Johan Larsson)
Och där kom trean. Även nu bra Brynästrafik på DIFmålet. Larsson som även spelade fram till första målet är i Brynäs på tryout. En 92:a. Snacka om att ta chansen när man får den.

... var tog alla tacklingar
från första vägen. Väldigt snällt nu. Och där kom fyran.

... 0-4 Johan Larsson (8.45) (Mattias Ekholm, Magnus Kahnberg)
Larsson (igen) gick runt målet och la in pucken. Känns som Djugården tappat lite geisten här nu.Och det trots fansens "kämpa för Djurgården".

...0-5 (12.19) Mads Hansen (Sebastian Lauritzen, Lars Jonsson)
Brynäs rullar upp hela Djurgårdsförsvaret, Ridderwall och alla backar är vid bortre stolpen då sitter pucken i den främre. Inte bra detta. DIF ser inte ut att vara med alls här i tredje. Känns som ett helt annat lag än i de två första perioderna.


(Jimmie Ölvestad hade en del att fundera på efter förlusten i genrepet. Foto Andreas Grandin)

Blev inga fler mål
utan Brynäs vann med 5-0. Kul för Bjurling som höll nollan och väldigt kul för Johan Larsson, 92:an som var med som tryout och verkligen visade klass. Inte helt oväntat, killen är en stor talang men ändå. Mindre kul för DIF så klart att bli nollade och med så mycket också på hemmaplan i ett genrep. Kan dock kanske bli en bra väckarklocka.

5 kommentarer:

Jimmie sa...

Det där var ju inte väntat, i alla fall inte 0ade hemma mot Brynäs. Men men hoppas de får sig en avhyvling (Få se in i Hardys ögon) och rycker upp sig till premiären!

lan-kan sa...

Så jävla pinsamt.

Sanna mina ord. DIF behöver en Nilson och en back.

Hoppas jag har fel.

Vet att vi har en del borta. Men det bevisar bara då hur tunn trupp vi har.

Anonym sa...

Håller med föregående talare. Detta var bland det pinsammaste jag har varit med om. Jag tror dock inte att det har så mycket att göra med spelarmaterialet. En Staffan Kronwall skulle naturligtvis inte sitta fel, men i övrigt tycker jag att laget ser bra ut på pappret. Däremot har spelarnas uppträdande på isen varit mindre bra fram till Brynäs-matchen. Under kvällens match var det emellertid betydligt värre än "mindre bra" - det var helt enkelt uselt. Jag hoppas att spelarna skäms riktigt ordentligt. Det gör i alla fall jag.

Positivt var väl att Holmqvist, typiskt nog, gjorde sin bästa match hittills och var bäste Djurgårdare. Även Norman får godkänt, men övriga spelare har onekligen en del att fundera över.

Marie Hallman sa...

JImmie, lankan och anonym: Det var rejät nedstämt i laget efteråt och det kändes som att det var en väckarklockan. En rejäl en.

lan-kan sa...

Jävla tur för dem Marie :).